Mar 28, 2017

Bawa Izzat Gunting Rambut... Seksa!!!

(4.05 ptg)
assalamualaikum...
lama coti dari blogging... seminggu 😍😎. maklumlah, cuti skola.
dgn ibu nyer pun la cuti dari bekerja dan haruslah tak sempat nak on laptop.
bwk aje laptop ke mana-mana arah destinasi percutian, tapi memang tak sempat on pun hi hi hi...

al-kisah hari akhir skola 2 minggu lepas, bwk izzat gunting rambut.
umur izzat da nak masuk 5 thn, memang sebelum ni tak pernah gunting rambut kat kedai.
ada sekali cuba, izzat langsung tak nak duduk kat kerusi tu hu hu hu 😂.
kenapa kali ni bwk izzat sekali lagi ke kedai gunting rambut?
few days before tu, sibuk la dia ckp dgn ibu ayah, "ijat nak gonting rambut. ijat tak takut..."
dgn penuh kepercayaan, ibu ayah nyer dgn excited pun bwk la izzat...

masuk aje kedai, ada ke patut, dia suruh ayah dia dulu gunting rambut...
tanda pertama yg dia bakal tak nak gunting rambut ni.... alahai anak!

Bawa Izzat Gunting Rambut... Seksa!!!
sementara tunggu ayah settle gunting rambut, releks dulu...
amik aura dulu kat kerusi gunting rambut tu.

Bawa Izzat Gunting Rambut... Seksa!!!
muka ada senyum...
muka ada sporting...
muka ada harapan...
"mau kasik trim skit side tu, kasik cukur skit la ye uncle"

tapi bila ayah settle je gunting rambut, mula la drawa swasta... "ijat tak nak la..." hu huhu...
tapi, ibu ayah yg excited ni, terpaksa beri tekanan & paksaan ler.
mau anak hensem, kan 😄.
Bawa Izzat Gunting Rambut... Seksa!!!
Bawa Izzat Gunting Rambut... Seksa!!!
terpaksa la ayah nyer pegang tgn & badan.
uncle pun gunting rambut izzat dgn penuh tekanan! ha haha...

Bawa Izzat Gunting Rambut... Seksa!!!
izzat geli-geleman kot bila cukur...
terkekek-kekek saya amik video dia 😄😄😄.

Bawa Izzat Gunting Rambut... Seksa!!!
my hensem boy...
meskipun trim tu tak cukup kemas, sebab izzat x dok diam, kira ok jer la...
no more rambut kembang 😍.

13 comments:

  1. ok la tu bleh sengeh lagi ni. hehehe

    selalu dak2 ada sampai nages. haha

    ReplyDelete
  2. Hehehe sama dengan Faris masa kecil-kecil dulu... kemain seriau nak gunting rambut. Sebenarnya dia geli...

    ReplyDelete
  3. hahhaha... kelakar kan macam-macam perangai anak-anak nih!

    ReplyDelete
  4. Salam kenal. meh la ke blog saya http://cararesepi.blogspot.my/. Jangan lupa tinggalkan komen tau. Hmm..kalau tak kisah masukkanlah blog saya dalam senarai bloglist awak.

    ReplyDelete
  5. Hehehe.. Ada bebudak memang tak suka orang usik rambut or kepala dia untuk proses menggunting.. Ada setengah budak suka sangat.. hehehe

    ReplyDelete
  6. akhirnya, Izzat dah ada stail rambut yg baru 😄 jenuh juga kan nak pujuk dia

    ReplyDelete
  7. jemput join giveaway aaisy 😊

    http://theaaisy.blogspot.my/2017/03/1-giveaway-by-theaaisy.html

    ReplyDelete
  8. Budak kecik semua takut gunting rambut kan...kenapa agaknya ek hihi....
    Yelah.... hensem dah rambut pendik

    ReplyDelete
  9. Haha.. Dia geli la tu.. Anak kite apaknya potong sendiri, hehe~

    ReplyDelete
    Replies
    1. ni first time gi kedai, yien.
      selama ni ayah nyer yg potong :)

      Delete
  10. heheheh macam2 aksi si hemsem boy ni :)

    ReplyDelete
  11. Sempat lagi sengih. Kira dah ok la tu. Dah berani

    ReplyDelete

Terima kasih daun keladi...
Nanti aida balas kunjungan ye :)