Oct 13, 2016

Bila Cuti Sakit, Dapur Kena Berasap Juga :)

assalamualaikum...

moga pagi khamis ni semua uolls ceria gembira!
saya? sgt ceria pagi ni alhamdulillah...
ari ni last day nurin peksa UPKK. ari ni peksa Arab.

bukan nyer pe, bila anak peksa, si ibu ni yg lebih stress.
terkenang-kenang anak yg sorang tu. dulu kecik tembam, skang da besar dah...
next year UPSR plak. hu hu hu cepat nyer masa ni berlalu. Allahu Akbar...

nak dijadikan cerita, last week khamis & jumaat, saya dpt MC. sakit mata!
da sampai opis dah khamis tu. tetiba opismet ngadu mata saya merah.
cecepat ler gi klinik kan. sib baik klinik dekat sebelah opis jer.
bertuah... dpt ubat dan MC 2 hari. alhamdulillah...

so jumaat tu memasak la si ibu yg MC ni.

ikan keli panggang air fryer phillips
ikan keli panggang air fryer phillips
ikan keli ni digoreng guna air fryer phillips.
memang moist dan luar tak hangus.
mudah.... tak berminyak.
anak-anak dara memang happy bila tgk da tersedia ikan keli goreng ni.
feveret diorang berdua :)

sambal kentang goreng ikan bilis

sayur kangkung goreng belacan

simple dimple jer.
tak reti weh nak masak masakan yg extravaganza...

ok bye!


Photobucket

9 comments:

  1. SEdapnya lauk sis..

    baru je lepas makan dah lapar balik dah..Nak call wife la masak ikan keli berlada..hihihi

    Posting terbaru AM
    Rumah Idaman : Cat Pintu Utama dan Pintu Bilik


    Ikhlas dari
    AlongMisuari.com

    ReplyDelete
  2. Semoga anak dapat menjawab soalan pep.UPKK dengan betul.
    Nampak menyelerakan semua menu tu.

    ReplyDelete
  3. Keli goreng best :) untung la goreng dlm air fryer sbb goreng keli kan biasa mcm psg bom kat dapur. Tetiba meletop ikan keli tu --'

    ReplyDelete
  4. memang kuat kaum ibu nie. MC2 pun masak jugak.
    BV belum pernah lagi makan ikan keli. heheheh :D
    yg sambal tu nampak sedap pulak :)

    ReplyDelete
  5. Simple tapi tetap sedap dan menyehatkan...kan sis...

    ReplyDelete
  6. mmg mkn sihat ni ... ikan pun tanpa minyak sayur air je

    ReplyDelete
  7. tu la hebatnya org prmpuan wlu skit, kerja rumh tetap jalan. ptutnya klu MC gi bli kt kdai je la sng. kan?

    ReplyDelete
  8. selamat menjemu selera.sertai segmen ucing nak bloglist (^_^)

    ReplyDelete

Terima kasih daun keladi...
Nanti aida balas kunjungan ye :)