Thursday, October 05, 2017

Blogwalking | Reading & Sharing

assalamualaikum...

once da start aktif semula blogging. pantang ada idea, mula la nak menaip.
menaip pon perkara ringan-ringan jer. santai-santai...
like now, saya menaip ni, izzat ada di sebelah... dok la bertanya, "ibu tak abis keje lagi?"...
hmmmm padahal dari balik kelas tadi, dlm jam 3 ptg, dia berkepit ajer dgn saya 😃.
bila kita on laptop jer, mula la dia persoalkan hu hu hu hu...
yes. minggu ni anak-anak ikot saya naik KL. kakak-kakak ponteng sekolah 2 hari.
esok ada hal di hospital, check up izzat. in shaa Allah sabtu balik melaka...

just nak share la, saya ada set hari / masa tertentu utk blogwalking. tidak setiap hari.
dan tidak lagi melalui henfon. reading peacefully dgn laptop. just read and read and read.
and pasti saya akan tinggalkan komen, just share opinion saya kat entri yg saya baca.
bergantung kpd kadar pecutan internet ye uolls :)

bila saya typing a post, pada saya itu tak amik masa yg panjang pon.
but bila saya blogwalking, lama!!! sebab tu terpaksa set kan waktu tertentu.
selasa pagi...
jumaat pagi...
da start blogging blogwalking, memang akan melekat kat laptop. tak jadik keje uolls!

Blogwalking | Reading & Sharing
ini la sumber blogwalking saya... selain drpd list top commentator blog kat sidebar kanan...

tu pasal kena set masa (again ditegaskan 😅), beratus blog yg saya follow.
pernah ada bloglist di blog saya. tapi sejak cuba utk tukar template ari tu, hilang... terus tak teringat nak update.
so, rasa nyer tak perlu lah kot... so kalau saya search google for any informations.
landing di mana-mana blog, if blog tu saya berbaloi utk saya follow, i will...
so semua nyer akan dipaparkan di Reading List. easier. benda da disediakan, so gunakan la.

pernah sorang ofismet saya bertanya, "ok ke blog blog ni? best tak?"
jawapan saya, "sgt best. sebab situ la kau boleh tulis apa yg kau nak utk share dgn public..."
"camne kita nak tau yg ada org baca blog kita?"
masa tu saya tak reti nak jwb. sebab blog saya pun tak ler blog yg gah sgt pon.
saya jwb dgn rasa rendah diri la, "rilek la. aku buat blog utk santai-santai. isi masa. dpt kawan online. then kitorang exchange la link blog. dari situ, kita exchange stories lah..."

okeh. cukup di sini ye writing mlm ni.
nak sambung buat assignment, in shaa Allah...
sape readers yg rasa-rasa saya ni lom follow blog uolls, sila la bagi hint yer. leave a comment please.

bye for now!

8 comments:

  1. Salam singgah di sini.. samala.. saya pun akan ada masa tertentu untuk reading & bw sampai kadang2 x sedar masa.. hihi.. salam kenal.. ^^
    https://puankuci.blogspot.my/

    ReplyDelete
  2. lama tak singgah sini.. rini baru berpeluang..

    ReplyDelete
  3. CCL pun ada masa tk bz dengan kerja sempat blogwalking entri rakan-rakan blogger lain .

    ReplyDelete
  4. sbnrnya lg suka menulis diblog kalau hal2 personal sebab pengkomen limited. kdg2 kita tulis kt blog sekadar luahan pendapat yang bukan nk suruh org baca pun. Maka lebih tenang di blog berbanding fb sbnrnya..😊 Salam kenal..

    ReplyDelete
  5. betul tu! Nak tulis post tak lama pun tapi bila blogwalking tu memang melekat!

    ReplyDelete
  6. seronok ada blog dapat kongsi cerita. xde pembaca tu lain ceritanya kan

    ReplyDelete
  7. memang best kalau blogwalking ni ... mrs pip pun try juga sedaya boleh blogwalking setiap hari ...sejam sehari, kdg2 melarat sampai dua jam lebih :))

    ReplyDelete

Blogging...
Blogwalking...
Thank You For Coming :)