Friday, June 22, 2018

Day 29 ::: Something You Could Never Get Tired Of Doing

assalamualaikum...


jumaat πŸ’™πŸ’š yg kedua di bulan Syawal. 
8 Syawal. 
saya, mr.asben & Izzat sepatutnya di hospital sekarang ni. follow up appointment Izzat dgn pakat ENT. tapi, tak dpt ke hospital. 
mr.asben x sihat plak. aduhai... jap jap lagi nak call uk dpt tarikh baru. 

ni yg nak update blog, nak share citer... 
ptg2 skit karang baru nak dok diam-diam ang blogwalking πŸ˜€.

saya ni tak byk hobi. ada hobi, tapi bila ada masa dan mood hi hi hi...
masa saya byk utk mr.asben & anak-anak.  so, when it comes to "something you could never get tired of doing", nothing much to tell...
masak?
lipat baju?
kemas rumah?
homeschooling anak-anak? 
penat!!!  seriously penat weh! 
kita memang jenis famili yg tak minat amik maid. hadap aje lah. 
sib baik mr.asben jenis yg memahami dan sgt membantu in everything. 

sgt kena-mengena challenge ni dgn AidilFitri. sebab, saya ni takkan penat buat sesuatu utk famili saya. 

dlm perkataan yg lain, kalau ada apa-apa gathering, tak kira la kecil atau besar, saya sure nak join. 
ke JB. 
ke KL. 
kalau tiada apa program lain, in shaa Allah saya akan ke mana pon. mr.asben pon, kebetulan, sgt tinggi komitmen nyer kpd famili.
sgt sukar utk kami say 'no'. if terpaksa say 'no', surely kami akan berasa sgt serba-salah.

kalau ada apa-apa masalah, saya sure nak involve utk bantu selesaikan. bukan nak menyibuk, jaga tepi kain org...  tapi pada saya, famili saya adalah priority saya. 
famili saya, maruah saya. 
famili saya, kegembiraan saya.  

maka, apa aje berkaitan famili, saya "takkan penat".
in shaa Allah. 
eratkan sillaturrahim. yg tak betul, kita betulkan. yg keruh, kita jernihkan. 
kalau ada yg suka pecahbelah kan keluarga, kita jauhi. 

πŸ’™πŸ’šπŸ’›πŸ’œ

12 comments:

  1. Happy eid mubarak! :)

    https://messarah.blogspot.com/2018/06/raya-2018.html

    ReplyDelete
  2. mcm2 nk kena buat tu..penat mmg penat tp utk family tkpe kn

    ReplyDelete
  3. bagusnya akak, saya kemas rumah pastu adik sepahkan balik saya dah geram dah haha

    ReplyDelete
  4. Selamat Hari Raya Kak Aida :D
    Betul tu kak, apabila melibatkan family, walau penat mcm mana pun kita tetap tidak akan penat.. Family adalah tanggungjawab :)
    Semoga sentiasa kuat!

    ReplyDelete
  5. insya allah.. family is everything

    ReplyDelete
  6. Yup.. betul tu.. semua demi family..

    ReplyDelete
  7. Setuju.. family sgt penting

    ReplyDelete
  8. betul tu kalau berkaitan family tentu takkan penatkan

    ReplyDelete
  9. Family is everything,...takkan kita nak penat kan 😊

    ReplyDelete
  10. Teringin nak jadi macam orang lain. Huhu...

    ReplyDelete

Blogging...
Blogwalking...
Thank You For Coming :)