Wednesday, August 24, 2016

Family Fun Day di Gold Coast Melaka International Resort

assalamualaikum...

tq la for landing here baca entry ni. yes, ari ni nak citer pasal hari happy kami sabtu lepas.
opis mr.asben buat family fun day di gold coast melaka, bukit katil tu.
memang teringin nak dtg gold coast ni, but sebab terlalu dekat, tak dtg2 :) ha ha ha...
bertuah badan la bila mr.asben inform, ada family fun day kat sini.

kedudukan resort ni di sebelah bayou lagoon resort saje.

pagi tu nurin ada skola tambahan, maka, nurin hanya ada separuh hari saje.
but she was ok, dia suka gi skola :)
ibu's good beautiful clever girl ~ kak nurin...


pepagi tu, seawal kul 9 pagi kami 4 beranak da sampai di gold coast.
after anta nurin ke skola tambahan.
skola nyer dan gold coast ni dlm 5-10 minit jer.

my little clever boy, izzat :)

da tak sabo nak masuk dlm pool !

wajib la selfie sekeluarga, kan. 
syg sgt, nurin takde dlm gambo ni :(





so pagi tu kami ada taklimat & ucapan...
then, ada sessi bergambo ramai2 di atas kapal...

lepas bergambo tu, patut nyer ada sukaneka tau.
but kami tak join, sebab anak2 tak sabo nak terjun kolam.
memang tu ler niat asal ~ mandi-manda...
ok la kawasan mandi-manda di gold coast ni.
ada 4 tempat bersuka ria di waterpark nyer :

  • pool ada mainan kanak-kanak
  • pool berombak
  • pool swimming biasa
  • air pancut


ni hah la pool yg ada permainan kanak-kanak.
malang nyer izzat langsung tak nak mandi-manda sini.
dia gerun tgk air pancut sana-sini :(

syuhada sorang aje yg syok main air... join anak-anak lain.

tu hah ~ melalak tak nak masuk pool tu uolls.
alahai izzat ku sayang... rugi dik oii!


berkepit dgn ibu ler akhir nyer...




ni air pancut...

ni plak pool berombak.
tapi tu la, tak brape menarik... ombak nyer malu-malu sgt nak tunjuk muka.
sebab tu ramai yg tak sewa pelampung. tak memerlukan pelampung pun :)



dlm kul 12.30 tghari saya kuar, gi amik kak nurin.
and wajib la bergambo dgn kak nurin ~ tanda kehadiran dia hi hi hi...


ni la plak pool swimming yg biasa tu la kan.
ada boat utk disewa... tu yg kaler oren bertayar pink hijau.
besar pool nyer, puas hati berenang ke sana ke mari.

and this little clever boy, izzat, was happy here.
dgn pelampung nyer... ok la tu dik. tak rugi la dtg :)




tak dpt la nak review pasal apartments nyer. tak stay. balik hari saje.
harga lebih kurang la ye utk weekend :

  • apartment 2 bilik = RM400
  • apartment 3 bilik = RM600
tiada goverment rate ye org gomen sekalian. sebab diorang kata tempat ni masih baru...

ok kalu nak dtg mandi-manda sini saje pun boleh, tak perlu stay. 
opening hours adalah 8 pagi - 7 ptg & 8 mlm - 12 tgh mlm.
harga tiket waterpark :
  • weekday 8 pagi - 7 ptg = RM30 (adult) & RM20 (children)
  • weekend 8 pagi - 7 ptg = RM35 (adult) & RM25 (children)
  • night session 8 mlm - 12 tgh mlm = RM25 (adult) & RM15 (children)

so, pada yg nak dtg melaka, boleh la kot bwk anak ke sini.
mandi manda... picnic...

pendapat peribadi ~ saya prefer waterpark di bayou lagoon than here :)

ok bye :)


Photobucket

13 comments:

  1. seronoknya berjimba-jimba bersuka ria... :)

    ReplyDelete
  2. wahhh terus rase nak pegi sini..ringan je tangan nie..hehehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. spend ler 1 mlm idzwa.
      memang boleh release tension...
      anak2 pun happy.

      Delete
  3. Best tempat nie..
    Sha dah pergi dah aritu..
    Puas anak2 Sha berendam..
    Kitorang datang just nak berendam je..
    Ohsem giler sebab gi time weekday.. So orang tak ada..

    ReplyDelete
    Replies
    1. wow best la x ramai org.
      mcm kolam semua tu kita yg punya :)
      ari tu aida gi pun x brape ramai.
      santai2 kami lepak seluruh waterpark...
      maybe weekend biasa. bukan cuti umum apa2 :)

      Delete
  4. Bayou Lagoon saya dah pernah sampai masa mula-mula buka dulu. Tapi bila tengok gambar ni, saya rasa macam more fun di sini pulak. Kenapa tak crowded sangat ya? Weekendkan tu...

    Saya sukalah kalau tempat tak crowded ni terutama pool untuk kanak-kanak. Senang anak-anak saya nak bermaharaja lela macam mandi kat private swimming pool belakang rumah je kekdahnya ~_^

    Oh ya, nak tanya! Kalau menginap di apartmen, harga tiket untuk waterpark tu dah termasuk sekali ke atau kena bayar asing-asing?

    ReplyDelete
    Replies
    1. yes da termasuk dgn tiket waterpark, kalau aida x silap, MD.
      if not, x best la kan :)

      Delete
  5. Wah...seronoknya...ntah bila nak pi bercuti macam ni...

    ReplyDelete
  6. syoknya...dok riki2 gak tmpt2 cmni nk bw aqil mndi mnda nti

    ReplyDelete
  7. Itulah Mrs. A tengok pun lebih banyak yang menolak dari yang menarik.

    Oooopss! itu sekadar pendapat peribadi jer...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hi hi hi :)
      aida prefer bayou lagoon :)
      tgk la one of the weekends nanti nak gi lepak bayou lagoon plak.

      Delete

Blogging...
Blogwalking...
Thank You For Coming :)