Aug 11, 2016

Izzat Lukis Gamba Famili :)

assalamualaikum...

again nak citer perkembangan izzat.
yes la. dia memang king la dlm blog ni.
gambo dia, citer dia, memang conquer abis blog kita ni :)

malam kelmarin...
memang sometimes bagi izzat peluang guna marker tulis2 and lukis2 kat whiteboard.
ikut suka ati izzat la mau tulis or lukis pe. bukannya kita boleh paksa2 dia buat pe.
nak ikut kata dia jer.

nak dijadikan citer, kelmarin, sedang kakak2 blaja, izzat pun blaja...
mula2 dia suruh ibu ni hah lukis bumi dan roket...

nampak tak tu ~ ibu da lukis kan bumi dan roket?
hmmmm roket tu ntah roket ntah ikan :) ha ha ha...
tapi izzat kata ~ "cantik nyeeee..."

pastu izzat kata, "ijat nak lokis urang (orang) la bu..."
lukis ler dik...

tekun...

at first ingat kan dia nak lukis org lidi. mcm dulu2 ibu dok lukis.
surprisingly, dia lukis badan tu, bulat... tak hanya satu garisan lurus.

mcm ni kan yg biasa2 dulu kala si ibu ni dok lukis ler...


siap !
 gambo ibu, izzat & ayah...
pastu dia kata, dia nak lukis syuhada & nurin.


dia tak puas hati lukis gambo syuhada. 2-3 kali izzat padam!

siap :)
saya tanya, "kenapa gambo tada (syuhada) tu mcm tu, ijat?"
"tuuuuu... tada (syuhada) kan tido..."
ha ha ha ha kebetulan time dia melukis ni, syuhada da baring kat sofa :)
hadoi hadoi la anak...
gambo yg kecik tu ayah izzat yg lukis ~ nurin tgh duduk.
tapi lukisan tu mcm kurang sopan kan ? ha ha ha...

mlm td pun dia ada lukis2.
ada gak saya snap gambo nyer.
kenangan di masa depan...

p/s : nanti later saya share dgn uolls pasal anak yg gila sebab pandai sgt ekk.
        phone abis bateri plak. sedang caj. tak sempat nak kopipes tadi...


bye :)
Photobucket

11 comments:

  1. Gitulah anak anak Aida....Dari sehari ke sehari kita akan nampak perbezaan lukisannya. Sama mcm anak mak dulu, dari gambar orang lidi dulu, sekarang dah cantik dah gambo orangnya

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan?
      gembira hati ni :)
      berbunga-bunga...

      Delete
  2. pandai izzat melukis, anak saya masih lukis orang lidi

    ReplyDelete
  3. hahaha...pndainya lukis kakak dia tido

    ReplyDelete
  4. Hehe. Pandai melukis..asal anak melukis, lawa je tau 😁

    ReplyDelete
  5. amboi pandainyaaa dia.. minat ni dr kecik pandai lukis da hehe..

    ReplyDelete
  6. Wah.. Ohsemnya izzat.. boleh diasah bakatnya itu..

    ReplyDelete

Terima kasih daun keladi...
Nanti aida balas kunjungan ye :)