Wednesday, May 18, 2016

KISAH LAZADA LAGI ~ SORRY VOUCHER

assalamualaikum :)

nak share... 7-8 mei ari tu (weekend), busy la saya ni hah shopping kat lazada.
kerana apa?
terjumpa la few things yg memang nak and memang murah :)
7 mei (sabtu) submit satu order form (6 brg).
8 mei (ahad) submit lagi satu order form (2 brg).
hamik ko aida... sesekali shopping :) ha ha ha...

setakat skang ni, da terima 5 brg. later la saya citer pe brg nyer :)
daripada 5 brg tu, ada satu brg saya terima semlm tghari.
and, sgt la terkejut!!!

kenit aje parcel nyer.
takde la syak wasangka, ingat kan brg lain. 
memang ada order brg yg kecik :)


aik? lain mcm sgt brg ni.
sgt lain dari deskripsi... terus la saya buka website lazada, cek list order saya.

yes. deskripsi kata 30 pcs. nape saya dpt 1pc ajer ni!!!???

sepantas kilat terus call hotline lazada.
dipendekkan cerita, ada 2 options :
  1. refund duit. tak perlu return brg kerana bawah polisi lazada utk brg yg berharga RM25 dan ke bawah, brg tidak perlu return. just refund duit pada pembeli aje.
  2. diberikan RM20 sorry voucher from lazada.
saya ada soal jugak la kpd lazada, kenapa perkara gini berlaku?
takde ke satu dept di lazada yg cek perkara sebegini ~ before vendor iklankan brg, lazada confirm dulu brg yg vendor nak jual.
according to customer service tu, memang ada.
vendor kena declare bebetul brg apa mereka nak iklankan di platform lazada.
but tu la, dlm perkara ni terutama bab kuantiti, jarang berlaku.

saya tanya lagi, kalau gini apakah tindakan terhadap vendor ni?
lazada akan contact vendor dulu. nak tanya kenapa ni berlaku.
silap kira ke. silap item ke. silap deskripsi ke...
kalau perlu, lazada boleh instruct vendor utk anta the remainings 29pcs of that sealer.
but dlm kes saya, brg dari oversea. agak lama dan agak susah.
kalau benar vendor try utk tipu, vendor akan dikenakan penalti dan mungkin akan di blacklist dari iklan atas platform lazada.

hmmmm... ok la.
saya pun pilih la option kedua ~ RM20 sorry voucher...



ptg semlm jugak saya received voucher tu dari lazada thru email.
ok la...

kalau uolls klik and cari item yg saya beli tu ~ sealer 30pcs ~ memang da takde dlm website lazada.
baru jap td saya try to klik.
lazada da kuarkan la... ok. bagus. agar takde org yg tertipu la.

tq lazada.
cepat. and sgt komited beri facilities kpd pembeli...
baru la dikatakan trusted seller (bak kata Linda Alin).
masih tunggu 3 brg yg dibeli, yg juga dari oversea... gabra!!!
minta-minta la ok semuanya. salah satu bernilai lebih RM120 tau.
aminnn...

Photobucket

14 comments:

  1. Lahhh mujur lah boleh refund jugak walaupun tak full. Kalau terkena macam ni yang buat tak seronok nak beli online. Siqah tak pernah lagi beli di lazada. Maybe vendor tu yang tak betul dalam promosi barang dia.

    Hope lagi 3 barang yang dibeli seperti yang dihajati. Nanti update sini eh :)

    ReplyDelete
  2. kadang-kadang ada kesilapan teknikal agaknya aida dalam urusan jual beli online ni kan,namun bila berurusan dengan syarikat yang besar macam LAZADA ni, Alhamdulillah dapat melancarkan kembali urusan;;

    ReplyDelete
  3. selalunya yang bermasalah ni memang barang2 yang dari oversea nun..depa ni nak kata scam ke apa tak tahu la..harap2 lepas ni lazada kena tapis2 la sikit..saya dulu beli enpon, masalah nya dari vendor juga la.tak pasal2 lazada juga yang kena..heheh

    ReplyDelete
  4. trusted seller ! (hehehe..lagi sekali )

    ReplyDelete
  5. lazada ni macam ebay lebih kurang
    sesiapa pun boleh jadi seller dengan be a member
    anyway, nice sharing aida
    hopefully akan ada ramai pengguna lebih alert
    kita ada hak sebagai pengguna

    ReplyDelete
  6. wow sungguh effisen lazada! Terbaekk!

    ReplyDelete
  7. Mummy paham sangat kalo barang shipment dari over the sea ni.. berbulan la nak dpt sekali salah.. Perghhh mau sentap jiwa raga.. hehehe

    ReplyDelete
  8. La aaa 20 hengget je ker..? suh lazada kasi voucher lebih sikit lain kali.. hahahaha :p

    ReplyDelete
  9. Jauh tu 30pcs dpt 1 je kan..huhuhu..apa yg barang rm120 tu..x sabar nak tahu hehhe

    ReplyDelete
  10. Yelah kan....dlm banyak banyak manusia tu takkan tak de QAQC yg check sebelum post. Anggapkan ajelah budak baru Aida hihi

    ReplyDelete
  11. Bagus juga mereka buat begitu kan. Kalau tak sewenang2 je seller buat hal :)

    ReplyDelete
  12. Bagus gak polisi tak yah refund barang bawah RM25 tu ye :)

    ReplyDelete
  13. Rajin betullah beli brg dr lazada ye aida..klu servis ok camni takpe..ada jugak yg dok baca review servis lazada ni teruk.nasib memasing kot.sy pernah juga shopping dr lazada..ok je servisnya

    ReplyDelete
  14. mujur juga pantas tindakan dr lazada nih kan, saya belum pernah beli barang dr lazada

    ReplyDelete

Blogging...
Blogwalking...
Thank You For Coming :)