Sunday, June 03, 2018

Day 21 ::: A Photo Of Your Favorite Place To Eat

assalamualaikum 😃

salam dihulur di malam Ramadhan, terawikh ke 19 mlm ni. alhamdulillah...
fasa ketiga Ramadhan bakal tiba. mlm-mlm yg penuh dgn barokah.

Dari Saidatina Aisyah r.a., keadaan Rasullullah s.a.q ketika memasuki 10 hari terakhir Ramadhan, "Beliau jika memasuki 10 hari terakhir Ramadhan, mengencangkan ikat pinggang, menghidupkan malamnya dan membangunkan keluarganya."

semoga kita bertemu mlm Lailatulqadah. in shaa Allah.

semlm dan hari ni, meskipun hari cuti hujung minggu, saya tidak masak utk berbuka.
brg basah ada.
sayur ada.
semua bahan ada... cuma, terlebih dos membuat kerja. maka, tenaga yg tiada.
berkemas rumah. baru tambah dapur ari tu. tak senang hati nak bertangguh kemas.
tq to my mr.asben yg gigih di rumah sana. dari saya hanya 20%. 80% adalah usaha dan tenaga dia.
saya byk uruskan anak di sini. amik anta anak skola tambahan. tuisyen. shopping brg rumah skit.

maka, ke bazar Ramadhan la kami berdua.
semlm beli nasi tomato. hari ni kami beli nasi lemak. simple. sorang 1 polisterin. licin 😋.
malas nak beli lauk-pauk. mahal, tapi sikit dpt makan. tak puas.


kita semua ada favourite place to eat.
mahal hanya pada number. tapi sebab puas makan dari segi kuantitinya dan rasanya.

👇
mine 💜
the windmill station, bukit beruang

klik here to know la kenapa ia adalah tempat keseukaan saya.
kak Nurin and Syuhada kalau ditanya, "nak makan mana?".
most of the time, confirm disebut, "windmill".
windmill ni ada byk branch di Melaka. di Seremban pun ada. semua saya da merasa.
still saya suka makan di branch Bukit Beruang. selesa sgt.

di windmill ada semua jenis makanan.
yg ringan. yg berat. western. eastern.
senang cerita, ada nasi, aa sandwich, ada spageti, ada ayam, ada ikan, ada kambing.
ada air panas, air sejuk, ais gas, air buah...
best la... 

cuma satu aje masalahnya di sini, takde surau.
so, bila Ramadhan agak payah la nak berbuka di sini. maghrib tu camne, kan?
nak dtg lepas terawikh, mcm da kenyang 😅
terpaksa la tangguh dulu ye, lepas abis Ramadhan baru bleh releks makan di sini semula.

rinduuuuu windmill...

9 comments:

  1. bestnya bila semua ada, tak payah pening nak pergi banyak tempat

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhamdulillah :)
      kat melaka ni tak jumpa byk tempat yg best, mcm di KL.
      yg ada ni pun alhamdulillah...

      Delete
  2. Replies
    1. kalau-kalau sampai Melaka, singgah la ye Sha.

      Delete
  3. lama x berbuka di luar.. hehe.. aritu pun sbb event office wife.. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. thn ni aida takde event plak.
      sebab cuti blaja.
      tak update dgn program ofis :) hi hi

      Delete
  4. Tahun ni tak pernah berbuka di luar, just beli di bazar dan makan apa yang ada jer. Paling sedih berbuka sorang2 jer...

    ReplyDelete
  5. Memudahkan keadaan bila ada tempat makan kesukaan yang berhampiran dengan kita.

    ReplyDelete
  6. windmill ni dulu ada kat kjg. Sekarang dah tak de. Lama juga tak pergi

    ReplyDelete

Blogging...
Blogwalking...
Thank You For Coming :)