Friday, July 29, 2016

Naik Lagi...

assalamualaikum...

iye uolls. harga emas naik!
sib baik la semlm sempat beli. alhamdulillah...


soalan : bila la nak ada duit saving emas ni?
nak tunggu berduit, ntah kan bila...
maksud berduit tu ntah kan apa.
da nama nyer saving ~ ketepikan skit duit gaji.
bila saving ~ duit tu stay di satu tempat, tak berusik.
bukan nyer abis... tukar kpd emas. lekatkan skit duit gaji kat emas. berbaloi uolls.

cita-cita : nak kumpul duit la saving emas :)
tak perlu fikir lama. tak perlu kumpul.
tiap bulan ketepikan RM100 (sekarang ye), beli 0.5gram syiling emas 999.
kalau da kawin, asben & wife sorang RM100, beli 1 gram goldbar 999.
ari ni 1gram emas 999 = RM195 (harga ahli ye).
tak dpt harga semurah ni kat luar tu...

uolls tau tak satu perkara?
goldbar yg uolls ada tu boleh dileburkan jadik brg kemas tau.
just imagine, tukar kpd brg kemas nanti tanpa byr sesen pun.

soalan : kalau beli ari ni, jual nanti ada susut nilai?
yes. pasti ada.
tapi tgk harga semasa.
kalau ari ni beli, minggu depan nak jual, memang tak untung langsung la kan. malah rugi besar...
cer tgk bawah ni :)



tu dia.... trend harga emas selama 1 thn.
naik.... turun... naik... turun...
dah kata kan dari awal ~ pelaburan terbaik jangka panjang :)

wassap saya ye...
saya tak caj utk byk mana pun soalan uolls :) free consultation.

ok bye...

Photobucket

5 comments:

  1. Hi... Cikla singgah sini.. Awk ditag..

    http://ciklapunyabelog.blogspot.my/2016/07/pencarian-bloglist-ogos-by-aisyhah-nyais.html

    ReplyDelete
  2. Ada simpanan emas ni memang menguntungkan :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yes...
      Alhamdulillah...
      Jom simpan sama2 :-)

      Delete
  3. Saya ni sebenarnya tak berapa suka barang kemas tapi saya beli juga. Bila saya bosan, tengok harga emas mahal saya pun let go. Bila harga murah sikit, saya beli lagi lain buat simpan. Tapi itulah saya tak berapa faham bab jual beli emas ni sampai suami saya kata kalau ikutkan rugi juga saya dok beli barang kemas lepas tu jual walaupun harganya naik sedangkan kalau masuk duit dalam ASB lagi untung.

    Entahlah, kotnya explanation saya tu silap, itu yang suami kata rugi!

    ReplyDelete

Blogging...
Blogwalking...
Thank You For Coming :)