Wednesday, April 26, 2017

Perkataan Tidak Diperlukan...

(11.58 pagi)
assalamualaikum...

ari ni ari rabu ye... bukan selasa!
saya lah ni, dari pagi dok fikir ari ni adalah ari selasa tau. stress dgn diri sendiri!
semlm saya MC, x sihat... tu yg terlupa.

saya ni memang lemah longlai nak update blog kalau takde gambar.
tak brape minat nak update if entry tu takde gambar. cukup sekadar 1 gambar, mencukupi.
saya ni jenis seseorang yg sgt terpengaruh dgn gambar.
dari gambar tu baru saya tertarik nak baca perkataan-perkataan.
tgk keadaan la... tak semua perkara kena bergambar kan 😃.
most of the time, dgn gambar aje dpt bantu selesaikan byk masalah ketidakfahaman.
nak cerita, kang lain plak maksud nyer. tunjuk gambar... hah, masa tu gak selesai 😄.
ada juga masa nyer, dgn gambar pon boleh tambah masalah ha ha ha ha...
sebab tahap kefahaman org semua berbeza. maka, tu yg kena pilih gambar bebaik uolls.

a picture is worth a thousand words
kan ?

bersesuaian la dgn hari ni ~ wordless wednesday...
perkataan tidak diperlukan. hanya gambar yg dipaparkan.
a picture is worth a thousand words !
sebab tu la blog saya ni memang berjuta gambar. saya suka tempek gambar.
terutama gambar famili...
itu yg kalu nak update blog makan masa... sebab nyer nak pilih gambar utk di tempek, bukan keje senang...
gambar yg elok, sopan, tutup aurat, gembira, ceria, sederhana, tak provokasi, ...
tu yg kena tilik satu persatu... and the best time utk menilik is kat umah, mlm...
then tempek dlm box draft blog. ada time, baru up entri dgn pantas bila-bila je.

ok bye!

5 comments:

  1. Kalau tak ada gambar rasa macam tak lengkap..

    ReplyDelete
  2. betul tu kalau ada gambar lebih menarik sebenarnya

    ReplyDelete
  3. Eh! samalah kita suka entry yang ada gambar.

    ReplyDelete
  4. Huhuhu ... Tu belum lagi nak letak watermark ... Jenuh ler ...

    ReplyDelete
  5. Saya ni memang terkenal suka merapu dalam blog makanya, takda masalah kalau takda gambar sebab saya memang liat sikit nak upload gambar. Ditambah sekarang ni macam-macam masalah nak berblogging, lagilah! Kat rumah biasanya free lepas pukul 10 malam, kalau teruskan dengan draft dan upload gambar nampak gayanya memang tak cukup tidurlah sebab saya bila dah menghadap blog, terujanya lain macam ^_^

    ReplyDelete

Blogging...
Blogwalking...
Thank You For Coming :)