Friday, October 13, 2017

Hari Ini | Hari-Hari Adalah Harinya

assalamualaikum.
sekali lagi jumaat nan indah menjelma....
mentari pagi menyinar dgn gah skali alhamdulillah.

Hari Ini | Hari-Hari Adalah Harinya

" Don't ever save anything for a special occasion.
Being ALIVE is the special occasion. "

well said 😍.

love it! kenapa perlu kita simpan... simpan... simpan... simpan ?
hari yg ditunggu-tunggu... hari yg dinanti-nanti tak kunjung tiba.
acara yg menjadi impian termimpi-mimpi tak menjadik 😔. frust, kan?
kita jadikan setiap hari tu HIDUP dan BERMAKNA. istimewa. seronok.
setiap masa... setiap detik... setiap saat... adalah begini 👍👍👍.
ajar diri kita.
ajar hati kita.
berhenti berharap pada yg lom tiba yg kita rasa akan tiba.
in shaa Allah. semua akan jadi sgt indah...

pastu, kalau ada pinggan correlle, mangkuk corningware, tupperware yg mahal-mahal tu, bukak la kotak nyer.
guna la... jgn disimpan. maintain dlm plastik dari beli hinggalah ke sudah 😆.
beli. simpan. beli. simpan. pastu nak pindah rumah, nah kau! 4 kotak tupperware baru yg dah lama beli hu hu hu hu.... rugi uolls!
kisah benar tau ni. jgn kata tak benar... ha ha ha 😅.

Hari Ini | Hari-Hari Adalah Harinya

ok bye! have a nice day...

11 comments:

  1. betul tu Aida...
    mcm mrs pip ni pun, beli brg tapi simpan..
    bab tupperware jgn cakap, tahun ni memang puasa beli tupperware,
    tak tahu nak letak mana dah ...
    lepas ni, nak guna jerlah tupperware tu, tak nak tunggu sampai special occasion baru nak pakai ...

    ReplyDelete
  2. betul tu. mengharap dekat yag belum pasti last2 kecewa. huhuhu

    ReplyDelete
  3. aida rasa2 nyer da 2 thn tak membeli tupperware, mrspip.
    ada pon yg baru, hadiah besday dari adik. i set freezermate.
    sebelum tu????
    jgn ckp la... pantang member promote, surely beli. hadoi...
    bila ari tu kemas, hamek ko. 3-4 kotak. semua dlm plastik lagi ha ha ha...

    ReplyDelete
  4. Banyak juga koleksi tupperware Aida ye..

    ReplyDelete
    Replies
    1. byk sgt sha. byk yg lom guna, tau.
      skit skit beli.
      pantang la keluar tuppy baru, sure nak.
      now da stop.

      Delete
  5. “Being alive is the special occasion”. Alhamdullilah :)

    ReplyDelete
  6. Saya spesis barang baek kena pakai. heheh beli lah barang mcamana pun mesti nk kena pakai har2 sbb rasa rugi klu beli to tak pakai.. heeee..

    ReplyDelete
    Replies
    1. sgt la btol.
      aida pon skang, beli, pakai, beli, pakai :)

      Delete
  7. kalau ikutkan memang geram je tengok tupperware yang dijual tapi saya tetap tabahkan hati dengan tak membeli cukup dengan apa yanga da sebabnya takde ruang dah untuk menyimpan segala tupperware

    ReplyDelete
    Replies
    1. aida pon dah takde ruang. dok la kumpul dlm kotak tau.
      so, officially dah stop membeli tupperware.
      koleksi dah complete :)

      Delete

Blogging...
Blogwalking...
Thank You For Coming :)