Tuesday, October 04, 2016

Riadah Keluarga Di Depan Rumah Yang Ohsem :)

assalamualaikum...

moga semua frens & families yg baca entry ni, dirahmati Allah sentiasa hendak nyer :)
kita pun baru sambut tahun baru Hijrah 1438.
moga tahun baru ni suntik semangat yg berkobar-kobar dlm diri kita utk majukan diri, dunia & akhirat. in shaa Allah...
mcm ustazah ler plak kata-kata aluan hi hi hi hi...

memang tak nyempat nak update blog mahupun blogwalking.
aduhai... cuti memang ler 3 hari hingga semlm. tapi, memang tak nyempat nak on laptop.
update blog kat phone ? da try... 3 - 4 kali tak sukses. loading gambo pun lembab!

ni skang tgh tonton citer ALIF DALAM TUJUH DIMENSI, curi skit pandangan mata tu dari tv ke laptop ni hah.
kasik update la blog kecil ni :) dgn satu citer santai...

izzat yang bad mood :(

mau la citer, kisah petang ahad lepas.
kan ke kita cuti panjang, kan... 3 hari tu uolls. merdeka !!!
kami sekeluarga tak ke mana-mana sebab kak nurin tuisyen from 2.30 - 5 ptg.
ptg tu jugak kami berlima beranak ~ riadah depan umah aje tau.

memula mr.asben, kak nurin & kak syuhada berbasikal bertiga.
bila izzat nampak, terus la izzat bad mood :(
harus la bad mood kan uolls... kena tinggal.
tinggal la saya nak menggumbirakan boboiboy ni... hadoi lah!

nampak tak tu? da berada di atas kereta kecil ibu nyer...
hadoi lah !
bila bad mood, memang dia rasa dia boleh apa saje dan ibu tak marah.
menjadi spiderman lagi sekali... mendaki kereta kecil ibu hingga ke bumbung.

berlari la saya ke arah izzat. niat di hati nak turun kan dia la dari kereta tu.
separuh jalan saya stop, sebab.... ha ha ha nak snap dulu la gambo izzat :)
then, saya just pantau dia for few minutes atas tu. bagi peluang dia enjoy jap.



hamboi dik... lepak tepi hutan nampak nyer ?

jap jer la, pastu terus la saya suruh dia turun. pe pe hal karang, susah le plak :) hi hi...

kebetulan few minutes lepas tu, mr.asben dan kakak2 pun balik dari berbasikal...
kami lima beranak pun lepak sama-sama... baru la izzat happy.






ok tu jer la nak citer. tak dpt jalan2, depan umah pun jadik tempat riadah yg menggembirakan.
selamat.
dekat. senang kalau haus, masuk aje umah :)
aman...

bye. mau sambung tgk ALIF DALAM 7 DIMENSI ni hah...

Photobucket

10 comments:

  1. Wkmsalam.
    Riadah begini dapat mengeratkah hubungan sekeluarga.
    Tahniah.

    ReplyDelete
  2. Sian izzat kne tinggal tp tk pe mama ade :)

    ReplyDelete
  3. Hobi Izzat memang suka daki kereta ibu ye,.. :)

    ReplyDelete
  4. SA pun mereput gak kat rumah wiken ari tu

    ReplyDelete
  5. Keluarga bahagia...sama lah juju pun pakai viva auto tp warna hitam...jimat minyak dan mudah cilok ke mana sahaja, kdg2 bawa kereta suami...mujur tak bawa bas persiaran je hahaha...seronok anak beranak beriadah depan rumah...mcm2 telatah ye

    ReplyDelete
  6. seronok kan ;) bersantai je depan-depan rumah.

    ReplyDelete
  7. amboi...sedap tu ambik angin atas kereta..hahahah

    ReplyDelete
  8. Amboi. Beriya posing atas kereta :D

    ReplyDelete
  9. Amboi2 sedapnya izzat posing atas kereta

    ReplyDelete
  10. Dduk rumah taman seronok nk beriadah. Kita ni umh atas, xlalu nk trun naik. Sbb xde lif.

    ReplyDelete

Blogging...
Blogwalking...
Thank You For Coming :)