Saturday, April 14, 2018

Day 2 @ Hatyai ::: Sarapan di Sami Kitchen

assalamualaikum...

sambil-sambil tgk cerekarama tv3, Shahadah Terakhir, update blog jap.
if not, depan tv tanpa buat apa-apa, confirm 😴😴😴 ha ha ha...
part 3 tentang holiday Hatyai ni, saya start dengan cerita sarapan.

hari kedua ni, kami semua seragam dgn t-shirt merah 😍.
memang utk trip ni kami ada tempah t-shirt seragam yg ohsem. selesa seharian πŸ‘.

Day 2 @ Hatyai ::: Sarapan di Sami Kitchen

Day 2 @ Hatyai ::: Sarapan di Sami Kitchen

Day 2 @ Hatyai ::: Sarapan di Sami Kitchen

Day 2 @ Hatyai ::: Sarapan di Sami Kitchen
kakak kedua saya dan anaknya, Muhammad 😍

as early as kul 8.00 pagi waktu Malaysia, tayar bas da bergolek.
hari ni kami dijadualkan ke Chang Puak Camp dan Songkhla City.
kami di bawa ke restoran Sami Kitchen yg ohsem utk sarapan. restoran ni on the way ke Chang Puak Camp.
memang ohsem restoran ni.

Day 2 @ Hatyai ::: Sarapan di Sami Kitchen

Day 2 @ Hatyai ::: Sarapan di Sami Kitchen
ni dua bestfriend selama di Hatyai πŸ˜ƒ πŸ˜ƒ

Day 2 @ Hatyai ::: Sarapan di Sami Kitchen
kak Nurin & Izzat 😍

Day 2 @ Hatyai ::: Sarapan di Sami Kitchen
on the way ke Sami Kitchen, dari dlm bas, saya snap gambo ohsem ni πŸ‘.

Day 2 @ Hatyai ::: Sarapan di Sami Kitchen

recommended lah utk ke restoran ni. sedap. rasa makanannya kena dgn tekak kemelayuan kita.
tak kurang pun. rasa sgt best.
anak-anak pun bertambah-tambah makan.
yg paling best ialah kari ayam.

Day 2 @ Hatyai ::: Sarapan di Sami Kitchen
nasi putih. nasi goreng. kuew teow goreng. kari ayam yg ohsem 😍.

Day 2 @ Hatyai ::: Sarapan di Sami Kitchen
frust betol tau gambo ni 😑 muka saya dilindungi oleh adik saya 😑.

Day 2 @ Hatyai ::: Sarapan di Sami Kitchen
dessert πŸ‘πŸ‘πŸ‘

Day 2 @ Hatyai ::: Sarapan di Sami Kitchen

Day 2 @ Hatyai ::: Sarapan di Sami Kitchen

Day 2 @ Hatyai ::: Sarapan di Sami Kitchen

Day 2 @ Hatyai ::: Sarapan di Sami Kitchen

Day 2 @ Hatyai ::: Sarapan di Sami Kitchen

Day 2 @ Hatyai ::: Sarapan di Sami Kitchen

memang puji sgt la travel guider kami ke Hatyai kali ni.
best best restoran yg dibawa πŸ˜‹.

πŸ‘

23 comments:

  1. Hidangan Sami Kitchen setanding buffet kat hotel la...

    ReplyDelete
  2. wah..ke hatyai rupanya. best holiday ramai-ramai macam ni

    ReplyDelete
  3. Best kalau dapat makanan sedap di negara orang :D

    ReplyDelete
  4. mengancam sungguh dessertnya!!

    ReplyDelete
  5. Part makan kalau pi berjalan macam ni memang snagat penting..pernah x sedap makan masa kat Guangzhou..SA jumpa kepala ayam siap ada paruh dan balung sekali dalam hidangan ayam goreng..memang SA sebulan x makan ayam masa tu..

    ReplyDelete
  6. wahhh jauhnye kami nak kena merantau ke hatyai untuk nikmati makanan di situ... seram juga nak makan balung ayam... tapi orang cakap sedap... hahahahahha kepala ayam ni kita seram sebab ye la tak makan kan jadi awkward siikkit..

    ReplyDelete
  7. jauh pula kita nak ke hatyai tapi good to know ada restoran yang available untuk orang islam menikmati makanan di situ... huuu... a must try

    ReplyDelete
  8. Nampak menyelerakan. Mudah je cari makan di Hatyai eh kak. Nanti share akak punya trip. Bleh saya follow beberapa hari punya aktiviti.

    ReplyDelete
  9. Wahhh... Makanan servis dia pon dh nmpk mcm dlm hotel kan.. Senang rupanya nk g hatyai ni.. Plg best dpt shopping mcm2..behe

    ReplyDelete
  10. bestnya kak jalan2 kt hatyai..dapat tgk life orang kat sana..dessert2 pun nampak menarik..bulat2 ungu tu kuih ke kak?

    ReplyDelete
  11. Wahh nampak menarik makanan dia.airah tak pernah pergi hatyai lagi memang kena plan next trip ni

    ReplyDelete
  12. Baju seragamnya cantik ya, warnanya merah terang. Banyak juga pilihan makanan di HatYai.

    ReplyDelete
  13. Bestnya dpt tour guider yg mcm nie. Bawak ke tmpt best2 utk makan. Pasti percutian lebih bermakna kan.

    ReplyDelete
  14. Tak dapat bayangkan karinayam hatyai. Sama x dengan versi malaysia. Nanti bila lawat hatyai satu hr nanti blhla terjah sini

    ReplyDelete
  15. Hatyai memang best utk bercuti. Lepas ni dah boleh pergi sendirilah...dah tahu tempat yang perlu dilawati

    ReplyDelete
  16. suka lak tengok trip macam ni.siap pakai baju seragam kaler semuanya ni..mesti seronok dan penuh dgn kenangan manis ni kan

    ReplyDelete
  17. Memang seronok pergi Hatyai ni. Kalau pergi mesti makan makan dan makan. Makanan dia memang sedap2. Ni pun rasa macam nak ke sana lagi ni..hehehe

    ReplyDelete
  18. Lamanya tak pergi Hatyai sebab dekat sangat dengan Penang ni. Rindu masakan Thai semuanya sedap2.

    ReplyDelete
  19. Makanan kat sana mmg x menghampakan..sedap2 belaka..aduh rindu pulak nk pi

    ReplyDelete
  20. It seems everyone so enjoy the nice food in Hatyai and also the journey to Hatyai. I have not been there but would like to travel to Hatyai. I prefer on flight as save energy when reach there.

    ReplyDelete
  21. amboi mcm ramai je . satu bas ke

    ReplyDelete
  22. Nie betul-betul jalan-jalan cari makan Thailand nie kan. Memang best kot laluan perjalanan dan jua makanan yang share nie. Boleh la Rawlins nak tiru sikit kelak. Hehe

    ReplyDelete

Blogging...
Blogwalking...
Thank You For Coming :)