Thursday, March 16, 2017

Lazada Birthday Blogger Contest

(3.30 ptg)
assalamualaikum... 
rehatkan minda few minutes... log in lazada jap. tetiba teringat kan contest ni yg da few days dlm draft folder 😊. klik klik terus publish!

Lazada Birthday Blogger Contest

now memang byk tempat kita boleh shopping online.
klik klik pilih... klik klik bayar online. tgk status delivery 😏.
memang terlalu byk la saya shopping di lazada ~ boleh la klik sini utk tau pengalaman pahit manis saya bersama lazada.

Lazada Birthday Blogger Contest
ni pembelian saya yg terbaru. semua da selamat diterima. brg kecik2 aje. free delivery 👍.

utk join contest ni, ada 4 soalan wajib jawab :

what do you love about Lazada Malaysia?
  1. perlu saya kata, respon yg cepat bila customer email for anything regarding pembelian
  2. pernah juga saya telefon Customer Service Lazada Malaysia, very responsive and menyelesaikan masalah...
  3. kos delivery percuma utk kebanyakan item.
3 perkara ni membuatkan saya percaya dgn Lazada Malaysia and tidak beralih arah ke website online shopping yg lain. apa yg saya perlukan, ada di Lazada Malaysia.
dari segi harga, ini adalah subjektif, kan? kita kena survey sendiri la jugak before klik confirm utk beli. terutama bila kos delivery free, sometimes sebenarnya harga brg seumpama tu ada aje lebih murah if kita cari offline.
tapi tu la, sometimes kekangan masa. membuatkan saya rasa selesa shopping online dgn sedikit pertambahan harga hi hi 😍.

top 3 product picks from Lazada Malaysia (your 3 favourite products)
setelah meronda sekitar laman Lazada Malaysia, saya confirm inilah 3 produk yg saya mesti miliki dan di Lazada Malaysia ada 👍👍👍.
dgn ada nyer 3 produk ni, life saya tambah mudah dan aktiviti kreatif saya semakin rancak.

Lazada Birthday Blogger Contest
geram tgk iron ni.
nanti lah dia... one sweet day pasti akan kumiliki mu!
dari review kawan-kawan, kata nyer la... iron gini membuat kita rasa minat nak gosok baju.
iye ker? 😂😂😂
saya memang bercinta nyer lah nak gosok baju. hmmmm...
harap dgn ada iron ni, ia memudahkan saya. boleh gosok baju dgn tersenyum kegembiraan!

Lazada Birthday Blogger Contest
ni satu lagi...kalau la dpt memang ler bertuah.
ada tak yg nak bagi saya hadiah mesin jahit ni?
lengkap dgn extension table lagi. normally benda ni beli asing... terbaik offer ni.
mesin jahit ni memang recommended by tukang jahit la. memang saya da google.

tentang mesin jahit, saya memang dah ada satu mesin jahit singer yg lama.
yg kaler hitam tu... nenek saya punyer. skang ni dlm simpanan emak.
and awal-awal dulu, few years back, emak da offer kat saya. and saya nak!
but tu la... now rumah takde tempat nak letak nyer. biar dia dok diam-diam umah mak dulu lah. hi hi...

Lazada Birthday Blogger Contest
lastly, phone impian...
saya memang serasi dgn Note. jiwa saya.
kebetulan phone asben sedang problem.

how do you think Lazada Malaysia can improve?
byk angle Lazada Malaysia boleh improve. pada pendpt saya :
  1. dpt kan lebih byk vendor yg boleh kasik harga lebih competitive. terutama brg yg paling common or paling tinggi jualannya. bila harga murah, kuantiti penjual lebih tinggi. tak rasa akan merugikan Lazada Malaysia or vendor.
  2. Lazada Malaysia kena deal baik-baik dgn vendor supaya apa yang diiklankan adalah apa yang bakal customer dapat. ni berdasarkan 2 kes saya, lain yg saya tgk dlm website,lain yg saya dapat di tgn. mengecewakan... Lazada Malaysia mesti warning vendor sekeras-kerasnya. or else, vendor will be blacklisted dlm arena online shopping.
  3. Lazada Malaysia juga kena deal baik-baik dgn courier service agar buat penghantaran yang cepat dan tepat dgn penuh tanggungjawab. 1 kes saya, courier service tak dtg selepas waktu bekerja. then dia call, kita inform la the next available time. sampai ke sudah courier service tu tak anta. bila cek dlm website, noted by Lazada Malaysia ~ 'our courier tried to reach you for delivery but was not successful'! tak ke suatu pembohongan by that courier service??!! hmmmm...

what is your birthday wish to Lazada Malaysia?
happy birthday, Lazada Malaysia.
moga terus-menerus memberikan servis yg baik kepada Lazada Lovers.
pertingkatkan mutu perkhidmatan dari sehari ke sehari agar terus relevan dan sentiasa meniti di bibir pembeli tegar!


ok. settle dah entri contest simple ni. moga ada la rezeki dpt grand prize!
frens blogger yg lom join, jom. the more, the merrier... in shaa Allah 😍.

23 comments:

  1. Goodluck! semoga bertuah.
    Iron tu boleh ironing tiga helai baju sekali gus.

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu yg menggembirakan, kan :)
      mari pecah tabong la... hu huhu

      Delete
  2. Wow Gud Luck Aida.. Tapi iron tu memang menggoda la.. hehehe

    ReplyDelete
  3. Gudluck sis. Kita bru nk mengarang karangan. Hee

    ReplyDelete
  4. Selamat bercontest kak Aida.. =)

    ReplyDelete
  5. good luck, selamat bercontest 😉👌

    ReplyDelete
  6. akak kite pun suker iron tuh... bestt giler

    ReplyDelete
  7. Iron tu pun dalam wishlist saya... aduhai memang kena cepat kumpul duit... banyak lagi nak beli dekat Lazada ni... huhuhu Good luck, Aida...

    ReplyDelete
  8. Wahhhh samsung galaxy tu yang best! hehehe good luck! semoga ada rezeki kita berdua (nak juga menang hehehe)

    ReplyDelete
  9. betul tu zie pun syok je dok ushar brg lazada ni,, dah ada benda yg dok dalam senarai tunggu klik klik jer,, pastu brg sampai le..

    ReplyDelete
  10. All the best utk contest ni, Aida :)

    ReplyDelete
  11. Iron tu pun ada dalam wishlist... tapi dok bawah-bawah la... hahahhah sebab regenya haih kemain mahai...!

    ReplyDelete
  12. Dah ada pengumuman pemenang dan contest baru kan..
    Aida dah check?

    ReplyDelete
  13. Tak pernah pun soping online. Tak retilah....takut tak boleh berhenti pulak kalau dah start soping hihi
    Gud luck ye Aida

    ReplyDelete

Blogging...
Blogwalking...
Thank You For Coming :)