Jul 22, 2016

Pesta Durian Melaka & Buah-Buahan Tropical :)

assalamualaikum...
salam jumaat utk semua :)
pe kabo?

terus kpd tajuk, next weekend gonna be great if uolls dtg melaka tau.
ada pesta durian :)
dari jumaat 29 julai - ahad 31 julai.


frankly speaking, in shaa Allah thn ni first time saya gi.
moga panjang umur la and dpt bwk anak2 ke pesta ni.
da plan dah dgn adik-beradik. sabtu tu diorang beraya umah saya.
ahad pepagi tu kami ramai2 gi pesta durian.

ni saya amik keterangan dari fb penganjur :)

kata nyer ada la gerai-gerai jualan pelbagai makanan berunsurkan durian.
as listed dlm image atas tu...
ikan patin masak tempoyak, cendol durian, roti jala cicah durian, putu bambu durian, dodol durian,...
pendek kata, maybe kita boleh jumpa and makan makanan berbau durian la semua nyer :)

perlu diingatkan ekk ~ gerai jualan ye, maka bukan nyer pesta durian ni sediakan makanan percuma.
sessi makan durian "eat as much as you can!" pun ada.



tu dia... sessi makan durian nyer.
11 pagi - 12 tghari dan 3 ptg - 4 ptg saje ye uolls. bukan sepanjang hari!
bayaran nyer RM30 sorang dewasa dan RM15 sorang kanak2.
ia mcm vocer. kalu sape yg nak beli ~ call la no 06-3516916.

bagi saya harga tu amat mahal dan masa yg singkat.
meaning, kena dok situ hadap ngap ngap ngap ngap anak-beranak.
abis sejam, sendawa ramai2 ha ha ha...
meleset la planning saya nak join sessi ni.
kami plan nak beli mcm biasa, lepak satu tempat makan ramai2 sekeluarga.
anak-anak bukan nyer makan byk. skit2 aje dia makan...

but takpe, kita jalan2 tgk pesta. makan skit2 dah :)

boleh la kot uolls plan beraya umah sedara-mara & kawan2 di melaka next weekend.
nanti kot kot la bleh singgah ke pesta durian ni kan :)
in shaa Allah...

ok babai :) tu aje sharing ari ni...

Photobucket

15 comments:

  1. Best la kalau dpt pi...nanti update tau

    ReplyDelete
  2. Yang suka makan durian sesuai la join sesi makan durian tu. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul la tu Farrah :)
      kami ni skit skit aje. tak berbaloi!

      Delete
  3. phew...
    ini kalau dekat ni mmg dh pergi dah nie.
    bukan slalu pesta camni datang

    ReplyDelete
  4. wah! ni kalau suami saya, suka ni
    saya durian ni kurang sikit
    tapi kalau sebagai perisa tambahan dalam makanan, ok
    kalau raw camni cam tak mampu
    tapi tempoyak bedal pula...hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. bukan takat durian fresh ada, YY.
      yg lain2 lauk ke, dessert ke, semua berperisa durian ada jual kata nyer.

      Delete
  5. Buat peminat durian di Melaka wajib singgah ni.yg napsu besa tu kot boleh la spend duit tuk ygmakan sebanuak mungkin durian dalam sejam tu..klu sy bukan peminat durian.hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. yes.
      kita sama.
      makan gitu gitu aje.
      bukan ler boleh nyumbat dlm masa sejam sebyk2nyer :) ha ha ha

      Delete
  6. Seronok kalau dapat pergi.
    Makan-makan sampai lebam

    ReplyDelete
  7. Wah! Bestlah ni kalau dapat pergi. Saya suami isteri memang hantu durian!

    ReplyDelete
  8. Jauhnya la hai.. kalau dekat best nie..

    ReplyDelete

Terima kasih daun keladi...
Nanti aida balas kunjungan ye :)