Mar 13, 2017

Bila Kita Cuba Sedaya Upaya Menggembirakan, Tapi...

(8.15 pagi)
assalamualaikum...

pagi ni pagi isnin. blues kah?
saya sampai ofis 7.15 pagi ari ni. 45 minit awal 😁. cemerlang saaaaanngaat.
bila kita stress, we need a space. dtg ofis awal lepas anta kakak2 skola.
breakfast awal...
releks... menyendiri.... on no talking term with anyone.

ntah la...
susah nak diluahkan.
nak maintain citer hal-hal happy jer dlm blog ni. 
tambah stress, bila sampai ofis, henfon tertinggal!
memang tak lah nak balik rumah. need space kan kata nyer... ok let it goooo. abaikan henfon tu.

pendek kata, hati kita sakit bila mana kita da cuba buat yg terbaik. tapi...

kemon lah aida, be strong. akan ada org kata, "ko yg salah. tu perkara kecik je. biar la..."
ok lah. 
kata nyer want to be extra positive, kan? ok lah. kalau dah tu la kata ko!

meaning perkara yg sama akan berulang dan berulang dan berulang lagi. face it, aida.
iye la. yes... lepas ni kita buat gitu-gitu jer lah... jgn over. bila frust, sakit nyer pun over!

ok bye!


11 comments:

  1. adakalanya kita kena pujuk diri sendiri aida.sekarang saya suka ambil pendekatan buat kerja sendiri tanpa hiraukan orang lain dan buat apa yang kita suka...dah2 tak mo stress2..bila kita nak jumpa ni?

    ReplyDelete
  2. harap dapat tempoh bertenang untuk diri sendiri sis..semoga dipermudahkan urusan ye.

    ReplyDelete
  3. Akak anggap saja apa yang berlaku ada hikmah di sebaliknya, so dont be so stress okey...=)

    ReplyDelete
  4. Byk2 bersabar n hadap jee. Kdg kt kna telan walaupom agk myakitkan jugak.. Cuma kt kna cri tmpoh bertenang..bg msa n ruang utk diribkt sdri .. Usah di layan hal y remeh... Life must go on..


    Huhu..klo hp ttgal..kdg2 mati kutu jgk.. Tp kdg2 bla ttgl hp bgs jgk.. Xyoh sibuk nk tgk fb..whtsapp..ig.. Hehe.. Dpt la bertenang jgk sesekali

    ReplyDelete
  5. Bertahannnn.......jgn letoppp duluuuuu, hehehe

    ReplyDelete
  6. sabar banyak-banyak.. moga semuanya dah selesai sekarang ni...

    ReplyDelete
  7. Don't worry, Aida. Stay positive. Beri ruang pada diri buat seketika :)

    ReplyDelete
  8. Itulah perjalanan hidup kita AIda. Ada hari stress ada hari happy, ada hari majuk dengan laki, ada hari tak puas hati dengan anak....Betul dah tu, jalan yg terbaik menyendiri. Rasa lega kan...

    Namanya pun manusia kan. Layan ajelah....Insyaallah ALlah akan bagi jalan penyelesaiannya

    ReplyDelete

Terima kasih daun keladi...
Nanti aida balas kunjungan ye :)