Wednesday, January 10, 2018

2018 | Planner

assalamualaikum 😍

2018 | Planner

lama tak luang masa menaip di blog.
sibuk? takde mood? takde idea?
bukan semua di atas.
mungkin sekadar hanya tak mahu update blog seketika.
bila on laptop, tumpuan hanya kepada assignments and research 👌.
and alhamdulillah kesemua 3 assignments da selamat siap. softcopies semua duly emailed.
2 hardcopies da submit. another 1 akan submit lepas paper exam jumaat ni, 12.1.2018.
so today and tomorrow, pulun study lagi for the last paper exam jumaat ni.
then cuti semester. 😆 yahoooooo...

terlalu byk kot citer nak kena throwback kat blog. hopefully dpt la start menaip and tempek all those cerita.
mostly pasal anak-anak la. korang pun tahu kan, blog ni blog mak budak.
maka nya, citer pasal anak-anak aje la yg byk. selang-seli dgn cerita dunia mak nyer.

😉 2018 planning?
nothing much la korang. concentrations more to masters journey ni hah.
then, korang-korang yg friend dgn saya di fesbuk, surely tahu Nurin da masuk asrama.
dah 3 mlm pun Nurin bermlm sebagai hostel girl. alhamdulillah.
cannot be sure dgn keadaan nya. wait and listen lagi bila amik Nurin jumaat ptg nanti.
bulan pertama ni anak Form 1 boleh balik every weekend.
then, dgr nyer balik 2 minggu sekali. aduhai anak ibu. sedih ibu!!! sib baik sekolah nyer dekat korang 😄.
1st plan : ada la dlm kepala plan utk bwk anak-anak holiday. 2-3 places utk gi thn ni yg memerlukan bajet yg agak-agak memang kena pecah "tabung percutian". in shaa Allah.
dates lom confirm. kesesuaian dgn kelas ibu dan cuti skola.
2nd plan : dek kerana terkejut dgn kos kemasukan Nurin ke skola berasrama last week, saya dgn serta-merta telah meng"up"kan amaun cash saving bulanan. next week baru la nak buat kira-kira. sebab tak langsung ada dlm fikiran saya selama ni memasukkan anak saya ke skola berasrama. maka, keperluan duit ke arah itu memang saya tak ready 😌. but, alhamdulillah. everything were under control. Nurin melangkah masuk ke skola berasrama tanpa kurang apa-apa pun. everything i do, i do it for u, my children 💙💚💛💜.
3rd plan : ada plan kecil utk bisnes berskala kecil. bukan MLM. bukan buka kedai. bukan perkhidmatan guaman. bukan konsultan GST hi hi hi... bisnes berskala kecil kat umah aje, dgn anak-anak. baru plan je 3-4 hari lepas 😄😄😄 ha ha ha ha... memandangkan cuti semester will start next week kan, tu yg tetiba berfikir. in shaa Allah.

tu jer la.
takde pape pun yg besar dan gah. dah kata kan, mak budak. plan pun semua berkaitan dgn anak.
perancangan. selebihnya adalah di tgn Allah.
moga 2018 ni saya bertambah tabah dan kuat kerana puteri sulung da masuk asrama.
bila kita cuti dari ke ofis, most of the time kita ada kat umah, anak plak sorang takde. sgt tak bagus utk saya.
moga anak-anak saya bertiga bertambah cemerlang dlm pelajaran. sihat. jgn la sakit-sakit ke, demam-demam ke.
moga Allah kurniakan rezeki yang melimpah ruah kepada kami sekeluarga, dlm pelbagai bentuk.... duit, bahagia, ceria, lapang, tenang, sihat, kuat, waras... Aminnn...

bye for now korang...

12 comments:

  1. Semuga tercapai apa yang dirancang, lillahitaala... utk keluarga

    ReplyDelete
  2. Semoga semua plan aida dipermudahkan.. Aamiin..

    ReplyDelete
  3. All the best sis for 2018 & years to come :)

    ReplyDelete
  4. Semoga semuanya berjalan lancar sis :D

    ReplyDelete
  5. semoga kita dapat menjalankan tugas-tugas kita. saya pun kesibukan Aida cumanya tahun ini tidaklah sehuru-hara macam dua tahun sudah memandangkan anak-anak sudah tukar sekolah.alhamdulillah. dipermudahkanlah urusan seharian kita. bilalah kita boleh berjumpa kan?

    ReplyDelete
  6. semoga dpermudahkan segala urusan. amenn

    ReplyDelete
  7. InsyaAallah semoga apa yg dirancang terlaksana :)

    ReplyDelete
  8. InsyaAllah semoga apa yg dirancang terlaksana :)

    ReplyDelete
  9. Semoga apa yang diplankan berjalan lancar dan sempurna...

    ReplyDelete

Blogging...
Blogwalking...
Thank You For Coming :)