Saturday, June 03, 2017

Mendarat Di Antara Bintang-Bintang ...

assalamualaikum...

shoot for the moon...
even if you miss, you will land amongst the stars !

shoot for the moon... even if you miss, you will land amongst the stars !

cita-cita biar tinggi... setinggi langit meskipun tak tercapai dek tangan.
tapi kena realistik. logik 😎

selalu kita dgr kan kata-kata ni :

berusaha seolah-olah kita akan hidup 1000 tahun akan dtg...
beramal seolah-olah kita akan mati esok!

kita pasti berjaya kalau bercita-cita tinggi.
cita-cita mesti sekali dgn usaha yg tak kenal putus asa.
ikhtiar yg tak kenal erti letih... berdoa setiap kali lepas solat. berdoa di waktu-waktu yg mustajab.
tak dpt apa yg kita nak, Allah akan beri seumpama dgn nya.

bye.... have a nice weekend.


9 comments:

  1. indeed =D kena tetapkan sasaran dan berusaha ke arah itu. nak dptkan hasil tbaik, kena atur langkah & sedia terima apa pun risiko dan ujian =)

    ReplyDelete
  2. betul tu dik..kena ada target hingga ke bulan tapi kalau tak sampai mungkin tersasar kat planet kalau tak ke bintang..hehehe

    ReplyDelete
  3. Salam Ramadhan Aida..Semalam bukak takboleh..nasib baik arini boleh..ehhehe

    ReplyDelete
  4. Post yang menusuk kalbu.. =) Nice sharing kak Aida..

    ReplyDelete
  5. Assalamualaikum, tahniah diucapkan pada sis kerana menjadi top commentor bulan Mei-Jun 2017 dalam jurnal saya...

    http://starlavenderluna.blogspot.my/2017/06/top-commentor-mei-jun-2017.html

    ReplyDelete
  6. setujuuuuu! Dah bercita-cita tu buat la planning secara detail baru boleh nampak perjalanan cita2 tu.

    ReplyDelete
  7. Cita-cita berlapikkan dengan usaha keras dan doa ..pasti Allah permudahkan

    ReplyDelete
  8. Betul tu.. Have a nice weekands Aida..

    ReplyDelete

Blogging...
Blogwalking...
Thank You For Coming :)