Monday, July 10, 2017

Mat Bulat Meatball | Besar Bulat Memang Sedap

assalamualaikum...

abis raya ni, mood blogging agak ke laut skit.
masa tu ada, tapi just blogwalking aje. terasa sgt la malas nak upload gambo!
minggu ni nak kembalikan keaktifan upload gambo.
gambo ada, baru la jari jemari laju menaip entri...

kisah mlm tadi.
balik dari beraya di KL, singgah mydin mitc. dinner.
letih bebeno, tak daya dah nak memasak kat umah...
alhamdulillah... rezeki saya la dpt merasa meatball viral ni.
nak ke sg.putat, area royal mango float yg glamer tu, mcm malas nak beratur.
sehari ke sehari tekak teringin.
syukur lah dah ada yg buka bisnes and jual di mydin mitc ni.

kat mana? kat food court bahagian luar. stall kecil-kecil kat area restoran mamak.
ada banner nyer tergantung, confirm korang tau lah.
biasa nyer saya gi tghari takde. tu yg frust.
mlm tadi, ada. best!

Mat Bulat Meatball | Besar Bulat Memang Sedap | Mydin MITC
memula nak beli yg 10 ketul, tapi kebetulan time tu ready 8 ketul aje.
so, saya beli pakej 7 ketul meatball, roti, mash potato dan tambah cheese.
RM10.90 semuanya...

Mat Bulat Meatball | Besar Bulat Memang Sedap | Mydin MITC
mash potato nyer sungguh berkrim... sedap!
berebut saya dan nurin nak perabih.... hi hi hi 😄

Mat Bulat Meatball | Besar Bulat Memang Sedap | Mydin MITC

puas hati. beli 7 ketul and makan 5 sekeluarga. cukup.
meatball nyer cukup rasa dan moist 😍.
kuah nyer sedap. campur plak dgn perisa cheese yg ummph 👍.
alhamdulillah...
cuba la uolls. kita support bisnes org kita... in shaa Allah.

👌

27 comments:

  1. AAAAA..kenapa la sedap sangat niiiiiii

    ReplyDelete
  2. yum yum... tgk pun dah terliur...

    ReplyDelete
    Replies
    1. sebab tu la aida gigih mencari nyer.
      akhirnya dpt juga. and berbaloi! memang sedap :)

      Delete
  3. Lamanya tak makan meatball 😍

    ReplyDelete
    Replies
    1. aida sgt minat meatball :)
      nak buat sendiri, lom sempat hu hu hu...

      Delete
  4. Aida..lupa nk bgtau, pemberian aida dah saya terima sebelum raya hari tu.. Terima kasih suka sangat2

    ReplyDelete
  5. Sedap nampaknya!
    Tagline dia catchy 'besar bulat berbaloi' hiks!

    ReplyDelete
  6. meatball Mat Bulat ni memang sedap kan Aida, kak ana suka mashpotato dia mild sangat teksturnya :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. yes k ana.
      aida berebut dgn nurin.
      and as usual, aida la beralah dgn puteri sulung tu :)
      sedap mash potato nyer.

      Delete
  7. Replies
    1. sedap, ccl...
      kalau terjumpa ni, rasa la sepinggan.
      recommended!

      Delete
  8. Aduh kecur air liur tengok gambar... dulu masa duduk melaka Mydin MiTC ni tempat wajib pergi.. hehehe rindu melaka...

    ReplyDelete
    Replies
    1. aida memang kerap jugak soping brg basah sini, nora.
      ofis sepelaung je kan :)

      Delete
  9. Rasanya ada jual kat area rumah ni. Pernah gak nampak viral kat FB. Mcm teringin pulak nak try.
    Tu dia cheese dia Aida....takut nak makan, kolestrol tu

    ReplyDelete
  10. meatball mat bulat ni memang best.. Makan sebekas sorang pun tak cukup..

    ReplyDelete
  11. Sha belum berjaya cuba lagi.. Banyak gak cawangan dia..

    ReplyDelete

Blogging...
Blogwalking...
Thank You For Coming :)