Tuesday, August 23, 2016

Susunan Salasilah Nasab Ke Atas & Nasab Ke Bawah

assalamualaikum...

ari selasa, hari yg bahagia :)
in shaa Allah.
ari ni nak share satu ilmu yg saya dpt dari grup wassap.
sharing is caring kan.
sesuatu yg penting. mudah2an dpt la kita sampai kan kpd anak2. ilmu tiada sempadan.

Susunan Salasilah Nasab Ke Atas & Nasab Ke Bawah

nasab ke bawah tu saya pernah dgr semua kecuali miat.
nasab ke atas, sampai moyang ajer pengetahuan saya sebelum ni.

:)
Photobucket

15 comments:

  1. Wkmsalam.
    Ada istilah yang tak pernah dengar pun.
    Tq info.

    ReplyDelete
    Replies
    1. yes sama le kita.
      tu yg share nak kasik semua tau :)

      Delete
  2. Morning♥
    nieyl sampai moyang je...yg atas² x tau..hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan ?
      lgpun yg atas2 tu bertuah la kalau kita dpt jumpa org nyer kan.

      Delete
  3. pelik istilahnya..bahasa melayu ke tu? hahaha

    ReplyDelete
  4. wah panjang salur galurnya aida.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. itu la.
      masa baru trima ni, membaca jugak atas ke bawah.
      memang panjang!

      Delete
  5. baru tau..hehe..mcm2 nama piat piut semua ye

    ReplyDelete
  6. Cucu, cicit, piut tu saya tahulah tapi bila dah sampai piat, miat, oneng-oneng memanglah tak tahu menahu langsung!

    Nasab ke atas pun sampai ke moyang aje yang saya tahu. Yang lain-lain tu memang tak pernah dengarlah!

    ReplyDelete
    Replies
    1. itu la.
      kita tak pernah dgr maybe sebab ia jarang digunakan, MD.
      ye le, yg hidup ni berjumpa selalu nyer ke cicit dan moyang jer kan :)

      Delete
  7. Hahahaha.. jenuh nak ingat nasab nasab nie..
    poning dibuatnye..

    ReplyDelete
  8. atas ke moyang dh x penah dgr dh...hihihi

    ReplyDelete

Blogging...
Blogwalking...
Thank You For Coming :)