Jan 21, 2017

Gery Saluut Malkist Yang Dikatakan 'Biskut Viral'!

(10:50 pagi)
assalamualaikum 😊

baca2 fb tadi, tetiba ada la sorang member jual biskut gery ni.
member tu kat KL.
baru la teringat yg last week saya ada beli dari member kat melaka ni.
dok korek image kat camera. sib baik ada snap gambo utk uolls 😃.
terlupa la nak share before this, tak teringat nak share...

saya beli pun gara2 opismet promote 'biskut viral'. wajib la beli utk rasa, kan.
takde la nanti dikatakan ketinggalan zaman 😁.

ada perisa coklat & cheese.
kali pertama saya dpt beli perisa cheese ajer. sebab yg coklat da abis.
then, kali kedua, member yg lain plak jual, baru 2 hari lepas, saya beli la yg coklat plak.
2 kali beli dari 2 member yg berbeza = harga pun beza 😏.
alhamdulilllah. dpt merasa la both  perisa... yahoooo !

Gery Saluut Malkist Yang Dikatakan Viral!
Gery Saluut Malkist Yang Dikatakan Viral!
ni la dia hah biskut gery yg ramai org sedang mencari...
iye la, ada sorang member kat KL pun post kat fb few days ago, "sedap ke biskut viral ni?"
dia la tanya... saya ada la komen kat fb dia tu, sebab da rasa kan...

Gery Saluut Malkist Yang Dikatakan Viral!
ni hah la gerangan si biskut gery cheese.
ada 10 keping biskut saje satu pek. sekeping nurin da makan time ni.

Gery Saluut Malkist Yang Dikatakan Viral!
Gery Saluut Malkist Yang Dikatakan Viral!

Gery Saluut Malkist Yang Dikatakan Viral!
ni plak yg coklat... 10 keping jer ye uolls.

Gery Saluut Malkist Yang Dikatakan Viral!
Gery Saluut Malkist Yang Dikatakan Viral!

nampak tak?
biskut ni sebelah biskut bergula and sebelah lagi ber cheese dan ber coklat.
sedap ke? yes. anak2 saya suka.
tak sampai brape minit, abis dah sebungkus biskut gery tu.
iye la 10 keping aje kan 😂.
cheesy... manis... tu aje. tapi takde la wow factor sgt. ok ok jer la. tak rugi beli.
yg coklat tu, hambar aje. sebab coklat tu tak sedap. coklat biasa-biasa jer.
antara dua, saya dan anak2 prefer cheese.

harga? saya tak nak la inform kat sini.
because pada saya sebungkus biskut ni saya beli dgn harga yg tak brape sesuai.
boleh jual lebih murah lagi kot. beli la jugak sebab nak merasa.
ada yg saya google, jumpa org jual lebih murah. dan ada yg jual lebih mahal = sgt mahal!!!
mungkin diorang amik kesempatan atas word 'viral' tu la kot.
sebab tu saya tak nak share harga beli saya dlm entri ni. ganggu plak nanti si penjual 😀.
harga tu bab kedua. yg penting kita da merasa...
rezeki penjual tu la kan... biskut ni pun katanya dari indonesia.
maka, mungkin penjual tu ada la kos-kos modal dia yg tak kita ketahui...
soal rezeki sape la kita nak persoalkan...

... bye!

Photobucket

20 comments:

  1. Ya Allah.. terliur tengok yang cheese tu.. da la Nurul hantu cheese.. Hehehe.. mana nak beli ye? teringin pulak nak try ^^

    http://www.syahirahvaliant.com/2016/12/contest-menangi-percutian-ke-suria.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. mydin kata nyer ada RM3.20.
      aida tak pernah jumpa lg :)
      online pun ada. ramai yg jual, Syakirah.

      Delete
  2. Alaaaa, kenapa tak nak beri tau harga sekali. Lengkapkan lah informasi tu.

    Kalau letak harga pun ok. Senang bila dah tau. Kalau nak makan jngan kira harga.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ada sebab kat atas tu yer nape harga tak saya inform :)
      cer baca sebab nyer...
      nak kena la jaga piuk nasi org lain. peace uolls.

      Delete
  3. wah yang coklat nampak menarik. tapi harga dia mahal ye?

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh tahan mahal la utk biskut 10 keping :)

      Delete
  4. Replies
    1. a'ah. femes! tu yg geram and beli tu :)
      sib baik jumpa pembeli c.o.d alhamdulillah...

      Delete
  5. Viral ek? Kenapa mak tak tau haha.... Oh rupa dia mcm biskut gula biasa aje ye Aida cuma ada cheese ngan coklat kat sebelah tu ajelah...

    ReplyDelete
  6. haaaaaaaaaa.....baru rasa nak try order ..nampak macam biskut cream cracker biasa je tapi ditambah cheese dan coklat? macam tu ke ?

    ReplyDelete
  7. sy suka yang cheese..coklat x suka
    hari tu pakat beli satu kotak dengan housemate hehehe

    ReplyDelete
  8. Bila viral kadang-kadang ada yang main harga.. kena pandai cari.. tapi yelah rezeki kan.. Sha tak pernah rasa lagi..

    ReplyDelete
  9. Ooo... baru tahu ada biskut viral

    ReplyDelete
  10. mydin mana2 jual 3.20 sen je.. lps ni boleh la beli mydin je.. xyh import dr indon.. hikhik

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mydin mana ye sis? Kat ipoh ada x?

      Delete
    2. Mydin mana ye sis? Kat ipoh ada x?

      Delete
  11. Pada saya, tak tau mana sedapnya biskut ni, pelik sy tgk mereka2 yg heran sgt dgn biskut ni, padahal kenyataaannya, ia hanyalah biskut keping cream cracker bergula yg biasa kita tgk tu,dan disalut coklat cair & salutan cheese yg kita sendiri pun boleh buat.
    Pada saya, tak payah belilah. Beli biskut gula, buat salutan coklat & cheese, salut ajelah.
    Biskut ni rasanya biasa2 je.

    ReplyDelete
    Replies
    1. sgt la setuju.
      memula beli tu high expectation.
      bila da beli, aduhai.... gini jer?

      Delete
  12. Secara ikhlasnya, sy tk tau apa yg istimewanya biskut ni. Sy beli rm5. Sblm beli sy kata, memandangkan biskut ni tgh viral, sy beli juga sbb nk rasa tp harga yg encik letak mmg tak berbaloi, sy halalkan...😃😃

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye. aida beli pun rm5.
      tu yg terkilan. mahal!
      tapi tu la kan, sebab viral, nak le merasa...
      kalau murah sikit harga nyer, mampu la nak beli.
      anak2 suka.
      saya rasa harga jadik mahal sebab jual atas tgn org yg lain-lain.
      up up up harga, jadik la lebih rm5.

      Delete

Terima kasih daun keladi...
Nanti aida balas kunjungan ye :)