Sunday, July 22, 2018

Sambutan Raya Terlajak Bersama BFF

assalamualaikum 😍

hujan!
ye... dari tgh mlm tadi hingga tghari td, Bkt Katil hujan. sejuk!
alhamdulillah... syukur nikmat Allah beri.
sampai ke ptg ni, cuaca masih dingin aje...

and saya tak sihat 😓😓 tiba-tiba aje badan terasa nak demam dlm jam 9 pagi td.
hadoi lah... dah pun telan ubat pe patut. ni pun terasa lemah! 
tapi tu lah, excited nak update blog 😅.
kisah ptg semlm. kisah beraya terlajak! ha ha ha ha ha ha...
akibat daripada bulan Syawal memasing tak free utk berkumpul.
so, kami decide maintain jumpa tema beraya meskipun di Syawal da abis.

ni la kot sebab nyer badan ni jadi tak sihat. semlm, setelah lebih seminggu tak teguk air ais, bercawan-cawan la jugak minum soda herbs sejuk. sedap wehh... rugi la tak minum kan.
nah... hamek... badan demam!!!
takpe lah.
ujian skit dari Allah... 😌😌😌

Sambutan Raya Terlajak Bersama BFF
kami la geng MakCikKepoh 😀😀😀

Sambutan Raya Terlajak Bersama BFF
pinjam status fb adik saya. kena tutup certain maklumat 😅.
kami ber7. 6 daripada kami dahulunya satu ofis. di situlah mula keakraban kami.
now, kesemua kami tidakpun sebumbung di tempat keje. weekdays memang tak berjumpa.
berterabur di Melaka, Negeri Sembilan dan Selangor.
takkan dpt kot sebumbung seofis lagi... faktor kenaikan pangkat dan waran perjawatan.

Sambutan Raya Terlajak Bersama BFF

Sambutan Raya Terlajak Bersama BFF

Sambutan Raya Terlajak Bersama BFF

Sambutan Raya Terlajak Bersama BFF

kami semlm makan-makan bertemakan potluck.
skit sama skit menyediakan makanan. jadik la byk.

Sambutan Raya Terlajak Bersama BFF

Sambutan Raya Terlajak Bersama BFF
nasi kerabu 👍

Sambutan Raya Terlajak Bersama BFF
keropok ikan kelate mari...

Sambutan Raya Terlajak Bersama BFF
air soda herbs 😍

Sambutan Raya Terlajak Bersama BFF
laksa johor dan ada terselit sos bolognese 👌

Sambutan Raya Terlajak Bersama BFF
popia vietnam...

Sambutan Raya Terlajak Bersama BFF
buah...

Sambutan Raya Terlajak Bersama BFF
rendang maman yg marbeles 😎

alangkah sedap nyer makan dan makan sambil borak gelak-gelak.
hingga melangkaui kalori 1200 😄😄😄. melampau sgt dah cheat day Ibu Ijat ni hah... hadoi lah!
sesekali...
jumpa bff sesekali, memang la best kan. eratkan sillaturrahim.

cukup la sekadar tu update blog ptg ni.
nak gi rehat jap.
esok pepagi nak kembali exercise di taman. walking skit. jogging skit. moga kesihatan mengizinkan.

... bye uolls!

11 comments:

  1. uihhh sronok ni makan makan macam ni. kihkih.

    ReplyDelete
  2. Samalah kita Aida. Save the best for the last conceptnya. Last sekali baru beraya dgn bff hehe..

    ReplyDelete
  3. hah terlajak raya ni...sedap2 menu tu..nk2 plak bila berkumpul ngan bff kn

    ReplyDelete
  4. wah seronok tu dapat jumpa kawan2 dan makan2, memang bestlah borak2 kan

    ReplyDelete
  5. Rindu dengan laksa Johor tu. Sedapnya

    ReplyDelete
  6. Mmg sungguh terlajak makan kalau cenggini punya gaya ni Aida haha.... Tu diaaaa makanan dia sedap sedap semuanya wei. Awak bawak apa Aida?

    Tak pernah rasa popia vietnam tu... menarik sebab dia lutsinarkan, nampak segala isi dalam dia

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha ha ha
      aida tukang rebus spageti aje, Nom :)
      paling senang !!!

      Delete
  7. meriahnyaaa. banyak ha makanan

    syok ada BFF yang masih rapat dan make effort untuk berkumpul ramai ramai macam ni kan

    ReplyDelete

Blogging...
Blogwalking...
Thank You For Coming :)