Tuesday, November 07, 2017

Sebarkan Kebaikan | Fikir Yang Baik-Baik Aje

assalamualaikum 💟

rindu blogging... terasa gatal tangan ni nak blogwalking.
namun, idea sedang mencurah-curah. menaip assignment 😅.
dari semalam hingga ke petang ni hah, memang tak nak lari tumpuan.
blogging ni ada hantu besar! once terjebak, memang berjam-jam la stuck karang.

saya sengaja mengurangkan post status di fb. lebih baik diam dari byk taip perkataan di fb tu.
tapi tadi saya update status ringkas ni. terasa nak update plak kan hi hi hi...


tidak ditujukan kpd sesiapa... tidak ada sebarang occasion... but itulah yg terlintas di fikiran pagi tadi.
melihat cuaca sepanjang hari ni baik-baik saje. alhamdulillah.
sedangkan di utara tanahair sedang bergelut dengan banjir. moga tabah la ye semua di utara.

kita fikirkan perkara yang baik-baik saje.
in shaa Allah perkara yang baik itulah yang akan datang kepada kita.
barulah hidup kita jadi baik-baik saje. 

yeszaaaa...

ok sampai sini aje update dari saya untuk hari ni.
nak ajak anak-anak gi beli burger. my beloved mr.asben takde rumah, saya sibuk dgn assignment, mlm ni dinner burger ye anak-anak 😄.

💟bye... 

10 comments:

  1. yeahh.. stay positive babe. ^^ singgah sini.

    ReplyDelete
  2. Ada masa mmg kita rindu utk menulis. Tp kadang kadang masa membataskan kita...

    Betullah tu Aida...fikir aje yg baik baik insyaallah datangnya jugak akan baik baik.... adatlah namanya kalau kadang kadang terpesong jugak minda kita ni hihi..

    ReplyDelete
  3. yaa betul aida.. fikir baik2 dan fikir tentang diri kita dr org lain. hehe. mkn burger janji kenyang

    ReplyDelete
  4. Kadang2 kalau datang mood blogging, berjam jugak depan laptop sampai tak buat benda lain. Tapi kalau datang blogging slump, terus tak tengok blog. :D

    ReplyDelete
  5. betul tu..fikir yang baik-baik, cakap yang baik2 inshaAllah yang datang kat kita pun pasti yang baik2

    ReplyDelete
  6. Perasaan normal kepada seseorang yang bergelar blogger hehehe...
    Dilema seorang blogger dengan blognya.

    ReplyDelete
  7. Semoga tahun ni menjanjikan 1001 kebaikan buat sis. Aaamiiinn

    ReplyDelete

Blogging...
Blogwalking...
Thank You For Coming :)