Aug 21, 2016

Sukan Olimpik Tertutup Selamanya, Datuk Lee Chong Wei Pohon Maaf

assalamualaikum...
pagi ahad ni bukit katil lencun dibasahi hujan lebat sejak awal2 tadi.
sejuk... best... nyaman...

nak citer jugak kat blog ni.
frust la bila dlcw x menang mlm td.
frust sebab ni la penampilan akhir dlcw ke sukan olimpik.
saya sgt nak kan dlcw menang emas utk diri dia sendiri.
kasik sapu la itu gold medal.
but nasib tak sebelahi dlcw. sgt sedih dia last night.
time dia tgh ditemuramah oleh wartawan arena tu, dia sebak!
saya kat sini pun sebak!!!
dia mcm lebih kpd rasa bersalah :-(

Sukan Olimpik Tertutup Selamanya, Datuk Lee Ching Wei Pohon Maaf

Sukan Olimpik Tertutup Selamanya, Datuk Lee Ching Wei Pohon Maaf

Sukan Olimpik Tertutup Selamanya, Datuk Lee Ching Wei Pohon Maaf

antara screenshot yg saya suka nak share.
yg paling sayu, yg last skali tu...

... Chong Wei berkata dia hanya mahu segera pulang ke rumah selepas menghabiskan tiga minggu di Rio. "Sekarang, saya cuma mahu balik jumpa anak-anak saya. Saya rindukan anak-anak, rindu keluarga" ...

kita sedih tak dpt emas di olimpik. mungkin ada yg salahkan dlcw.
tapi... tgk effort dia semlm lawan chen long, aduhai... tak mudah!
dgn lin dan ari tu pun sengit!

ni nak share surat dari lin dan utk dlcw... friendship is all about :)

Sukan Olimpik Tertutup Selamanya, Datuk Lee Ching Wei Pohon Maaf

" We had wins and losses, of course, allow me a little pride in saying that I won slightly more. "

Sukan Olimpik Tertutup Selamanya, Datuk Lee Ching Wei Pohon Maaf

" There is only you, who is fit for me to unsheath the sword that I have trained so long for. "

" When i almost didn't persevere, I would remember the promise I had with you, the promise to meet you in the semi finals. "

Sukan Olimpik Tertutup Selamanya, Datuk Lee Ching Wei Pohon Maaf

" Because of you, only there exists a better me. "

Sukan Olimpik Tertutup Selamanya, Datuk Lee Ching Wei Pohon Maaf

" I will take your jersey to my future child and tell him : "There is an uncle known as Lee Chong Wei, your dad's greatest rival, and also best friend" "


sgt syahdu la olimpik versi malaysia kali ni hu hu hu...
saya ni bukan ahli sukan pun. just tgk bila rasa-rasa best utk di tgk :)

pe pun, semangat kesukanan dan persahabatan gini la yg kita nak terapkan dlm diri.
mereka hanya bersukan. mereka hanya bermain.
tapi, mereka bermain dgn serius. bersukan sepenuh jiwa.
utk keluarga dan negara...

moga lebih ramai lagi ahli sukan berjiwa bersih camni dilahirkan di malaysia, seluruh dunia.
membangun secara sihat :)

ok bye...

Photobucket

7 comments:

  1. cantiknya relationship dia oranggg :) *tears*

    ReplyDelete
  2. Sedihnya baca..waaa!..penampilan terakhir pulak tu..BuT you are the best Dato' L.CW!

    ReplyDelete
  3. berat mata memandang. berat lagi bahu memikul.

    Terima kasih Dato' Lee Chong Wei.

    ReplyDelete
  4. Oh, inilah suratnya yang mereka kata 'fake' tu ya. Saya baca tajuk aje, isi surat tak baca!

    Takpalah, DLCW dah berusaha bersungguh-sungguh. Seluruh rakyat Malaysia bangga dengan pencapaiannya walaupun tanpa emas. Cuma kasihan ajelah kat DLCW sebab katanya nak bersara tapi masih tak dapat capai impian emas di Rio!

    ReplyDelete
    Replies
    1. ntah la MD. fake ke ntah aida pun x tau.
      but, moral dari surat yg 'fake' ni boleh kita amik.
      friendship is all about.

      Delete
  5. sedih sangat bila taw penampilan terakhir DLCW di sukan

    ReplyDelete
  6. Kesian gak tgk DLCW bertungkus lumus dalam game tu..
    Dia memang bersungguh-sungguh..
    dan kekalahannya adalah tipis..
    bukan mudah juga lawan dia nak menang emas..
    So memang respek lah DLCW..

    ReplyDelete

Terima kasih daun keladi...
Nanti aida balas kunjungan ye :)