Sunday, April 22, 2018

Review Wayang : Rampage

assalamualaikum πŸ˜ƒ

pagi Ahad.
mcm biasa, pagi ni saya da siap-siap jadi siren :
  1. kasut da basuh
  2. baju / tudung da gosok
  3. homework skola da settle
  4. ada apa-apa nak dibawa ke skola (kekadang diorang last minute tgh mlm baru inform 😑)
  5. beg-beg skola da siap
terutama utk kak Nurin, kul 5 ptg karang nak di anta ke asrama semula kan.

Review Wayang : Rampage

Review Wayang : Rampage


so citer pagi ni ialah... mlm tadi kami anak-beranak masuk panggung - Rampage.


Review Wayang : Rampage

anak bertuah yg sorang ni standard la, akan ada pe'el nyer.
mana dia nak duduk. mana dia nak berdiri. mana dia nak berlari πŸ˜„.
before movie start, πŸ‘‡πŸ‘‡πŸ‘‡ kami posing sama-sama dulu mcm biasa. layan jap ler...

Review Wayang : Rampage

Review Wayang : Rampage

Review Wayang : Rampage

Review Wayang : Rampage

Rampage memang ohsem. saya ada la lebih 10 kali terkejut!!!
memang action habis lah... i like πŸ’₯πŸ’₯πŸ’₯.

Davis Okeye (lakonan The Rock) merupakan sorang primatologist kat Zoo. dia memang bela sekor gorilla albino, namanya George, dari kecik. memang dia yg jumpa George satu masa dulu. so, Davis dan George ni memang rapat. diorang berkomunikasi dgn bahasa isyarat. sgt bagus and comel ha ha haha πŸ˜„.
nak dijadikan cerita. satu syarikat saintis ni buat satu bahan la. as usual, bahan ni, dlm 3 kapsul, da terjatuh dari angkasa lepas ke bumi. 3 kapsul jatuh di 3 tempat. bahan kimia ni adalah campuran dna binatang-binatang. ada kuasa luarbiasa!!! bila da jatuh ke bumi, kapsul tu pecah!
maka, 3 binatang yg terhidu asap bahan tu ialah George, sekor serigala dan sekor buaya. 3 binatang ni membesar jadik mcm gergasi dlm citer ultraman tu.
abis la bandar Chicago dlm usaha si saintis tu nak kan dna 3 binatang ni. abis la bandar Chicago dlm usaha askar nak selamatkan semua org. Davis memang follow la George. dia sgt sayangkan George. Davis buat apa saje utk selamatkan George dan Chicago tu.
ending nyer, Davis dpt selamatkan George dari terus mengganas. dan George yg selamatkan Chicago dgn gaduh dan bunuh buaya dan serigala gergasi tu.

Review Wayang : Rampage

uoll kena tgk. bwk la anak-anak...
citer nyer memang tak bosan. dgn lakonan The Rock yg mantap. gagah perkasa tapi kelakar ha haha ha πŸ˜… πŸ˜†πŸ˜†πŸ˜†.
saya kasik 10/10 bintang.

34 comments:

  1. Macam best je citer rampage. Lagi lagi the rock ada berlakon sekali hehe. Kena tengok ni nanti.
    Muka akak dengan anak anak akak semua sama je semua hee. :)

    Ika datang singgah sini. https://ikashoid.blogspot.my/2018/04/movie-review-belco-experiment-2017.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. a'ah ika. ramai kata muka kami bertiga sama. tapi sebenarnya, kalau tgk dedekat, beza :)

      Delete
  2. mcm best. bila boleh tgk entah ler. hahaha. seronoknya layan movie dengan anak anak.

    ReplyDelete
    Replies
    1. best mek. izzat bising dlm panggung. excited terlebih.
      hingga kena peluk agar diam :) ha ha ha
      tapi ada part part yg dia takot jugak la.

      Delete
  3. Adik ana baru tengok malam tadi. Memang ohsem movie ni dorang kata. Aishh ni yang jeles. Ana nak tengok kena tunggu kat astro first je lah nampaknya. Berabad tak masuk cinema. Huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. kena tgk wayang, ana.
      baru syok. besar. sound nyer lain mcm :)

      Delete
  4. Wahhh tak.sempat nak tengok lagi...menarik juga movie ni nanti nak tengok jugalah.. Sebab pelakonnya, Minat lakonan the rock..

    ReplyDelete
  5. Menarik lak baca sinopsisnya. Anak-anak pun minat The Rock. Awak kata best boleh laaa bawak depa minggu depan tengok movie Rampage gak.

    ReplyDelete
    Replies
    1. wajib. gi la bwk anak-anak.
      movie yg menyayat hati di akhirnya...

      Delete
  6. Cerita gorilla gergasi ni dah macam cerita Mighty Joe Young dan King Kong pula cuma kawan baiknya lelaki. Cerita Mighty Joe Young dan King Kong tu highlight wanita. Cerita ni sesuai tontonan sekeluarga ni nampaknya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. yes ezna.
      ala-ala king kong. just kali ni dgn lelaki.
      and twist nyer nice. aida suka.

      Delete
  7. Alaaa teringin nak tengok jugak filem ni. Tapi belum berkemsempatan.

    Kawan-kawan yang dah tengok pun kata best.

    Thank you for this review. Nampaknya memang kena pergi tonton la

    ReplyDelete
  8. Macam best je Rampage. Memang ada terfikir nak pergi tengok. Maybe minggu depan kot saya nak pergi tengok. Tak sabar2nya.. :)

    ReplyDelete
  9. Baru jer tonton tadi hihi. Mmg bestkan.. kelakar dan sedih sikit. Tp lakonan the rock x mengecewakan

    ReplyDelete
  10. Ramainya review kata best movie nie. Tak sabar rasanya nak tgok. Excited pulak rasa. Nanti nak review jugak lah

    ReplyDelete
  11. Bahagia lihat keluarganya. Kompak bangat yah. Jalan jalan sambil nonton film dan makan makan hehee😘

    ReplyDelete
    Replies
    1. yes, abby. weekend la the only time boleh lepak sama-sama.
      weekdays busy dgn rutin sekolah dan kerja.

      Delete
  12. Kita dah tengok cerita ni kita bagi 10 markah untuk cite ni memang kelakar dan juga ada adegan mendebarkan serta sedih tahu-tahu jer lah kalau dah The Rock...

    ReplyDelete
  13. Macam best je. Lama lagi ke tayangan cerita ni? Hujung minggu nak datang ni busy. Next week kalau ada lagi boleh tengok.

    ReplyDelete
  14. last time kita bawa anak kita tgok pasific rim, tp dpt tgok separuh je sebab anak semua ajak balik. sedih kita. huhuhu.

    ReplyDelete
  15. Can't wait to watch this. Been waiting for this sometimes. Now I just have to adjust my time to go and watch this...

    ReplyDelete
  16. Kita dah tengok citer ci dengan kawan-kawan. Memang best. Tu pandangn saya la . Nak pula si the rock berlakon kan, antara favourite actor tu.

    ReplyDelete
  17. Filem ni best. Ruby dah tengok. Dia punya Jalan cerita dan animasi bagus. Nampak smooth dan laju. Tengok pun bersemangat. Askar, syarikat bangunan tinggi, zoo dan helicopter semua buat kita berdebar-debar. Hahaha

    ReplyDelete
  18. The Rock berlakon tak pernah tak best. Cerita nih memang best kan. Baca sinopsis pun tahu best

    ReplyDelete
  19. Wah macam best ja baca review nie, kena pi tengok nanti bawak anak-anak. Lagipun lama dah tak bawak anak-anak pi tengok movie..

    ReplyDelete
  20. Tak berkesempatan lagi nak tengok.. Sha jeles.. kikiki..

    ReplyDelete
  21. I thinking watching Rampage with my husband as bot of us are big fans of Dwayne Johnson. He is muscular and his acting is good. I believe rampage storyline also good. Oh ya, he has not use his nickname" The Rock" for so long after he left WWE

    ReplyDelete
  22. anakdara ajak juga tgk cite ni..tk kesempatan lg

    ReplyDelete
  23. Wah, best ni. Zumal pun nak tengok la...

    ReplyDelete

Blogging...
Blogwalking...
Thank You For Coming :)