Wednesday, June 20, 2018

AidilFitri | Ziarah-Menziarahi Merentas Negeri

assalamualaikum 😃

mlm ni update ootd raya kedua kami. 
dari seremban, saya gerak balik ke rumah Emak Abah, kami exchange kampung memang on raya kedua. 
tapi, singgah dulu rumah mak-mak sedara mr.asben di Melaka. di Klebang & di Tengkera. 

kakak-kakak swafoto depan rumah Nenek Seremban di pagi raya kedua

Syuhada siap-siap photoshoot ala-ala model jubah Nilai3 😁 dan tudung bawal from Kelantan


kakak-kakak ada 3 helai jubah masing-masing dan sepsg baju kurung. jadik lah...
tudung bawal saya beli borong online 10 helai, dari seller from Kelantan.
Including poslaju rm130. kalau di Melaka or Seremban, rata-rata jual sehelai rm20 tak kurang.

raya kedua tema warna bendera 😁.
ada kuning, merah, hijau, biru & hitam ha ha ha...

sampai tengkera, bagi peluang la ibu plak ootd tgh jalan ha ha ha 😁. memang tak pandai lah nak bergambar sorang diri 😂

bila berjumpa mak-mak sedara & sepupu, bergambar ni tak dpt di susun-susun.
semuanya spontan. semuanya selamba. mcm-mcm gaya ada. seronok kalau dibelek-belek semula.
berborak sampai lenguh rahang mulut ni hah. gelak ketawa...  happy moments.
saya memang suka hati kalau bila-bila mr.asben ajak ke rumah mak-mak sedara.

sengaja bagi phone kpd kakak-kakak utk diorang selfie wefie

bersama anak buah, si bujang Abg Chik

dgn mak Emak Mertua 😍


then, Izzat 😒. dlm 10 gambar kita snap, muka dia yg elok mungkin 1 aje. hadoilah... 
puas la kita yg lain ni senyum meleret lama dek krn nak dpt pose Izzat yg boleh di publish 😅.
sabo aje lah...
bukan nyer boleh dipaksa-paksa Izzat nih hu hu hu... 

raya kedua tu, kami tiba rumah Emak Abah lewat ptg. 
mcm biasa, rumah penuh! 😅 i like! 
makanan masih melimpah-ruah...  alhamdulillah.

8 comments:

  1. seronok beraya di kampung :)

    ReplyDelete
  2. balik beraya memang ai suka.. happening.. ;)

    ReplyDelete
  3. Time Rayalah kita nak berziarah kan kalau hari biasa, aura ziarah tu lain...
    Cantik pulak jubah si Syuhada tu. Berapa Rm tu Aida? Mcm teringin pulak nak cari jugak hihi...Anak beriya nak mencari jubah, tak ke Nilai 3 pulak tahun ni.

    ReplyDelete
  4. Zumal raya dengan mak ayah pun tidak. sedih sangat raya ni

    ReplyDelete

Blogging...
Blogwalking...
Thank You For Coming :)