Tuesday, November 15, 2016

Anak-Anak Kononnya Memilih Makanan Sendiri Di Kedai Makan :)

assalamualaikum...

jam da tunjuk kul 1:19 petang.
ari ni dok opis, abiskan skit skit keje yg hado byk nih.
berkemas bilik skit, hu hu hu semak mata dah dgn brg yg tak tersusun!
try ler pepagi td nak beli tiket air asia, kan ada promo skang kan ~ 😒 nan hado dpt masuk!
berejam kat waiting room nyer. babai jer la.
i is not that sabar. kalau ada rezeki lebih, bayau ajer la duit tiket mahal ke sabah nun. aminnn...
ijat da tanya few days ago, "ibu, bila nak bwk ijat naik bas keretapi kapal terbang roket?"
mak aii... byk nyer jat oii :) ha ha ha...
bab bas keretapi kapal terbang tu ok la ijat. roket tu ibu masih thinking...

kemas-kemas phone, terjumpa gambo ni hah💚💚💚💚.
gambo da lama few months ago. di old town white coffee, aeon ayer keroh.
boring dinner kat umah, bawak anak bertiga ni dinner luar time tu :)

Anak-Anak Memilih Makanan Sendiri Di Kedai Makan
bak kata member2 fb saya after tgk gambo ni, kata diorang, mcm nak amik exam :) ha ha ha...

hmmmm tu la dia... bila nak order aje, semua blurrrr... dari rumah nak makan luar bukan main excited.
dok telek buku menu tu... hingga la si ibu ni skit menyinga.
yes la kan. adik tukang nak amik menu tu da berdiri sebelah kita.
nak amik order, sian la dia. segan la kita kan...

at the end, biasa nyer akan keluar kata-kata diorang ~ "ibu ayah makan apa?"
hadoi la anak 😃... dok tenung menu tapi came out with no idea.
kalu gitu dari awal bior aje ibu ni hah yg memilihkan menu uolls.
yes yes yes... akhirnya si ibu si ayah la yg bagi suggestion makanan kat diorang.
ini ke?
itu ke?
abis ke makan?
sedap ke?
hu hu hu :)

saya ni memang akan approve dulu pe pe yg diorang order 🍜🍛☕🍹.
faktor kesedapan, kekenyangan dan kemurahan ~ antara yg dititikberatkan.
jgn karang, uolls sesedap memilih, bila makanan dtg ~ tak makan!
bazir duit ibu ayah... kalu duit nyer byk takpe ler. ni nan hado ajer.
anak2 uolls camne ekk? pilih sendiri? dipilihkan? atau makan makanan ibu ayah aje? 😃hi hi hi...

sesekali memang bwk anak2 ni makan luar. luar rumah. lain suasana :)
saya sendiri pun kekadang bosan oii makan kat umah.
dpt jejak aeon tu sesekali, heaven sekejap rasa nyer...
shopping mata jer 🙆...
weekend ni nak try test gi mee besen. dpt ke tidak makan situ.
malas mau beratur uolls! i is tak mau nyusahkan diri & anak2.
menunggu berjam-jam utk makan ~ i is dun like...

ok bye uolls.
selamat bekerja hingga ke ptg ekk :)

Photobucket

5 comments:

  1. sesekali keluar dengan anak-anak aje memang seronok walaupun sesekali tu menyinga mengharimau mentarzan..hahaha...

    dah balik melaka belum?

    ReplyDelete
  2. hahah...mcm2..xpelah sekali skala mkn luar

    ReplyDelete
  3. mek ajar ank mek untuk pilih sendiri. contohnya sekarang kalau nak keluar, dia nk bawak patung kucing. so kat rumah ade dua patung kucing. mek akn sruh dia plih yg mane dia nk bawak. but of course mak akan tapis dlu then baru bg dia plih. hahahha

    ReplyDelete

Blogging...
Blogwalking...
Thank You For Coming :)