Jan 10, 2017

Gerai Nasi Ayam Peah Bt. Hat, Duyung, Melaka

(10:00 pagi)
assalamualaikum...

da sarapan? kalau lom, kena la tahu ~ sarapan penting!
kalau baca2 blog kesihatan, yg saya amik tahu, bhw between 7 pagi hingga 10 pagi adalah waktu yg ideal utk sarapan pagi.
eat breakfast like a king,
lunch like a prince,
and dinner like a pauper.
tu kata2 omputeh la 😋.
so esok-esok jgn lupa sarapan ye...

again pagi ni just nak share tempat makan-makan di melaka ni.
tempat-tempat biasa saya gi anak-beranak.
tempat-tempat yg sedap lagi berkhasiat, anak-anak pasti suka.

Gerai Nasi Ayam Peah Bt. Hat, Duyung, Melaka
gerai tepi jalan aje.
tapi menyediakan nasi ayam yg cenggini 👍.

Gerai Nasi Ayam Peah Bt. Hat, Duyung, Melaka

Gerai Nasi Ayam Peah Bt. Hat, Duyung, Melaka
nampak sgt gambo di da lama kan hi hi hi...
rambut ijat masih afro gitu!
lama tersimpan dlm draft entri ni.

Gerai Nasi Ayam Peah Bt. Hat, Duyung, Melaka
nasi goreng ayam RM4.50

Gerai Nasi Ayam Peah Bt. Hat, Duyung, Melaka
Gerai Nasi Ayam Peah Bt. Hat, Duyung, Melaka
nasi ayam RM4.00

simple.
da nama gerai nasi ayam, ni la jualan utama nyer.
bagi yg nak tapau ~ nak beli utk anak2 ke, ada nak belanja ofismet ke, nak berjalan jauh ke...
set utk tapau da tersedia beratur di kaunter.
so tak payah la nak tunggu lama...
efisien!

ok tu aje la entri jalan-jalan cari makan saya .
bye...

Photobucket

15 comments:

  1. sdpnya tgk ayam tuuu..

    p/S: kak, kalau guna megi malaysia rasanya mcm len nnti. sbb kembang/lmbt dia lain. tp rasanya akk leh try Ruski.

    ReplyDelete
  2. Kakak bukan aje terpikat nasi ayam itu Aida tapi juga terpikat dgn rambut Ijat.
    Ala-ala anak mat salleh gitu:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. rambut ropol kak :)
      hi hi skang skola, tak bleh da bela rambut gitu.
      susah cikgu nak urus kan...

      Delete
  3. Anak2 saya setiap minggu nak makan nasi ayam..itu je benda paling best yang diaorang rasa boleh di makan.benda lain nak makan pun kena paksa..heheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. nasi ayam ni all time feveret, diana.
      especially kanak2 kan.
      sama ler kita. anak2 aida kalu nasi ayam, no objections :)

      Delete
  4. Breakfast cum lunch namanya nih! hiks!

    ReplyDelete
  5. memang nampak menarik .. sos die tu ....
    nanti klu terlajak ke sana boleh try

    ReplyDelete
  6. Lapar pulak baca post ni, huhu~

    ReplyDelete
  7. Tp selalunya orang ambik ringan je bila bab sarapan ni kan Aida.

    Kat celah mana pulak gerai ni Aida weyh....

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha ha ha kat duyung, melaka.
      nanti Nom dtg melaka, wasap aida aje.
      i blanje u and famili kat sini :)

      Delete
  8. Ni gerai yang menghala ke sekolah duyong tu kan? Saya masa dok sana pun kadang2 beli juga nasi ayam dkt sini... memang cenggini 🖒🖒🖒

    ReplyDelete
  9. wah. memang mengancam lah
    drumstick kalau dapat...perghhh!

    ReplyDelete

Terima kasih daun keladi...
Nanti aida balas kunjungan ye :)