Monday, June 04, 2018

Day 23 ::: Your Dream Wedding

assalamualaikum... salam sejahtera 😌


my dream wedding? this coming August, 15th anniversary dah pun.
apa nak di dream dream kan lagi kan 😅.

Day 23 ::: Your Dream Wedding

impian saya hanya utk anak-anak dara, kak Nurin dan Syuhada.
bila pun diorang diketemukan jodoh, saya akan sentiasa support diorang.
saya mahukan diorang dpt jodoh dgn lelaki, sebaik ayahnya.
biar tak kaya, tapi kuat semangat dan kuat bekerja utk keluarga.

my dream wedding utk diorang adalah konsep taman yg penuh dgn fresh flowers di merata tempat.
garden wedding. saya tak nak buat di dewan.
lokasi pernikahan diorang akan di rumah.
rumah akan ditukar menjadi satu tempat yg indah. transformasi 100%.
raikan pengantin dgn suasana yg sungguh damai dan tenang.
tetamu pun akan terpesona dgn keindahan majlis kami.

susunan meja.
makanan. minuman. dessert.
takde DJ. takde karaoke. saya just nak mainkan instrumental yg menenangkan.
diselangi dgn zikir-zikir kekeluargaan.

konsep warna definitely pastel la. lembut... humble aje.

bila lokasi di rumah, ahli keluarga & sanak-saudara akan stay dgn selesa.
bebas bergerak keluar masuk rumah. saya maybe nak khas kan satu khemah utk santai.
kawasan luas. 
bila di dewan, yg saya perhatikan... bila tetamu dtg, mereka akan stay di meja walaupun da abis makan.
nowhere to go. nak tgk pengantin. nak melepak dgn sanak-saudara dan kawan-kawan.
so, bila tetamu baru yg dtg, takde tempat nak duduk makan.
ataupun, bagi yg prihatin, mereka perlu makan cepat-cepat utk beri peluang tetamu yg baru dtg.
so, mcm tak brape menarik di situ.
pendapat peribadi saya la 😃.

pe pun, future bukan di tgn kita.
kita hanya merancang. dan berusaha...

orait. dah dah la tu berangan ye ibu Aida.
lama lagi kot nak dpt menantu 😄.

👋

11 comments:

  1. moga doa dan impian seorang ibu Allah makbulkan.....aamin.

    ReplyDelete
  2. So far belum terfikir lagi wedding dream utk anak2 hehe...cuma tak putus doa bagi masing2 beroleh jodoh yg soleh/solehah hendaknya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha ha ha dek kerana challenge ni, terus terfikir :)

      Delete
  3. Alhamdulillah.. semoga bahagia di samping keluarga tercinta.. :)

    ReplyDelete
  4. hahahaha setuju sangat, kalau datang time kawan2 lain dah balik, memang melangut tak tau nak buat apa. Nak balik awal, penat datang pun tak hilang lagi

    ReplyDelete
  5. Semoga impian menjadi kenyataan suatu masa nanti. Insha Allah...

    ReplyDelete
  6. Moga dipermudahkanNYA..
    Aamiin..

    ReplyDelete
  7. nice jugak idea kalau tranform rumah 100%. tapi bit difficult kalau rumah kat kg. bru j terfikir nk buat kat dewan sebab ruang dah cun cun kosong kan. bila baca entry ni not bad kalau tukar kwsn rumah 100%. tpi mkn kos n kena pilih cuaca yg betul2 cun

    ReplyDelete

Blogging...
Blogwalking...
Thank You For Coming :)