Thursday, May 03, 2018

Day 3 ::: Your Idea Of A Perfect First Date

assalamualaikum & salam sejahtera semua 😌...



no idea actually 😅 ha ha haha...
it depends on pasangan tu sendiri. apakah yg mereka berdua mahu kan.
tak semua perempuan nak dihadiahkan sejambak bunga ros merah.
tak semua perempuan nak disarungkan cincin berlian di jari manis.
tak semua lelaki nakkan makan malam disinari sebatang lilin di tepi kolam.
tak semua pasangan berasa berdua-duaan itu adalah perfect first date.
mungkin the perfect first date is the first night together? who knows 😌
lepas kawin ler tu uolls 😅. otak jgn kuning ye hi hi hi hi...
pada saya, kalau bercinta lama (mcm saya 😅), setiap kali dating tu is the best.
if tak best, takkan la every week terasa nak jumpa.
meskipun bila dating tu, dah tak tau dah nak ckp apa ha ha ha...

the best moment was bila cincin disarungkan ke jari manis selepas nikah.
sah. halal. 

💝👍

24 comments:

  1. Bagi Del hari-hari adalah hari indah dengan pasangan. Kasih tu penting..ceyhhhh hahaah

    ReplyDelete
  2. huhu.. kalau kita.. mana2 pon nmpk sweet kalau kne cara.. kdg2 de pmpuan suka dpt jambangan bunga, tapi kdg2 laki pon de yg suka. kalau dh sweet lama sblm kawen, slps kawen tu bg sweet lg.. klo xde perasaan gk, hi hi bye bye la jawabnya. hahaha..

    ReplyDelete
  3. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  4. My idea? Kalau based on my preference, First Date ni masa mula2 nak berkenalan so saya akn lebih suka aktiviti yg boleh byk berbual supaya bole kenal satu sama lain. Aktiviti mcm movie date kurang sesuai. Ataupun, just pergi makan. Sambil makan boleh berbual2, sambil tu dia boleh nampak cara saya makan (saya makan takde cover2), so kalau dia okay dgn cara saya n kalau perbualan kitorg tu menarik dan ada "depth", then maybe there will be a second date.

    ReplyDelete
  5. Ana hari-hari pun "dating" sebab satu pejabat. So first date memang kan pejabat juga lah. Tu pun dah ok. Bunga2 ni ana tak berapa nak layan sebab kita minah kental dulu. Dari bagi bunga baik belikan tudung ke kan. Hehe. Tudung mahal xmo yang murah.hahaha

    ReplyDelete
  6. Betul x semua perempuan inginkan hadiah macam bubga ros, emas permata ke apa.cukup suami hadiahkan kasih sayang dan ingat tarikh penting. Best moment saya bila melahirkan anak anak anak...hehehe

    ReplyDelete
  7. Macam iklan tv dulu "tiap hari sayanggg" gittuw.
    hehe...
    Tak semua orang nak kena ada bunga, nak candle light dinner sentiasa.
    Kadang-kadang lelaki ni, dia sweet, tapi malas nak tunjuk. Haha. =D

    ReplyDelete
  8. Me, I feel like everyday is my first date with my husband.. hahahha... malas lah nak cerita keromantikan we all nanti semua bersemut dengar hahaha.. apa pun just jaga diri sendiri dahulu untuk jaga yang lain lain heeeeeee///

    ReplyDelete
  9. Hahahaha. Betul .. Perempuan skrg ni dah mampu ada segala2nya. Kita bukan harta sang lelaki .. kita nak kita cuma mau pasangan yang sudi jadikan kita pasangan yang halal. Hehhee

    ReplyDelete
  10. Sweetnya! semoga hubungan ni kekal sampai bila-bila dan berpanjangan. Setiap pasangan ada cara tersendiri dalam hubungan masing-masing kan. Ada yang suka bunga, ada yang suka coklat, ada yang suka dating kat mamak. Lain-lain cara yang penting bahagia dengan cara masing-masing.

    ReplyDelete
  11. Agree with your statement. Not all women can enjoy the romance moment. My best moment is him propose to me and we register as husband and wife. Still fresh in memory.

    ReplyDelete
  12. Berkenalan, berkawan, kenal ibu bapa, berkongsi masalah dan harapan, merisik, bertunang, bernikah, malam pertama, disahkan hamil, hamil 9 bulan, bersalin, berpantang, membesarkan anak dan seterusnya komunikasi tentang segalanya. Bagi saya bila dah ada anak ni, kita lebih matang dan setiap hari tu macam sembang matang. Saya suka moment begini. Hahaha. Maybe sebab saya sejenis serius.

    ReplyDelete
  13. Semoga hubungan, perkahwinan, perkongsian mekar sentiasa hingga ke jannah..lain orang lain pengalaman kan..macam SA sendiri tak ada pengalaman menarik dalam dunia perkahwinan..nak share pun xde yang istimewa nak share..so happy baca cerita kawan- kawan aje la..

    ReplyDelete
  14. setiap hari yang berlaku dalam hidup kita dan pasangan adalah momen..baik yang manis sedih dan pedih..semuanya ada maknanya tersendiri...nak kukuhkannya ken abanyak komunikasi dan bertoleransi gitu...klu list apa yangnak mmg pjg senarainya hahahahaha

    ReplyDelete
  15. Hargai setiap hari brsama pasangan. Cewahhh..masak sedap2 pon dah rasa romantik dgn pasangan. Makan sama2 xperlu keluar mkn kedai. Lg sweet kot.hehe.. byk sgt nnti x terbaca plak.

    ReplyDelete
  16. Hahaha.. setuju lah dengan aida.. setiap orang punya pendapat yang berbeza..
    Kalau Sha pula saat bersama berdua tu dah jadi the best moment.. Walaupun hanya sekejap...

    ReplyDelete
  17. alahai.. sweet bersemutnya korang.. hehe.. sama juga TB hari paling bahagia ialah pada hari disarungkan cincin di jari manis.. hehehe... akad termeterai dan seterusnya bermula kehidupan ada teman tidr di sebelah.. ahaha

    ReplyDelete
  18. Macam saya, asalkan diberikan perhatian dan sokongan dah happy. Kengkadang dapat bunga pun happy jugak. Haha

    ReplyDelete
  19. semoag hubungan aida dan suami berpanjangan hingga ke dalam syurga sweetnya gambar tu

    ReplyDelete
  20. Go for a picnic with homemade food and a note with a description of 10 things you like about each other. Hahahaha I'm sure it will help to rekindle the 'old' love back.

    ReplyDelete
  21. masa bercinta memang tak kenal pasangan sangat,lepas kawin keluar la satu perangai yang kita tak jangka..hahaa..smalh dengan kita kan..semua tu boleh terjadi, bila ada anak muncul sifat keibubapaan, eh semua ni mematangkan kita..hehee..

    ReplyDelete
  22. Dah kahwin, dah halal, apa2 boleh buat..setiap saat rasa best..gaduh pun best gak..

    ReplyDelete
  23. First date tu best kalau x jadi disaster. Hehe

    ReplyDelete
  24. hahaha sama la kita kak aida, selalu dating pun rasa best je walaupun dah tahu nak cakap apa.

    ReplyDelete

Blogging...
Blogwalking...
Thank You For Coming :)