Sunday, May 20, 2018

Day 11 ::: 5 Facts About You

assalamualaikum 😊

hari keempat di bulan Ramadhan. alhamdulillah...
sedikit sebanyak, dlm pada kita meningkatkan amal ibadah, ada jugak terfikir tentang persiapan Aidilfitri, kan?
thn ni is the most simple utk saya.
baju saya hanya sepasang. utk pagi raya.
sepasang baju melayu mr.asben da siap dah... utk pagi raya jugak.
anak-anak bertiga aje yg meriah. memang berniat utk memeriahkan mereka saje.

kuih raya. tak tempah pun. akan beli yg da siap.
tetamu dtg bukannya concentrate makan kuih raya. sure akan masak makanan berat.
so tak perlu lah gah sgt dgn kuih raya. kuih raya pun maintain mahal!!! 😡
tak tau lah kalau-kalau beli selepas 1 jun nanti dah murah 😄 gst dah 0% kan.
bank negara da kata dlm berita mlm tadi, harga brg akan turun. we'll see... 
jgn byk alasan lagi yer para peniaga!!!

5 facts about me


1. introvert

kalau buat test, sure dpt introvert. buat la byk kali pun, still the answer is 'I am an introvert'.
yes, saya mengaku. ciri-ciri introvert itulah saya. 
💥 suka menyendiri.
💥 tak suka berbual byk.
💥 nampak sombong kalau pertama kali korang bertemu saya.
💥 lambat mesra (tgk keadaan). tapi, kata kuncinya ialah 'tak kenal, maka tak cinta'. saya seorang sahabat yg baik (chewah!).

2. suka menjahit dan buat kraftangan.

sgt suka. tapi tu la, takde masa.
saya menghormati tiap saa yg saya ada. utk diri sendiri. utk keluarga, terutama utk anak-anak.
mungkin cuti semester 3 bulan nanti, ada lah hasilnya.
as for menjahit, saya bukan la suka sgt menjahit baju.
more to kraftangan. cross-stitch. mengait. gitu lah 😊.

3. tak suka membaca buku novel!

4. simpan impian di hari tua = nak travel.

sekarang ni, saya dan mr.asben amat selesa dgn keadaan kami.
alhamdulillah. tak la hingga nak kena berniaga utk cari duit tambahan. lagipun kami berdua tak pandai berniaga, produk pun takde hi hi hi.
gaji yg ada ni, slow slow kumpul dan simpan impian, lepas pencen nak ajak mr.asben travel seluruh dunia.
hidup relax. pantau anak-anak... stop working. i hate working actually! 😔 😓

5. saya seorang yg tak ikut trend dari segi penampilan. 

asalkan tutup aurat, sedap mata memandang dan selesa utk diri saya, orait dah. bukan tak nak ikut trend ataupun kolot, just pada saya it is unnecessary.
saya tak make up pun 😄. so tak payah la nak jual make up dgn saya, saya tak berminat dan takkan tertarik.
tapi pemikiran saya up-to-date. saya akan sentiasa kemaskini ilmu pengetahuan saya agar nampak relevan walaupun penampilan saya outdated ha ha ha ha ha 😃.


5 aje kan.
ok tu jer lah 👌. bye!

3 comments:

  1. hahaha sama la tak suka makeup beria pun. Kadang tu pakai kat rumah je pastu selfie sebab rimas pakai makeup

    ReplyDelete
  2. Keh keh keh.. Kalau Aida tak suka baca Novel, Sha pula tak suka menjahit dan buat kraftangan.. Tangan keras.. kikiki..

    ReplyDelete

Blogging...
Blogwalking...
Thank You For Coming :)