Thursday, February 09, 2017

Throwback Holiday Ke Pantai Cahaya Bulan, Kelantan :)

(4.00 ptg)
assalamualaikum frens 😍.
di ptg hari nan indah ni, nak update blog dgn satu memori yg indah.
throwback hampir setahun yg lepas... jauh sgt nak ke baling ni uolls.
thn lepas on 30 april - 2 mei, kami sekeluarga jalan2 cari makan di kelantan.
ntah kali ke brape la kami ni ke kota bharu. sendiri dah naik hafal jalan di kota bharu.
hingga dah blank dah ~ mana ekk tempat lom pergi?
and sib baik la otak masih ligat berfikir ~ jom la ke PCB.
dulu kala, saya rasa sekitar tahun 1998 / 1999 saya dah gi dah sini, time tu masih lagi guna nama Pantai Cinta Berahi.
now da sopan skit la nama nyer ~ Pantai Cahaya Bulan... maintain that P.C.B 👍👍.

Throwback Holiday Ke Pantai Cahaya Bulan, Kelantan
hah tgk tu, rambut izzat masih lagi bergulung...
nampak sgt citer lama ni kan 😝.

Throwback Holiday Ke Pantai Cahaya Bulan, Kelantan

Throwback Holiday Ke Pantai Cahaya Bulan, Kelantan
anak dara sulung ni hah, susah betul nak suruh posing amik gambo hu hu hu...

Throwback Holiday Ke Pantai Cahaya Bulan, Kelantan

Throwback Holiday Ke Pantai Cahaya Bulan, Kelantan

waktu kami sampai PCB ni, dlm tghari ke ptg gitu. tak ingat jam brape.
panas terik!!!
so memang tak dpt la nak berlegar-legar di tepi pantai lama2. panas!!!

Throwback Holiday Ke Pantai Cahaya Bulan, Kelantan

Throwback Holiday Ke Pantai Cahaya Bulan, Kelantan
memang menghilangkan haus uolls 😍

Throwback Holiday Ke Pantai Cahaya Bulan, Kelantan
aiskrim pasu 😍

Throwback Holiday Ke Pantai Cahaya Bulan, Kelantan

Throwback Holiday Ke Pantai Cahaya Bulan, Kelantan

kami lepak jer kat salah satu gerai makan yg ohsem sepanjang PCB.
memang byk kedai makan. and ofkoz la byk menu2 yg menarik...
disebabkan kami tak berniat utk makan... tu yg minum ringat2 ajer dan nikmati angin pantai santai2.

Throwback Holiday Ke Pantai Cahaya Bulan, Kelantan

feveret place utk kami menginap adalah holiday villa hotel kota bharu.
sebab swimming pool nyer dlm building, mudah la nak mandi-manda...
then kedai makan keliling hotel. kedai makan yg best2 plak tu.

Throwback Holiday Ke Pantai Cahaya Bulan, Kelantan :)

Throwback Holiday Ke Pantai Cahaya Bulan, Kelantan :)

Throwback Holiday Ke Pantai Cahaya Bulan, Kelantan :)

yg paling ohsem, hotel ni berdepan dgn wakaf che yeh 👍👍👍.

Wakaf Che Yeh, Kelantan

Wakaf Che Yeh, Kelantan
kami suka beli air minuman klasik ni di wakaf che yeh...

Pulut Durian, Wakaf Che Yeh, Kelantan
pulut durian yg ohsem!

Pulut Durian, Wakaf Che Yeh, Kelantan
dua beradik yg memperabihkan pulut durian 😃.

itu ajer la coretan throwback yg nak saya tempek kan di blog ni.
skang ni tgh ligat otak berfikir plan holiday cuti skola bulan mac nanti.
mana nak bwk anak2 bertiga njoi sakan ni?
... ok bye for now!

Photobucket

8 comments:

  1. loni banyak perubahan dah kak kat PCB.. lama tak p sana.. last p masa lepas bertunang g dgn sepupu2 hahahhaha lepas tu tak p dah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. yes kan, ekin.
      byk berubah dari dulu kala...

      Delete
  2. Waa'laikumussalam, sy pernah pegi Pantai Irama ja masa pegi Kelantan dulu 😄

    ReplyDelete
  3. tak pernah jalan2 kelantan lagi, pernah sampai macang je itupun sbb kawan kahwin pergi balik hari ja hahaha.

    aduh sedapnya tengok air dalam botol tu memang legend tu, kat sini tak pernah jumpa dah

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu yg kalau ke wakaf che yeh tu, aida mesti beli air legend tu.
      rasa nyer pon original sedap !

      Delete
  4. Adoilah Aida... teringin terus nak gi Kelantan weyh. Bestnya tengok pulut durian tu. Terliur weyh.
    Tak makan goreng gorengan ke kat tepi pantai tu

    ReplyDelete
  5. Cantik PCB sekarang.
    Thai Tea tu nampak menarik :)

    ReplyDelete

Blogging...
Blogwalking...
Thank You For Coming :)