May 1, 2016

PIANO OH PIANO :)

salam hari pekerja.
da nak mlm br nak wish ekk :-)
pe pun, harap nyer lepas ni semangat kita nak keje lebih up up to the maximum!

saya sedang peratikan anak-anak mandi di pool ni.
sambil-sambil update blog kecik ni jap...
terjumpa info pasal piano ni. tu yg ada idea nak share...

a great info !

memang jadik satu impian saya nak suh anak-anak dara berdua tu belajar piano.
but tu la, nanti la dulu.
life diorang da full dgn mcm2 aktiviti belajar.
tuisyen, mengaji, kelas tambahan, skola agama...
karang dgn piano lagi... mana nak diletakkan masa?
pastu logik nyer, da belajar kena ler ibu belikan piano sebijik kat umah.
mana nak dicari tempat nak meletakkan nyer? umah sekangkang kera aje.

bcoz memang main muzik ni sebeno nyer bagus sgt.
saya sendiri minat, but dulu-dulu mak abah tak le berduit sgt nak masukkan saya kelas muzik.
so, minat tu mati gitu ajer la.
takde kemahiran main muzik.
but recoder tu boleh la, kenal la juga skit skit note muzik yg simple tahap bebudak :)

susah ke ekk belajar main piano ni?
kalu ada frens yg anak-anak nyer pandai main piano, share ekk skit experience anak-anak belajar main piano tu.

Photobucket

8 comments:

  1. samalah ..akak pun suka nak hantar anak main piano..tp kesian lak jadual dah pack..masuk taekwando pun dah stop huhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu kak.
      sian kan diorang kan?
      zaman skang skola pun da susah.
      skola agama lagi... hu hu hu...

      Delete
  2. Replies
    1. farah reti main?
      aida? setakat note skit skit tu kenal la.
      tak pernah blaja secara formal.

      Delete
  3. Sy tak minat sgt main piano..seab mgkin dh set dlm kepala otak yg piano ni mainan org kaya2.haha..takat gitar tu minat la jugak.hiks

    ReplyDelete
  4. wah piano! piano looks fun tp mcm komplikated e..suatu masa dahulu ada la jugak sy berangan nak jadi pianist gak but after a few researches..macam besar pulak komitmen diperlukan haha but if sis nak ajar diorang main piano, mmg baik mula dari awal..tp tu la kan, nnti ank2 stress plak byk kelas and all..hope sis will be a ble to do the best for them! :)

    ReplyDelete
  5. betul tu main piano ni pun bagus sebenarnya untuk meransang minda anak2

    ReplyDelete

Terima kasih daun keladi...
Nanti aida balas kunjungan ye :)