Wednesday, November 08, 2017

Sambung Belajar | Mencari Masalah

assalamualaikum...
salam sejahtera 😍

alhamdulillah. selamat da siapkan satu draf assignment. nak consult lecturer dulu jumaat ni.
moga ok ok la hendaknya.
moga mengena la apa yg dah saya siapkan. by end of this month dah kena siap 3 assignment sepenuhnya.
disember akan start dgn presentation. ni baru siap 1 ?! πŸ˜₯

Sambung Belajar | Mencari Masalah

ni baru separuh dari buku yg saya dah pinjam dari library.
setakat ni la. memang akan kena pinjam yg lain. setiap naskhah rujukan berbeza isi kandungannya.
memanglah kalau taip je di carian google, zassss berpuluh keputusan carian maklumat.
tapi tu la. takkan sama dengan isi kandungan naskhah buku-buku ilmiah semua tu.

at first agak kekok nak start tau. aduhai...
tapi tu la. sehari demi sehari... bergaul dgn classmates. amik semangat.
sharing ideas. sharing experiences...
alhamdulillah 😌.  tahu la camne nak habiskan writing assignment...

da 2 bulan saya menjadi student sepenuh masa.
da 2 bulan setiap minggu saya masuk kelas, berguru dgn 3 org lecturer yg berpengalaman.
da 2 bulan saya belajar byk perkara baru berdasarkan pengalaman 3 org lecturer.
bukan sekadar mengajar, but more to knowledge sharing.
moreover, di peringkat ni kami tak masuk kelas utk mengambil nota. tiada suapan maklumat ke mulut ye. beyond that.
and it is amazing...

ada lebih kurang sebulan setengah lagi utk menghadapi exam plak. OMG πŸ˜“πŸ˜“πŸ˜“...
exam after 15 years korang..... errrrrr saspen nyer...

ok la. setakat tu corat-coret ni. da share rasa dan luahan hati, legaaaaa...

28 comments:

  1. semoga berjaya...selamat belajar ye

    ReplyDelete
  2. boleh tahan berdebar jugak nak jawab exam nanti sebab dah berzaman tinggal. Good luck sis :D

    ReplyDelete
  3. seronoknya belajar! teringin nak sambung belajar lagi 😍

    ReplyDelete
  4. waaa kak aida bagusnya sambung belajar. mek memang ok dengan belajar tp bukan dengan exam. hahahha

    ReplyDelete
  5. good luck untuk sis. semoga dipermudahkan ya

    ReplyDelete
  6. Yg penting semangat kena kuat Aida. Bayangkan awak berada diatas pentas dgn bangganya mengambil master ke Phd ? Lupa hihi ...

    Yg penting awak akan menjadi inspirasi kpd anak anak awak Aida. Untuk mencapai kejayaan mmg tiada jalan mudah.
    Teruskan usahamu sahabat!

    ReplyDelete
  7. Wow, kalau yati tak tahu lah mampu buat macam Aida atau tak, sambung studies. But you go, girl! Berusaha! :)

    ReplyDelete
  8. wow, salute pada tuan blog yang tabah dan gigih untuk sambung belajar... semoga success

    ReplyDelete
  9. wahh sambung study.. semoga dipermudahkan urusan. aminn

    ReplyDelete
  10. takut lak tgk buku tetebal ni ... lama tak pegang buku macam ni ...

    ReplyDelete
  11. bukan cari masalah...cari ilmu.hehe.apa pun good luck!

    ReplyDelete
  12. Tengok tajuk dan ketebalan buku, Siqah dah pening Aida. Bukan ditakdirkan untuk Siqah baca buku ilmiah camni. Hihi. Good luck Aida in study and exam! :)

    ReplyDelete
  13. wahhhh. in shaa Allah tak lama lg ray pun nak sambung belajar jugak. i know it's gonna be tough but kene keep on going jugak. all da best to you

    ReplyDelete
  14. Salam singgah sini lagi :)

    btw jom join GA saya

    http://www.akuseorangtraveler.com/2017/11/give-away-hadiah-misteri-dari-astraveler.html

    ReplyDelete
  15. goodluck exam ye sis
    jgn lupa singgah and follow blog saya
    https://marblemomo.blogspot.com/

    ReplyDelete
  16. goodluck exam sis,jgn lupa singgah and follow blog saya
    https://marblemomo.blogspot.com/

    ReplyDelete
  17. adoii kalau saya tak tahu lah boleh buat ke tidak macam aida ni

    ReplyDelete
  18. Jiwa kena kental In Sha Allah boleh.

    Kalau orang lain boleh kita pun boleh ha gitew...

    ReplyDelete
  19. Bestnya.. Sha pun teringin nak belajar tapi belum dapat kekuatan.. hehehe..

    ReplyDelete
  20. Semua benda ada cabaran. Semoga sukses selalu...

    ReplyDelete
  21. semoga dipermudahkan ye kak..cikyan teringin gak nk smbung blaja..hmm.. bila la agaknya mampu nk smbung balik..cikyan suka blaja..

    ReplyDelete

Blogging...
Blogwalking...
Thank You For Coming :)