Jun 8, 2016

SMART WATCH MAX GEAR UNTUK ANAK-ANAK :)

assalamualaikum :)

ari ni rabu, dah pun separuh hari...
kalau dikira, hari ketiga kita berpuasa. in shaa Allah...
ptg ni saya ada keje luar.
update blog jap :)

ni nak citer la pasal smart watch anak-anak.
da lama beli. beli dari opismet mr.asben.
opismet dia ramai yg ada. utk anak. dan ada yg beli utk diri sendiri.
bila mr.asben tgk, terus dia berkenan and beli la...
kami beli smart watch yg simple sgt. takde function yg marbeles.
harga RM95 saje uolls.
boleh call dan sms saje. kami tak amik data internet.





ramai da kot frens out there beli kan smart watch utk anak-anak.
ni saya beli satu unit aje, share la antara nurin & syuhada.
sape-sape yg perlu pakai pada waktu-waktu yang perlu ~ dia pakai. bukan setiap hari ke skola.
utk memudahkan diorang nak contact kami.
mr.asben silent kan segala bunyi-bunyian yg boleh dikeluarkan oleh smart watch ni.
agar tak le obvious sgt anak pakai ke skola or ke mana-mana.

contoh, ari tu nurin tak pasti ptg dia ada koku ataupun tak. so, kami suh dia pakai jam ni.
pesanan kami sgt ringkas pada nurin:
"hanya sms ibu sekiranya ada koku. if kakak tak sms ibu, ibu anggap kakak takde koku dan akan amik kakak dari skola seperti biasa jam 1:30 ptg."
and yes, nurin sms saya, ringkas : "IBU PETANG NI ADA KOKU".
saya tak reply pun dia. understood. terus inform mr.asben utk amik nurin jam 3:30 ptg.
simple kan?
yg penting mesej sampai.
selamat :)
and pesan jugak, jgn la belek-belek jam tu, buat mcm biasa. releks.
if awak ok, org pun tak perasan and everthing will be ok :)
takut la jugak ia akan dirampas oleh cikgu kan kalau anak ralit plak...
selagi diorang ok, rasanya takde le rampasan akan berlaku :)

kat lazada ada jual gak ni. boleh la uolls survey...

ok bye :)

Photobucket

28 comments:

  1. Bagus juga jam tu ye Aida..
    Macam nak beli juga utk anak2 ..
    Bila ada kes terdesak boleh guna..

    ReplyDelete
    Replies
    1. yes. aida guna ni utk time terdesak saje.
      bukan tiap ari benarkan anak2 guna ke mana-mana.

      Delete
  2. salam ramadhan

    jim join GA

    http://ayubarbydol.blogspot.my/2016/06/first-giveaway-ramadhan-2016-by-ayu.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam ramadhan kembali...
      in shaa Allah :)

      Delete
  3. wah!!! cam best je dik...harga pon berpatutan sgt2 tu..senang la gitu kan bila2 je anak2 bole bagitau hal2 penting...selamat berpuasa pada adik dan seluruh keluarga :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. yes kak.
      mudah.
      and dpt la kita rasa lega yg anak2 selamat.

      Delete
  4. Lah! Awat saya tak tahu? Ketinggalan zaman betullah saya macam ni!

    Ini saya nak survey jugalah. Nak belikan untuk anak bujang. Tapi kalau belikan abang, adik pun kena beli juga walau dia tak tahu pun fungsinya!

    ReplyDelete
    Replies
    1. aida beli satu je, MD.
      memula syuhada merajuk gak, kunun kita beli kan kakak nyer aje.
      after explain kegunaan jam tu utk apa dan utk sape, baru la dia ok.

      Delete
  5. Wah, inovasi dari Samsung Gear kah ni? Memang "Smart" watch.. :)

    ReplyDelete
  6. kalau tak silap.. sesetnagh sekolah haramkan smart watch ni... jadi, better rujuk pihak sekolah sblm pakai... takut kena rampas pula nanti...

    ReplyDelete
    Replies
    1. aida tau da benda ni sebeno nye kalau boleh jgn bwk ke skola, MF.
      and anak2 tak bwk pun tiap ari.
      just sekali dua aje tika sgt perlu :)
      memang fhm ragam anak2... karang ralit dok layan jam, kan?
      ada benar nyer larangan skola tu.

      Delete
  7. bgusnya.. xde la ada msalah komunikasi

    ReplyDelete
  8. Oh! itu motifnya smart watch ini.
    Thanks for sharing

    ReplyDelete
  9. Murah sangat tu Aida kalau namanya smart watch. Kalau laki mak suka ni benda benda gini. Betul jugakkan ...... senang nak htr message guna jam kalau ada apa apa

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan?
      mudah sgt.
      tak pyh pegang fon.
      sms kat jam ajer.

      Delete
  10. lawanya jam ni bg kanak2.. dan banyak function juga ye.

    jemput join GA :)

    http://ciksukataip.blogspot.my/2016/06/kad-raya-ga-by-nina_97.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. yes. cantik. sesuai.

      ok in shaa Allah :)

      Delete
  11. bagus laa camni, kalau hal penting senang anak nak contact kita

    ReplyDelete
    Replies
    1. sgt betul.
      kita pun x risau.
      memudahkan keje kita sebab tau nak amik anak kul brape :)

      Delete
  12. wah senang lah nak pantau anak anak kat mana diorg..

    ReplyDelete
  13. Ada nampak anak murid pakai gi kelas. Yang tak bestnya berbunyi-bunyi, mata asyik melekat kat jam dia je ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu pasal aida silent kan segala bunyi-bunyian dari smart watch tu, farrah.
      tau sgt ia akan mengganggu dan menarik perhatian.
      aida x kan contact diorang.
      it is for them to contact me :)

      Delete
  14. bagus juga jam tu, saya baru 1st time tengok jam nih..hehehe

    ReplyDelete

Terima kasih daun keladi...
Nanti aida balas kunjungan ye :)