Tuesday, April 04, 2017

Melaka FoodTruck Park @ Melaka Mall

(2.30 ptg)
assalamualaikum 😃.
da ptg gini, keanjalan mata amat teruji! dgn air-cond yg sepoi-sepoi bahasa...
radio yg mendayu-dayu...
aduhai!

update blog jap la hi hi hi...
the power of uploading edited gambo kat draft entry awal-awal kat umah.
anytime, free time, boleh la kasik up kan entry ni. taip skit lebih kurang, less than 10 minit settle.
kat opis ni takde masa byk nak edit gambo la hape la.
lgpon kat desktop opis ni memang takde save / install apa2 yg personal 😄.
ni la hiburan di kala mata ni tak boleh nak bukak! ngantoks!!!

throwback ke 19.3.2017 lepas.
mlm tu adalah mlm kedua utk Melaka FoodTruck Park @ Melaka Mall ni.
kebetulan ahad, mlm tu, dapur tidak berasap hi hi hi.
try test makan-makan kat sini.

Melaka FoodTruck Park @ Melaka Mall
Melaka FoodTruck Park @ Melaka Mall
ada street performance (buskers) tau mlm tu. nice!
last weekend gi, dah ada karaoke 👍👍👍. bagus.

Melaka FoodTruck Park @ Melaka Mall
gambo dara berdua jer sempat snap.
izzat ada gak gambo dia, tapi asyik bergerak maka gambo pun kabur.
izzat memang super duper excited, ronda jer dia kat area foodtruck tu 😋.

Melaka FoodTruck Park @ Melaka Mall

hi hi gambo makanan takde la plak.
and mlm tu tak brape byk foodtruck lagi.
mlm tu kami makan nasi lemak pandan & roti john cheese.

x byk la bleh citer. sebab mlm tu kami x brape berkenan dgn food yg ada.
harga? standard la foodtruck mana-mana pon, agak mahal!
roti john kami tu sedap. abis licin. nasi lemak tu, hmmmm terasa hangit nasi nyer 😐.

last weekend kami gi melaka mall, tgk wayang, da bertambah meriah tau foodtruck park ni.
da lebih byk foodtruck. western. eastern. cendol durian. goreng-goreng.
ok la... just kami tak makan situ, gi kedai makan sebelah tu. sebab anak2 nak makan nasi.
kelaparan selepas layan 'kimchi utk awak' hi hi...

so, dipendekkan cerita.... org melaka, jom dtg melaka mall.
tiap mlm ada. the more the merrier... lepak-lepak makan-makan... sesekali kan.
saya suka la. sebab 5 minit dari rumah. excited la... program memajukan perniagaan iks.
buka peluang perniagaan, memantapkan industri dan menambah pendapatan.

ok bye.

23 comments:

  1. Sekarang ni memang trend food truck ni everywhere kannn. Menarik conceptnya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. yes. meskipun mahal, tapi konsep dia menarik. santai...
      tu yg ramai org dtg :)

      Delete
  2. comel2 foodtruck tu <3 eh eh, anak dara berdua tu kembar eh? muka nak dekat sama :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak kembar.
      beza 1 thn 11 bulan.
      but memang ramai yg kata mcm kembar :)

      Delete
  3. menariknya...meriah dengan food truck...

    ReplyDelete
    Replies
    1. sgt menarik :)
      dlm jam 9 mlm ke atas memang meriah.

      Delete
  4. Saya pun suka intai2 makanan yang dijual kat foodtrucks. Memang a bit pricey, tapi kadang2 ada kelainan pada menu. Bolehlah dicuba-cuba :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. btol tu farrah.
      konsep makanan tu kekadang sesuatu yg menarik.
      korban duit skit la kan utk enjoy life to the fullest :)

      Delete
  5. ooo..setiap malam ke ada? baru tau ni...

    ReplyDelete
  6. Konsep yang sempoi. Tak pernah singgah lagi pun, walaupun dekat jer dengan rumah ni

    ReplyDelete
  7. Anak dara berdua tu beza umur berapa tahun Aida. Mesti selang setahunkan. Mcm kembo pun ye

    Kat area rumah kita tak de foodtruck ni, ada pun kena drive keta 15 minit jugaklah. Seronok jugakkan melayan makan kat sini. Ikutkan mmg selera mau ajelah makan....

    ReplyDelete
    Replies
    1. hi hi memang ramai kata diorang kembo. hi hihi...
      tapi bukan... beza 1 thn 11 bulan ni.

      Delete
  8. Wah.. dah ada port makan baru ye di Melaka..

    ReplyDelete
  9. Skrg mmg tak ada kedai..guna lori ja.

    ReplyDelete
  10. Skrg mmg tak ada kedai..guna lori ja.

    ReplyDelete

Blogging...
Blogwalking...
Thank You For Coming :)