Aug 15, 2016

adianiez.blogspot.com KEPADA adianiez.com ::: MYiDEAKiNi

assalamualaikum :)

ketemu lagi kita di ruangan ni.
tq reading... and nak citer la kisah status blog kecil ni yg da tukar domain.

adianiez.blogspot.com KEPADA adianiez.com BY MYiDEAKiNi
header... tq to designer, fiza :)

saya guna kan servis tukar domain MYiDEAKiNi :)
sgt cepat. sgt efisyen. satu petang jer da bertukar ke adianiez.com.
serius, servis yg di luar jangkaan saya. ku sangka lambat and susah, rupanya sgt mudah.
MYiDEAKiNi sgt memudahkan saya ~ 100% dia buat, saya tak buat pe pun.
just bantu dari segi buka tutup blog & email ajer.
agak kelam-kabut gak masa tu tau uolls, saya cuti dan sibuk memasak & anta amik anak skola.
sian plak kat En. Azizi MYiDEAKiNi masa tu, jenuh tunggu saya reply wassap.

sgt mudah keje. dulu ingat kan nak tukar ke dot com ni rumit.
maklum ler, saya part edit template, bermain dgn html coding, memang la bukan kepakaran.
karang ke laut plak nanti... uolls patut assign MYiDEAKiNi kalau nak tukar domain tau :) recommended!

harga? affordable :)
domain: RM50 (inc. gst)
servis caj: RM5
total setahun: RM55
* boleh jer cover dgn income nuff in shaa Allah :)

nape tukar ke domain? i love my blog. i want it to be here forever.
satu tempat yg saya boleh lepaskan keboringan.
bukan tempat luahan perasaan ekk uolls, sgt tak byk entry luahan perasaan kot hi hi hi...
more to sharing what i love to do... what i love to promote... what i love to share.
saya nak hidup saya ni menjadi inspirasi kpd org lain dari segi yg positif.

tq MYiDEAKiNi :)

Photobucket

19 comments:

  1. saya selalu keliru dengan nama blog ni..susah nak ingat dalam "adianiez" ni "i" dulu atau "e" dulu..kalau disebut pulak keliru adianis atau adianiez ..Tapai tahniah dah bertukar ke dot com..semoga terus berjaya..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. sebutan = "adianiz"
      ejaan = "adianiez"
      ada maksud a.d.i.a.n.i.e.z tu :)
      word tu dilahirkan sekitar thn 2000 kot dulu, diana... legend!
      kalu selalu singgah sini nanti, tak le confuse lagi :) hi hi...

      Delete
  2. Wahhh bestnya.. Bole try jugaq ni 1 hari nnt :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. yes.
      contact ekk myideakini tu :)
      bagus!

      Delete
  3. Kak aida...

    Siqah pun plan nak tukar domain jugak. Cuma satu soalan siqah kan..

    If kita tukar domain, link entri kita yang dulu kira tak valid ke ek? Macam contoh, dalam entry B ada letak link entry A, so link entry A tu tak valid dah ke if tukar domain?

    ReplyDelete
    Replies
    1. akak tak brape fhm soklan siqah.
      tapi akak da reply jawapan kat blog siqah ekk.
      yg akak tau, link blogspot kita yg lama akan terus redirect ke link dot com.

      Delete
  4. bestnya tukar domain! nak jugak lah nanti.

    Latest entry: http://ain-pinkhouse.blogspot.my/2016/08/an-update.html

    ReplyDelete
  5. Akak part2 camni lagi la hape pon tak tau dik...hahaha...ape2 pon tahniah yek moga blog adik terus sukses di masa depan ;)

    ReplyDelete
  6. tu perasan hari tu macam dah bertukar ke dot com.. eyda nih bila laa nak bertukar plak..

    ReplyDelete
    Replies
    1. jom la eyda.
      bukan utk pe pun, kepuasan diri sendiri jer.

      Delete
  7. Wah... Tahniah. dah tukar wajah blog semakin bersemangat nampaknya

    ReplyDelete

Terima kasih daun keladi...
Nanti aida balas kunjungan ye :)