Monday, April 10, 2017

Cameron Square & Cameron Highlands Holiday's Park ~ Tarikan Terbaru Yang Ohsem!

(4:48 ptg)
assalamualaikum 😃.
nak sambung story mory holiday cuti skola ari tu.
lepas jer turun dari sungei palas tea centre, exactly berdepan dgn jln keluar tu, tersergam bangunan baru ~ cameron square.
terus la saya ajak mr.asben singgah jap. menjamu mata la kan...
tahun dulu kami dtg, building ni masih dlm pembinaan...

Cameron Square & Cameron Highlands Holiday's Park ~ Tarikan Terbaru Yang Ohsem!
ni hah gambo nyer ~ dari entri terdahulu saya tempek semula... masih dlm pembinaan, kan?
building cameron square ni nampak aje dari balkoni bilik kami di copthorne hotel.

dlm nyer, just like shopping mall biasa 😊. kami jalan2 aje la releks2. kat luar hujan kan...
so, ada la tempat berteduh sekejap. ada byk kedai makan. kami mlm tu lepak makan2 di old time white coffee. ada farmasi jugak...
yg best nyer, old time white coffee tu bukan di bahagian dalam, ia mcm open skit.
hu hu hu sejuk uolls! kalau kat melaka, kekadang air-cond pun tak terasa! ini kali sejuk, hingga izzat berbalut dgn baju sejuk ibu nyer 😄.

Cameron Square & Cameron Highlands Holiday's Park ~ Tarikan Terbaru Yang Ohsem!

Cameron Square & Cameron Highlands Holiday's Park ~ Tarikan Terbaru Yang Ohsem!

Cameron Square & Cameron Highlands Holiday's Park ~ Tarikan Terbaru Yang Ohsem!

atas cameron square ni sebenonyer adalah nova resort & residence.
patot la time kami nak mencari parking, agak ramai jugak yg mengangkut beg besar2.
baru la perasan, it is a building connected to a hotel 👍👍👍.
next time boleh la try stay nova resort & residence plak.

Cameron Square & Cameron Highlands Holiday's Park ~ Tarikan Terbaru Yang Ohsem!

and sebelah ajer dgn cameron square ni ada satu family area ~ cameron highlands holiday's park.
ada jual souvenir. ada games utk kanak-kanak.
ada jual makanan yg sedap2 and fresh cameron highlands style.

Cameron Square & Cameron Highlands Holiday's Park ~ Tarikan Terbaru Yang Ohsem!
as usual, misi ibu mencari fridge magnet 😍😍😍.

Cameron Square & Cameron Highlands Holiday's Park ~ Tarikan Terbaru Yang Ohsem!
and beli kan topi binatang ni utk syuhada & izzat 💚.

Cameron Square & Cameron Highlands Holiday's Park ~ Tarikan Terbaru Yang Ohsem!
utk main mainan kanak-kanak kat sini, kena beli membership card.
kita pilih je mana2 mainan yg berkenan, brape fee yg patut dibayar...
gi kat kaunter, byr. then nilai tu akan dimasukkan dlm membership card tu.
time nak naik apa2 mainan, card tu akan di swipe, tolak nilai duit.

Cameron Square & Cameron Highlands Holiday's Park ~ Tarikan Terbaru Yang Ohsem!

Cameron Square & Cameron Highlands Holiday's Park ~ Tarikan Terbaru Yang Ohsem!

Cameron Square & Cameron Highlands Holiday's Park ~ Tarikan Terbaru Yang Ohsem!

Cameron Square & Cameron Highlands Holiday's Park ~ Tarikan Terbaru Yang Ohsem!

Cameron Square & Cameron Highlands Holiday's Park ~ Tarikan Terbaru Yang Ohsem!

Cameron Square & Cameron Highlands Holiday's Park ~ Tarikan Terbaru Yang Ohsem!
anak dara sulung ni, control ayu 😍.

Cameron Square & Cameron Highlands Holiday's Park ~ Tarikan Terbaru Yang Ohsem!
bujang sorang ni la yg paling enjoy kat sini.
semua mainan dia nak main. 
memang sakan la dia... excited habis!

Cameron Square & Cameron Highlands Holiday's Park ~ Tarikan Terbaru Yang Ohsem!

Cameron Square & Cameron Highlands Holiday's Park ~ Tarikan Terbaru Yang Ohsem!

Cameron Square & Cameron Highlands Holiday's Park ~ Tarikan Terbaru Yang Ohsem!

Cameron Square & Cameron Highlands Holiday's Park ~ Tarikan Terbaru Yang Ohsem!

Cameron Square & Cameron Highlands Holiday's Park ~ Tarikan Terbaru Yang Ohsem!

Cameron Square & Cameron Highlands Holiday's Park ~ Tarikan Terbaru Yang Ohsem!

Cameron Square & Cameron Highlands Holiday's Park ~ Tarikan Terbaru Yang Ohsem!

Cameron Square & Cameron Highlands Holiday's Park ~ Tarikan Terbaru Yang Ohsem!

Cameron Square & Cameron Highlands Holiday's Park ~ Tarikan Terbaru Yang Ohsem!

Cameron Square & Cameron Highlands Holiday's Park ~ Tarikan Terbaru Yang Ohsem!
jumpa plak transformers. wajib la bergambo...
izzat siap lawan dgn pedang belon air lagi tau... hi hi 😊.

abis bersuka ria di holiday's park, beli cendawan goreng, bayam goreng, keledek rebus.
utk dimakan dlm bilik. masa utk cek in hotel la plak... mau rehat.


ok takat ni aje entri ni.
org ke cameron highlands, gi petik strawberry, gi beli kaktus, gi tgk lavender warna-warni...
kami tak. gi main games 😃 ha ha ha... aduhai. memang lari tajuk !

13 comments:

  1. Lama tak naik CH. Sok hantar anak nak singgah sinilah. Rindu nak beli goreng gorengan tu kat Pasar Malam. Teringin jejemput keledek CHlah pulak hihi...

    Bestlah sikitkan Aida bila dah ada soping complex ni. Panjang sikit langkah...

    ReplyDelete
    Replies
    1. itu la. da ada soping complex plak CH ni.
      apa2 hal hujan ke apa ke, ada la tempat lepak :)

      Delete
  2. ahahaha.. ok la tu main game.. ada la something different sikit...

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan?
      kebetulan ada sorang baby lagi in the family, lepak la sini.
      happy la baby boy sorang tu :) ha ha ha...

      Delete
  3. happy anak2, main game kt tempat sejuk tak terasa peluh sgt..hihi

    ReplyDelete
  4. Tahun 2015 ana stay di nova hotel. Tp bahagian bawah tu tak semeriah skrg sebab masih baru masa tu. Kena pergi semula ke CH lah nampaknya ni. =D

    ReplyDelete
  5. Alamak.. rindu lak nak jenjalan cameron..

    ReplyDelete
  6. Wahh, tarikan yang baru nie... Nak kena pegi la lagi sebab last saya pergi ke Cameron adalah pada tahun 2011...

    ReplyDelete
  7. seronoklah anak2 kalau berada ditempat mainan macam tu kan,

    ReplyDelete
  8. Itu pun nasib baiklah gi main games tau. Saya pun baru naik CH ni tapi entri pun tak tertaip lagi. Tetiba aje orang kata bangun tidur, terus nak pi CH. Padahal bertahun lamanya dah tak jejak kaki ke CH ni. Sampai dah malam. Takda apa dapat tengok. Maklumlah semua pun tergesa-gesa. Tapi takpalah. Lain kali boleh aje kalau nak pergi lagi!

    ReplyDelete

Blogging...
Blogwalking...
Thank You For Coming :)