Dec 15, 2016

D.I.Y Aeon Extendable Curtain Rod

assalamualaikum...

minggu ni nampak nyer cuaca kembali lembab kan?
hujan skit skit... takde yg lebat sgt la kalau sekitar melaka & seremban ni.
masih under control.

ari ni nak update belanjawan utk skola anak2 next year.
kakak2 29hb nanti beli buku kat skola...
izzat naik tadika 5 thn, 24hb ni ada orientasi tadika baru, in shaa Allah...
duit bantuan RM500 kerajaan bagi dpt bulan depan plak 😡.

skit nak share citer d.i.y curtain rod dlm entri pagi ni. 
just nak share, mana ler tau ada frens yg mencari info ni.
hal nak membeli curtain rod ni memang lama tertangguh.
sehari ke sehari, takde masa nak survey. apatah lagi nak membeli... kan?
dok fikir ~ nak suruh org buat kan ke? mr.asben buat sendiri ke?
al kisah ke ikea ari tu. memang da jumpa da curtain rod ikea. menarik. cantik!
👀 baru la dpt idea 👍. d.i.y jer la gaya ikea...

nak dijadikan citer, few weeks ago ke aeon, seremban2. ada members' day.
kelabu mata la kot bila dgr aeon members' day 😃.
dlm pada jamu mata kat aeon time tu, tertanya dan terjumpa aeon extendable curtain rod uolls.
harga pun berpatutan...
daripada dok mencari tarikh nak ke ikea, terus amik keputusan beli curtain rod ni jer la.
saya pun beli rod berukuran sederhana & panjang.

D.I.Y Aeon Extendable Curtain Rod
extendable rod 7' - 12'  = RM42.30 (rod panjang)
extendable rod 4' - 7' = RM25.90 (rod sederhana)
extendable rod 2.33' - 4' = RM25.90 (rod pendek)
complete set 👌

D.I.Y Aeon Extendable Curtain Rod
rod pendek ni sesuai kot utk tingkap 1 panel atau pintu.

D.I.Y Aeon Extendable Curtain Rod
jgn risau. kat label tu ada ukuran nyer.
kalau x bertanda di kotak nyer tu, just tgk kat tag harga.

D.I.Y Aeon Extendable Curtain Rod
ada byk jenis kepala.
masa saya beli tu ada 2-3 pattern aje.
pilih jer la mana yg ada 😊. kami pilih pattern ala2 daun.

D.I.Y Aeon Extendable Curtain Rod

D.I.Y Aeon Extendable Curtain Rod
just fix pencangkuk tu kat dinding.
then letakkan rod, adjust la panjang nyer dulu ikut kesesuaian.

D.I.Y Aeon Extendable Curtain Rod

D.I.Y Aeon Extendable Curtain Rod
siap 😃❤❤❤

simple aje. langsir pun simple...
umah pun simple. semua simple.
one thing la pasal aeon extendable curtain rod ni.
asyik abis stok jer la yg rod sederhana tu. aduhai...
hingga ari ni saya masih hunting few batang rod sederhana hu hu hu...
nampak sgt rod ni fofular 👍.

bye...

Photobucket

5 comments:

  1. walaupun simple, tetap cantik kak.. :)

    ReplyDelete
  2. suka tengok deko-deko mcm ni, cantik langsirnya sis

    ReplyDelete
  3. Simple la cantik... nampak kemas je... heheh

    ReplyDelete
  4. Dua-dua cantik. Curtain cantik, rod pun cantik! :)

    ReplyDelete

Terima kasih daun keladi...
Nanti aida balas kunjungan ye :)