Friday, October 27, 2017

Abang Long Fadil 2 | Zizan Terbaik

assalamualaikum...

now tgh tgk pembentangan bajet 2018. dgr aje sambil blogwalking ha ha ha ha...

tu aje la concern saya.
lain-lain saya dgr sekali lalu aje. sebab ianya agak copypaste dari tahun ke tahun.
yg pasti, dijangka kan ekonomi akan merudum pada tahun 2018. benar kah? hmmmm...
saya maintain saving emas. ia sesuatu yg powerful. the more the merrier.
takut gak ler dgn ekonomi ni. nilai duit kita makin kecik and kecik and kecik.
nak gi pasar mlm pon skang dah seram!!!

nak inform --> da boleh langgan abang long fadil 1 & 2 di astro first 😄.
boleh la tgk di rumah sekeluarga. happily... peacefully...

Abang Long Fadil 2 | Zizan Terbaik

panggung pon dah untung lebih dari Polis Evo. astro first pon dah keluar few days, tak rasa la review saya ni a spoiler. rasanya saya dan famili la org terakhir yg tgk citer ni 😅
agak ketinggalan kan? ha ha ha... bukan la spoiler ye uolls.
frankly speaking, saya prefer abang long fadil 1. pelakon best. hero-hero hensem. aksi best. lawak pun kena tempat. sesuai gitu...
abang long fadil 2 ni... pendapat peribadi saya, lebih lawak daripada aksi. lawak nyer pon, lawak lama, expected!
lebih ramai pelawak daripada pelakon 😏. heroin pun, tak brape pergi lah impak dia.
D.A.C dgn lakonan dia, memek muka dia, semua nyer pada saya dah agak lapok. nothing new... boring!
so ok ok jer la. tontonan umum utk sekeluarga. maybe anak-anak saya suka. sebab ia bukan citer serius. shamsul yusof pon jadik pak lawak dlm citer ni.

yg best pada saya, hanya zizan 😍. antara byk pelawak lulusan Raja Lawak, saya memang jatuh cinta dgn karakter zizan. selain drpd dulu arwah pak yus...
zizan hensem. lawak dia pon now matured dah. tak perlu buat muka hodoh utk jadi lawak. tak perlu nak buat bodoh utk jadi lawak. ada la skit, tapi tak annoying sgt.
shuib sepahtu, ok ok saje... sebab watak dia pon polis yg serius kan. shuib boleh jadi lebih baik.

jozan. dulu kalau Mahajara Lawak memang syok uolls.
saya la antara peminat mereka yg tegar time Maharaja Lawak. selain dari jambu, sepahtu, zero, ...
idea jozan memang marbeles. boleh buat saya gelak pecah perut. 

dikatakan skop productions akan buat abang long fadil 3. hmmmm 😏. adakah lebi lagi lawak nyer? adakah semua nyer pak lawak yg bakal berlakon di sekeliling shamsul yusof sekali lagi.
kata yusof haslam, nak dijadikan seperti sequel fast & furious tu. 
jauh api dari panggang lah kalau nak dibandingkan dgn fast & furious. 

but, tugas kita kan utk sokong industri filem tanahair, kan 😎. saya sokong.
kritik tak bermakna kita tak menyokong, kan... and now nak tunggu tombiruo kuar astro first. saya dpt rasa yg saya akan jatuh cinta dgn citer tu 😍.
ada anak kecik, memang tak la saya ke panggung if bukan cerita mereka. prefer tonton kat umah ajer.

9 comments:

  1. Abang long fadhil memang gerne komedi, maybe sebab tu banyak pelawak dalam tu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. yes. aida ada baca review sebelum tu --> aksi komedi.
      itu la. aida expect aksi komedi ala-ala citer saheizy sam dulu tu, apa ntah tajuk nyer. lupa.
      yg ni tak brape la plak pd aida :)
      tapi lebih ramai yg minat, aisya, ok la...

      Delete
  2. tgk rmi buat contest psl PM pki bj color apa utk budget 2018 hehe

    ReplyDelete
  3. Mama suka dia dua citer ni abg long fadil 2 Dan tombiruo. Semoga dilemma Malaysia bertambah bermutu

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak sabar tunggu tombiruo kuar astro first :)
      minta2 la best sebagaimana review...

      Delete
  4. Bajet 2018 dah selesai,.. bonus penj awam cuma 1000 + 500 time raya yg mmg setiap thn dapat punn.. saja nak jadikan penyedap bicara konon2 1500 hmmm... income tax, ada potongan tapi xfaham benda n yg pasti jom simpan emas sbg simpanan j masa panjang kita...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha ha ha kan.
      expected sebenarnya. dlm kemelut ekonomi, dpt bonus sebulan gaji?
      memang tak la. alhamdulillah... thn ni dpt la 3 dinar. skang rege emas da semakin mencanak.
      nak beli lagi, bajet lari. tapi yg dah ada, nilai nyer da menguntungkan :)

      Delete
  5. saya pun xtgk lagi filem ni. ada anak kecik xdpt la tengok wayang.kejap j bertahan lps tu ajak blik.baik tgk kt rmah

    ReplyDelete

Blogging...
Blogwalking...
Thank You For Coming :)