Thursday, August 25, 2016

Bravo, Mr Postman, Well Done

Bravo, Mr Postman, Well Done

assalamualaikum...

mesti uolls semua da tau da kan citer Mr Postman yg marbeles atas tu :)
aduhai... sgt la touching kan?
usaha... kerja keras... surat tu dari ipoh and sukses diterima di kota kinabalu.
Allahu Akbar. indah nya la...

" ...have gone beyond reasonable expectations to ensure that the letter was delivered to the right address across the Sourth China Sea."

tu yg kita nak. amanah dan bertanggungjawab.
apapun yg kita anta, sampai ke destinasi dgn sempurna.
terutama skang ni zaman shopping online.
tiap hari kot pasti poslaju busy anta parcel di sana di sini.

bekerja dgn ikhlas dan dpt pahala in shaa Allah :)
terima kasih Pos Malaysia.

ok bye...

Photobucket

11 comments:

  1. Terbaeklah Mr Posmen. Bukan senang nak baca tulisan org, tu belum lagi kena redah hujan panas..

    ReplyDelete
    Replies
    1. yes betul.
      nampak sgt diorang sgt bertanggungjawab.
      dari yg amik surat kat postbox. tukang susun. tukang agih. and so on.
      terbaik!!!

      Delete
  2. ni betui2 kerja .. klu yg tak betui kerja siap buang surat tu

    ReplyDelete
  3. akak tak tau pon dik kisah ni...ish3x memang la terharu kan susah payah duk hanta walau pon tulisan x berapa nak jelas...salute :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. aida baca kat fb kak.
      salute kan :)
      terharu... hingga abang penerima tu post kat surat khabar.

      Delete
  4. Saya tak tahu pun kisah ni, Aida. Terlepas pandang kot!

    Macam nilah yang kita nak. Bekerja seikhlas hati walaupun sukar. Good job, Mr Postman!

    ReplyDelete
  5. Tak tau pasal nie.. Tapi bagus mr.postman.. Good job..

    ReplyDelete

Blogging...
Blogwalking...
Thank You For Coming :)