Wednesday, June 20, 2018

Pagi AidilFitri | Pink Belacan + Purple

assalamualaikum... 

pagi AidilFitri ke6 yg nyaman. 
hujan sejak sebelum subuh, sejuk. alhamdulillah. . 
pagi ni saya masih di rumah Emak Abah, bersama anak-anak. mr. asben da balik rumah, start keje dah 😊.

ada free time skit ni,  sambil-sambil tgk tv, update blog. lama dah sepi blog ni. tuannya beraya sakan hi hi hi... 
up skit lah cerita pagi raya AidilFitri kami. 

pagi raya bersama Emak Mertua 😍

sejak hari Rabu, kami da balik kampung. 
pepagi Khamis da kuar shopping brg utk masak pagi AidilFitri.
ke Mydin Senawang. kemudian ke pasar Ampangan. 
hu hu hu memang lebih jimat shopping di pasaraya zaman sekarang. 
kalau ke pasar, mak aiii 😡 mahal yg amat! 


kami prepare simple aje :
  1. ketupat mini
  2. ayam masak merah
  3. lodeh
then abg-abg ipar balik kampung, bwk rendang dan lemang ohsem 😍.
tak cukup ruang atas meja nak letak makanan. alhamdulillah... 







tema warna raya kami ni, saya yg arrange. 
dgn doa moga mr.asben suka la. 
not that pink, pink belacan. 
kakak-kakak pulak baju purple, tudung pink. 
baju Melayu Izzat, beli 2 mlm before raya. 

yg paling happy, bila selesai raya pertama, belek-belek gambar di phone...
mr.asben kata yg dia suka tema warna AidilFitri kami. 
wow! happy mcm nak lompat-lompat time tu 😁😁... happy sebab buat my love happy lah... 

terus ligat otak fikir tema warna thn depan ha ha ha..

9 comments:

  1. Selamat hari raya Aida!

    Meriah nampaknya raya ni :)

    ReplyDelete
  2. Selamat hari raya Aidilfitri Aida serta keluarga salam kosong-kosong ya.
    Wah! you look purple hehehee...

    ReplyDelete
  3. cantik warna..selamat hari raya..:)

    ReplyDelete
  4. comelnya semua pakai pink! Nampak soft je memasing.

    ReplyDelete
  5. terbaek.. salam aidilfitri :)

    ReplyDelete
  6. Rasa happy bila ahli keluarga kita happy kan.. ;)

    ReplyDelete
  7. Nampak cantiklah aida warna tema tu. Cerah! Tp mcm bukan pink belacan. Kita sama rumah yg sama tahun ni Aida, rumah pink

    Tp saya tak dpt nak selpie wefie pun, baru nak selfie, adik beradik cucu cicit mak semua dah serbu huhu.... sudahnya tak de gambo Raya yg cantik huhu

    ReplyDelete
  8. Zumal tahun ni raya dengan adik kedua sefamili jer...

    ReplyDelete

Blogging...
Blogwalking...
Thank You For Coming :)