Monday, July 09, 2018

Aida Layan Kopi Starbucks

assalamualaikum 😀

update blog santai aje hari ni.
sabtu & ahad beraya sakan di KL. memang best. memang mcm2 makan 😊. alhamdulillah.
so hari ni baru la nak set up balik jadual memasak utk seminggu ni.
kemas-kemas pe patut dlm peti ais...
now, baru nak lepak depan tv. sementara nak tunggu kul 1.30 ptg, ami Syuhada dari sekolah.
tonton drama 'Raya Semanis Madu' di Astro Raya HD.
brape kali lah tgk drama ni, tapi tak pernah dpt tgk ending nyer. hopefully kali ni dpt la tau pe ending nyer.

nak cerita la kisah sabtu 2 minggu lepas. dibelanja oleh adik bongsu latte Starbucks 😀. 
terus-terang saya tak pernah masuk ke Starbucks. apa lagi membeli apa-apa dlm tu.
mr.asben bukan peminum kopi.
seteguk caffein boleh buat seluruh badan dia berangin! dia memang tak boleh minum caffein.
maka, terserlah la kejakunan saya bila adik nak belanja...

"k yang tak reti lah dik nak minum apa..."

"k yang tak pandai lah..."

so, pemilihan dibuat after consult dgn adik saya...

Aida Layan Kopi Starbucks
yg sejuk adik saya punyer, ntah apa yg dibelinya...
yg panas tu, saya punyer, latte (gitu lah namanya kot).

Aida Layan Kopi Starbucks
ni ler jejaka bongsu yg membelanja kakak nyer yg jakun masuk Starbucks...

lenkali nak ajak adik lepak makan situ.
nak try makanannya, sedap ke, standing ke dgn harga nyer...
Starbucks Malaysia merupakan pemegang sijil pengesahan halal Malaysia yang masih sah.
menarik juga bila diperhatikan makanan yg dipamerkan kat Starbucks AEON Cheras Selatan tu.
ramai plak yg makan minum di situ. 
ada 2 org kanak-kanak perempuan, saya rasa umur diorang tak lebih 15 thn. sedang dgn confident nyer membeli dan menjamu selera di situ berdua-duaan.
wah, sungguh up-to-date kanak-kanak itu 😄 berbanding makcik yg nak masuk 40 thn ni hah...

ok la tu. tu ajer la yg dpt makcik ni cerita kan 😀😆.
makcik akan lepak dlm Starbucks lagi pasni ye... nak bwk anak-anak makcik plak hi hi hi hi...
👌😀😀

29 comments:

  1. Samalah kita, Aida. Saya walaupun penggemar kopi, saya bukan kaki Starbucks. Selalu minum Starbucks kalau dapat gift card tak pun adik belanja. Aida suka coklat? You should try missisipi mud muffin. Best sangat!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yes. Suka coklat!
      Tq for suggesting, Farrah.
      Nanti nak ajak adik lg.

      Delete
  2. Replies
    1. Boleh la... Sesekali :-)
      Mahal! hi hi hi

      Delete
  3. Saya pun jarang masuk ke Starbucks nie.. Selalunya time nak rewars diri baru ke sini..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aida 1st time, Sha :-)
      pasni maybe ada la next time nyer.

      Delete
  4. Zumal belum pernah masuk starbucks nie. Kuno la kan. Hehehe...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aida br 1st time ni :-)
      Tu pon adik yg ajak.
      If not, ntah bila hi hi...

      Delete
    2. Moga starbucks sudi buka cawangan kat perlis. hehehe...

      Delete
  5. I'm coffee addicted. Tp tak pernah masuk Starbucks. Hihi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kita sama.
      Caffeine = yummy & delicious!

      Delete
  6. tbh sha pun takpandai order hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aida adik yg tukang order.
      Aida just kata, tak nak perisa yg mengarut.
      Nak ala-ala nescafe.

      Delete
  7. Tak pernah sampai lagi starbuck sini xtaw ada ke tidak

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sini byk.
      Tapi tu la, asben x layan caffeine sgt.
      So... Tak masok la.

      Delete
  8. kita pun kalau masuk mesti jadi jakun xpandai nak pilih menu hahhhahha tp kadang2 kena juga test n try nohh mahai pun mahai la

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang! Tak pandai.
      Ntah hape hape kat menu board nyer.
      Tak faham :-)

      Delete
  9. saya pernah sekali je masuk starbuck ni, itu pun dengan adik beradik jugak,kalau sendiri yang pergi ,e,amh tidaklah nampaknya, nak order apa pun tak tau hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sama la kita :-)
      Masuk dgn adik hi hi...

      Delete
  10. hans kalau starbucks suka Frappe Chocolate jer
    kopi hans suka bau jer
    hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. tq.
      chocolate ok la. asben bleh minum, hans.

      Delete
  11. fav linda, green tea all the time

    ReplyDelete
  12. i minum espresso je, senang 2-3 shot tapi tak boleh amalkan selalu kang sakit kepala dibuatnya hehehe

    ReplyDelete
  13. selalu suami shu order. shu tukang makan saja haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. nanti nak ajak mr.asben :)
      dating.
      tempat ni sesuai utk dating ajer hi hi hi hi

      Delete
  14. Tarot juga pernah sekali minum Starbuck, itupun masa promo

    ReplyDelete
  15. Best juga sesekali masuk tu. Tapi ia mahal sikit la kan

    ReplyDelete

Blogging...
Blogwalking...
Thank You For Coming :)