Tuesday, April 04, 2017

Resepi Ringkas Ayam Panggang Sos Tiram

(10:06 pagi)
assalamualaikum 😍.
selasa nan indah... ari ni byk kerjaan skit. mau kasik settle few hakiki things.
since entri ni da siap2 draft kat umah mlm tadi, few minutes jer la bleh kasik up kat blog.

lom sempat mau upload puluhan gambo kami bercuti ari tu.
dalam negara jer pun... tapi tu la, mcm x brape complete if tak tempek dlm blog.
so nak tayang dulu la ayam panggang ahad lepas.
couple kan dgn seperiuk nasi ayam dan semangkuk sup kosong 😋.

Resepi Ringkas Ayam Panggang Sos Tiram

Resepi Ringkas Ayam Panggang Sos Tiram

seekor ayam dipotong empat yg telah dipanggang dlm oven butterfly.
suhu nyer 180'c selama 50 minit yer...
tapi memula tu diperap      selama 24 jam dgn :
  • 15 butir bwg putih yg dihiris halus
  • 4 btg serai dititik
  • 5 sudu besar sos tiram
  • 2 sudu besar kicap manis
dpt la pujian dari my beloved mr.asben ~ ayam nyer lembut moist gitu 😍.
alahai... mudah simple sesgt ni, bleh la  hi hi... tak payah pening2 cari bahan. semua bahan 24 jam available.
ok bye uolls... nanti lewat ptg skit baru bleh qada' blogwalking hi hi hi 😖.

20 comments:

  1. masyaAllah ...menggoncang perut sungguh tengok gambo ayam cekci macam ni hehe

    ReplyDelete
  2. Perghhh terliur akak tengok Aida..
    Perap lama baru terasa semua bahan perap tu..
    Memang sedap tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. itu la.
      kebetulan ada masa memerap nyer.
      terus perap a day before :)
      memang menyerap ke dalam perisa nyer. alhamdulillah...

      Delete
  3. sedapnya, boleh try menu ni sebab mudah sangat bahannya, terbayang dah marinate pastu bakar emm terliur ;)

    ReplyDelete
  4. kalau makan ayam panggang sos tiram ni, sy suka salad banyak <3

    ReplyDelete
    Replies
    1. sama la kita.
      kat bwh ayam tu memang sebeban salad & tomato :)

      Delete
  5. kadang2.. yang paling simple tu sedap!

    ReplyDelete
  6. Wah, bestnye.. Boleh try ni.. Tengok gambar mengiurkan dah..

    ReplyDelete
  7. Tengah lapar, blogwalking sini jadi makin lapar ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha ha ha...
      sesekali aida plak buat farrah lapar.
      if not, aida gi blog farrah, aida yg meleleh air liur :)

      Delete
  8. boleh cuba nnt..nampak sgt sedap tu..

    ReplyDelete
  9. Nampak sedap. Rasa dihargai bila dapat puji oleh cik suami kan

    ReplyDelete
    Replies
    1. terharu....
      terus jatuh cinta skali lagi, ann...
      pantang dipuji gitu, ha ha haha :)

      Delete
  10. Ni kalau lawan dgn nasi Ayam mmg sesuai sangat ni Aida...

    ReplyDelete

Blogging...
Blogwalking...
Thank You For Coming :)