Tuesday, June 26, 2018

Cuti Sekolah | Anak-Anak Menikmati Setiap Detik Dengan Gumbira !

assalamualaikum...

buat per tu uolls?
yg bekerja, selamat bekerja ye.
buat yg tak bekerja, selamat buat apa-apa ajer ye.
life is interesting. semua yg kita buat, buat dgn happy... in shaa Allah.

Cuti Sekolah | Anak-Anak Menikmati Setiap Detik Dengan Gumbira !
status fb saya di pagi sabtu lepas.
sedang elok saya perhatikan anak-anak, tetiba ada plak pelangi di hujung lautan sana.
indah 😍

hari ni nak throwback kisah sabtu lepas...
pepagi ni, sorang-sorang dok rumah... lepas kemas dapur, teringat plak lom update kat blog.
tangguh jap nak lipat baju, kita update jap yer.

itu lah, nak cerita... last week cuti skola minggu kedua.
minggu raya plak tu... maka, memang spend masa kat rumah Emak Abah la dgn anak-anak.
mak long dan mak ngah diorang pun cuti panjang. Muhammad join sekali lepak kampung.
sepah kan rumah Atok Uwan.
bingitkan telinga Atok Uwan πŸ˜‚.
maka, came out la idea utk bwk anak-anak berempat ni mandi-manda di laut.
final session was on sabtu pagi. jam 7.30 pagi kami-kami dah kuar rumah.
tu pun da lambat dari target awal. kalau ikutkan, kul 7 pagi nak kena kuar rumah dah...

Cuti Sekolah | Anak-Anak Menikmati Setiap Detik Dengan Gumbira !
kami aje di pantai time tu, tetamu di chalet di Pengkalan Balak masih tido kot hi hi hi πŸ˜

Cuti Sekolah | Anak-Anak Menikmati Setiap Detik Dengan Gumbira !

Cuti Sekolah | Anak-Anak Menikmati Setiap Detik Dengan Gumbira !

Cuti Sekolah | Anak-Anak Menikmati Setiap Detik Dengan Gumbira !
Pak Uda ada utk jaga diorang berempat di tgh lautan πŸ‘

Cuti Sekolah | Anak-Anak Menikmati Setiap Detik Dengan Gumbira !

Cuti Sekolah | Anak-Anak Menikmati Setiap Detik Dengan Gumbira !

Cuti Sekolah | Anak-Anak Menikmati Setiap Detik Dengan Gumbira !

Cuti Sekolah | Anak-Anak Menikmati Setiap Detik Dengan Gumbira !

Cuti Sekolah | Anak-Anak Menikmati Setiap Detik Dengan Gumbira !

Cuti Sekolah | Anak-Anak Menikmati Setiap Detik Dengan Gumbira !

Cuti Sekolah | Anak-Anak Menikmati Setiap Detik Dengan Gumbira !

Cuti Sekolah | Anak-Anak Menikmati Setiap Detik Dengan Gumbira !

Cuti Sekolah | Anak-Anak Menikmati Setiap Detik Dengan Gumbira !

Cuti Sekolah | Anak-Anak Menikmati Setiap Detik Dengan Gumbira !

Cuti Sekolah | Anak-Anak Menikmati Setiap Detik Dengan Gumbira !

Cuti Sekolah | Anak-Anak Menikmati Setiap Detik Dengan Gumbira !

Cuti Sekolah | Anak-Anak Menikmati Setiap Detik Dengan Gumbira !

Cuti Sekolah | Anak-Anak Menikmati Setiap Detik Dengan Gumbira !

Cuti Sekolah | Anak-Anak Menikmati Setiap Detik Dengan Gumbira !

Cuti Sekolah | Anak-Anak Menikmati Setiap Detik Dengan Gumbira !

dlm jam 9.45 pagi gitu, teruslah panggil anak-anak naik breakfast.
memang cari port mandi-manda kat area yg dekat dgn warong. abis mandi, terus ngap πŸ˜‹.
time tu pun, sebenarnya, ada rintik-rintik hujan yg turun. awan pun nampak berat aje...
jelas sgt akan hujan bila-bila aje time tu.

apapun, diorang happy bersama. Izzat pun da berani mandi laut.
hingga tak nak balik lah diorang πŸ˜ƒπŸ˜ƒπŸ˜‚. hadoi lah... mana la boleh anak-anak oii...
hidup ni harus diteruskan, kita ada amanah masing-masing yg perlu kita tunaikan mulai isnin tau.
sekolah... jgn tak sekolah πŸ˜€.

itu la dia citer nyer...
takde citer-citer raya dah... tunggu weekend nanti, dah ada plan πŸ˜‰.
bye for now...

13 comments:

  1. seronok anak2 dpt mandi laut :)

    ReplyDelete
  2. seronok ank2 main ombak kt pantai tu

    ReplyDelete
  3. bestnya bercanda di pasiran pantai. Dah lama tak berkelah tepi pantai.

    ReplyDelete
  4. Seronoknya lepak dekat pantai dan mandi laut.. Lama juga tak buat aktiviti macam ini..

    ReplyDelete
  5. Seronoknya lepak tepi laut. Tenang je kan...

    ReplyDelete
  6. 23hb ni saya ada di Kg. Solok Duku, Masjid Tanah. Tak dan nak update lagi kisahnya.

    ReplyDelete
  7. hehehe comelnyaa gambar-gambar terdampar ditepian pantai tu..

    ReplyDelete
  8. Seronoknya Mandi laut..rasa tenang j duk tepi laut

    ReplyDelete
  9. seronoknya menikmati keindahan laut..

    ReplyDelete
  10. seronok anak2 dapat mandi laut diawal pagi

    ReplyDelete
  11. Seronok tnegok budak2 tu happy mandi laut.

    ReplyDelete
  12. Wah, bestnya. Zumal dah lama tak mandi laut. Maklum la perlis tak ada pantai pasir macam negeri lain

    ReplyDelete

Blogging...
Blogwalking...
Thank You For Coming :)