Friday, September 14, 2018

Sarapan Pagi Di Cameron Highlands | Agro Highland Cafe, Sg. Bisek

assalamualaikum...
salam sejahtera 😀

Jumaat menjelma always bwk keceriaan. alhamdulillah...
mengenangkan esok Sabtu, masa utk bergolek-golek dgn keluarga. ziarah parents. ziarah adik-beradik kalau berkelapangan.
another long weekend. in shaa Allah 👍.

ok ok ok nak sambung kisah holiday di Cameron Highlands.
kami explore satu lagi tempat yg belum kami jejak sebelum-sebelum ni.
jumpa tempat ni pun the night before 😅. gigih saya tgh mlm google tempat makan terbaik di Cameron Highlands tau.
mr.asben & anak-anak masa tu da tido. saya baru lepas makan nasi lemak yg dibeli kat psr mlm Cameron Highlands. buat nescafe o secawan.
on laptop. started google 😌.

Sarapan Pagi Di Cameron Highlands | Agro Highland Cafe, Sg. Bisek
lokasi Agro Highland Cafe, Sg. Bisek.
kalau naik dari Tol Tapah, wajib singgah sini dulu la. penuhkan perut 😋.

Sarapan Pagi Di Cameron Highlands | Agro Highland Cafe, Sg. Bisek

kul 8.45 kami da tiba di sini - Agro Highland Cafe, Sg. Bisek 💚
waktu operasi adalah 9.00 pagi hingga 6.30 ptg.
kami memang da plan utk gerak awal dari hotel. 
alhamdulillah. trafik sgt ok turun ke sini pagi tu.

Sarapan Pagi Di Cameron Highlands | Agro Highland Cafe, Sg. Bisek

Sarapan Pagi Di Cameron Highlands | Agro Highland Cafe, Sg. Bisek

Sarapan Pagi Di Cameron Highlands | Agro Highland Cafe, Sg. Bisek

dgn cuaca yg sgt indah pagi Ahad tu, mood kami-kami memang sgt teruja!
hari kedua explore Cameron Highlands.
sentiasa berdoa dlm hati agar perjalanan kami stay selamat dan gembira.

Sarapan Pagi Di Cameron Highlands | Agro Highland Cafe, Sg. Bisek
masuk aje ruangan Agro Highland Cafe, Sg. Bisek ni, hati terus da terpikat ketat!

Sarapan Pagi Di Cameron Highlands | Agro Highland Cafe, Sg. Bisek

Sarapan Pagi Di Cameron Highlands | Agro Highland Cafe, Sg. Bisek

Sarapan Pagi Di Cameron Highlands | Agro Highland Cafe, Sg. Bisek
konsep di sini, order di kaunter dan byr dahulu.
nampak tu tak? ada 2 resit.
pertama kali order. sedang makan tetiba tak cukup tau 😅. sedap sgt. puas hati.
terus la order kali kedua hi hi hi hi...

Sarapan Pagi Di Cameron Highlands | Agro Highland Cafe, Sg. Bisek

Sarapan Pagi Di Cameron Highlands | Agro Highland Cafe, Sg. Bisek
area meja makan adalah sgt indah 💜
 konsep taman. ada kolam dan air terjun 👍
bunyi air terjun diselangi dgn bunyi ayam 😀. sgt natural gitu tau suasana nyer...

Sarapan Pagi Di Cameron Highlands | Agro Highland Cafe, Sg. Bisek
💙 hot chocolate for mr.asben
💚 hot milo for Izzat & Syuhada
💛 hot strawberry coffee for Ibu & kak Nurin

Sarapan Pagi Di Cameron Highlands | Agro Highland Cafe, Sg. Bisek
time ni Syuhada sedang berjalan-jalan sekitar area Agro Highland Cafe, Sg. Bisek

Sarapan Pagi Di Cameron Highlands | Agro Highland Cafe, Sg. Bisek
nasi lemak. sedap 👍.
sambalnya kena dgn tekak kami. ayam di masak elok dan crispy.

Sarapan Pagi Di Cameron Highlands | Agro Highland Cafe, Sg. Bisek
nasi goreng chicken chop 👍 disertakan sos black pepper yg 😋.
ada side dish iaitu fries yg rangup di luar lembut di dalam, cicah dgn sos& mayonis.
again, chicken cop nyer rangup di luar dan moist di dalam. sempurna.

Sarapan Pagi Di Cameron Highlands | Agro Highland Cafe, Sg. Bisek
anak-anak dara ku tersayang.
berpakat nak makan apa. share setiap pinggan.
memula makan wafer chocolate strawberry leleh sepinggan.
tak cukup!!! masih lapar!!! 😅 itu yg order nasi lemak sepinggan lagi.

Sarapan Pagi Di Cameron Highlands | Agro Highland Cafe, Sg. Bisek
anak bujang ni makan nasi lemak. mr.asben yg suap 😒.
lama dah kot berpisah dgn tab tu. di Cameron Highlands ni ayah nyer serah sementara.
hmmmmm tak berpisah la dgn tab nyer.

Sarapan Pagi Di Cameron Highlands | Agro Highland Cafe, Sg. Bisek

Sarapan Pagi Di Cameron Highlands | Agro Highland Cafe, Sg. Bisek

Sarapan Pagi Di Cameron Highlands | Agro Highland Cafe, Sg. Bisek
wafer chocolate & peanet butter.
😍 wafer nyer perfect. rangup. no complaints!

Sarapan Pagi Di Cameron Highlands | Agro Highland Cafe, Sg. Bisek
the gorgeous!!!
wafer chocolate strawberry leleh. aduhai 😍.
lelehan strawberry tu memang sgt sedap. manis. combined with wafer yg rangup.
krup krap krup krap bila digigit. ohsem lah korang! a must order tau kalau ke sini.

Sarapan Pagi Di Cameron Highlands | Agro Highland Cafe, Sg. Bisek
wafer chocolate leleh 😃😃😃
no complaints la korang. sgt ohsem. coklat lelehnyer tu perfect.
Izzat makan 1/4 daripada wafer tu tau.
kalau Izzat pun makan, maksud nyer, sedap lah tu 😍.
harga makanan / minuman sila refer di menu / resit yg saya pamerkan 👆 😉

then mestilah kita ronda-ronda persekitaran kan.
kakak-kakak la jadik model saya utk snap snap gambo yg menarik di Agro Highland Cafe, Sg. Bisek ni.
tempat nyer tak brape besar, lebih kurang mcm Avant Chocolate.
nice to jalan-jalan sambil-sambil introduce bunga kat kakak-kakak berdua. rondaan berilmu gitu 😊.
Sarapan Pagi Di Cameron Highlands | Agro Highland Cafe, Sg. Bisek
kak Nurin 💛

Sarapan Pagi Di Cameron Highlands | Agro Highland Cafe, Sg. Bisek
korang nampak kan dlm setiap gambar, di atas tu mcm ada pelantar kayu & pokok.
atas tu la tempat utk petik strawberry. sungguh kreatif 👌.

at first saya tak perasan. kakak-kakak yg tunjukkan. great idea. 2 tingkat yg tak disia-siakan.
ada bayaran utk naik ke atas. lebih kurang RM1 - RM3. kalau petik strawberry, ada harga utk setiap gram.
saya tak naik. sebab da kenyang 😀😆. kakak-kakak at first nak naik. then tak jadi, lupa saya nak tanya nape.

Sarapan Pagi Di Cameron Highlands | Agro Highland Cafe, Sg. Bisek

Sarapan Pagi Di Cameron Highlands | Agro Highland Cafe, Sg. Bisek

Sarapan Pagi Di Cameron Highlands | Agro Highland Cafe, Sg. Bisek

Sarapan Pagi Di Cameron Highlands | Agro Highland Cafe, Sg. Bisek

Sarapan Pagi Di Cameron Highlands | Agro Highland Cafe, Sg. Bisek

Sarapan Pagi Di Cameron Highlands | Agro Highland Cafe, Sg. Bisek

Sarapan Pagi Di Cameron Highlands | Agro Highland Cafe, Sg. Bisek

Sarapan Pagi Di Cameron Highlands | Agro Highland Cafe, Sg. Bisek

Sarapan Pagi Di Cameron Highlands | Agro Highland Cafe, Sg. Bisek

Sarapan Pagi Di Cameron Highlands | Agro Highland Cafe, Sg. Bisek

Sarapan Pagi Di Cameron Highlands | Agro Highland Cafe, Sg. Bisek

Sarapan Pagi Di Cameron Highlands | Agro Highland Cafe, Sg. Bisek


Sarapan Pagi Di Cameron Highlands | Agro Highland Cafe, Sg. Bisek

Sarapan Pagi Di Cameron Highlands | Agro Highland Cafe, Sg. Bisek

Sarapan Pagi Di Cameron Highlands | Agro Highland Cafe, Sg. Bisek
kakak-kakak sedang amik gambo guna phone memasing...
suka tgk mereka berdua 💙

Sarapan Pagi Di Cameron Highlands | Agro Highland Cafe, Sg. Bisek

dlm jam 10.30 pagi, kami da gerak keluar dari tempat ohsem ni.
ada dah destinasi kedua. destinasi kedua ni, dulu kala kami singgah Mei 2014 tau. lama dah... Izzat baby baby sgt lagi!

Sarapan Pagi Di Cameron Highlands | Agro Highland Cafe, Sg. Bisek
time kami gerak keluar, start ramai dah tempat ni 😊

Sarapan Pagi Di Cameron Highlands | Agro Highland Cafe, Sg. Bisek

Sarapan Pagi Di Cameron Highlands | Agro Highland Cafe, Sg. Bisek
tu lokasi kedua kami hari Ahad tu tau. 
Cameron Valley Tea House 1 👇 170 meter je kata google maps 😅.

Sarapan Pagi Di Cameron Highlands | Agro Highland Cafe, Sg. Bisek
tapi kami tak jalan kaki pon 😅 😆.
drive. parking kat depan Tea House. 

kenyang perut, suka hati...
berkalori-kalori dah pepagi ni. sib baik ada pepatah mengatakan '... breakfast like a king...'.
maka, terubatlah skit owner body yg kekenyangan ni 😀.

... jumpa next entry ye. in shaa Allah.

36 comments:

  1. rindu nak makan strawberry chocolate kt sana

    ReplyDelete
  2. Wah dah lama tak pg cameron =( Mcm best tmpt baru nk rasa ni. Nasi lemak dgn waffle leleh tu nmpk menyelerakan makan time cuaca sejuk 😬

    ReplyDelete
    Replies
    1. yes. sgt nyaman makan nasi lemak pedas2 kat CH.
      sedap plak tu.
      tak mengecewakan.

      Delete
  3. Rindu nak naik CH..time cuti panjang x merasa la nak naik sana..ari tu dh plan dh .sekali tgok tv jammed teruk..terus tukar pi melaka

    ReplyDelete
    Replies
    1. Melaka pun sama jem kan? :)
      memang pikir dah tentang jem sebab cuti 4 hari kan.
      tapi, redah aje. kalau tak, takkan berjalan ke mana pun hi hi hi...

      Delete
  4. Rindu cameron highland , sis ada cuba steambot kat sana tak .. ingat nak pergi lagi nanti , best je brcuti tmpt2 sejuk gini

    ReplyDelete
    Replies
    1. aida x cuba stimbot.
      at first nak jugak singgah mana-mana stimbot.
      tapi, considering anak-anak bertiga tak brape makan sgt, batal kan hasrat.
      rugi aje byr, tapi diorang tak kenyang hi hi hi...

      Delete
  5. nice cooling place to go is Cameron Highlands. But I scare jam so everyone refuse to go as know its jam :( , few years no go already.

    ReplyDelete
    Replies
    1. i love cameron highlands :)
      yes. scared of the heavy traffice.
      but, redah jer lah...

      Delete
  6. Nasilemak ada strawberry.. 1st time tgk.. Sedap tgk dessert waffles tu.. Yummy.. Xtaula bila nk merasa ke Cameron.. Husband xminat pi sana . Last kita pi Cameron sebelum kawin.. Tisya dh 11thn xjejak lg Cameron

    ReplyDelete
    Replies
    1. iye?
      asben aida minat sgt ke cameron.
      sebab nyaman... sejuk... brg makan nyer segar.

      Delete
  7. Dah lama tak ke Cameron Highland. Baru baru ni ramai jugak kawan kawan blogger update pasal dieorang bercuti ke Cameron Highland. Buat saya jadi nak jugak pergi sebab banyak betul benda baru yang ada dekat sini.

    ReplyDelete
  8. Sedapnye waffle yang ada stoberi tu, bulan 11 ni nak pergi bolehlah singgah nanti bestnya...

    ReplyDelete
  9. Makan nasi lemak kat tempat sejuk
    Mesti best. Apatah lagi makan panas-panas. Laka x pergi cameron makin cantik tgk tempat
    Ni

    ReplyDelete
  10. i went here before! it is a nice cool place to hangout~~ nice strawberry :DDD

    ReplyDelete
  11. Tak pernah singgah dkt sini..maybe sbb dh kerap sgt g Cam so xheran nak singgah sangat.. tp next nak.singgah la sbb tgk giids tu mengiurkan

    ReplyDelete
  12. Meleleh air liur opah nengok waffle stroberri ngan cekelat leleh tu... Opah tak pernah lagi sampai Cameron, dapt nengok gambor2 ni pon jadilah. Thanks for sharing.
    Petua Awet Muda Untuk Opah

    ReplyDelete
  13. Emm wafer tu nampak sedap sangat, meleleh2. Lepas tu bleh jalan2 lagi. View pun veey nice, nanti nak ke sini jugak lah

    ReplyDelete
  14. Terkenang pulak masa saya dan seisi keluarga pergi ke cameron highland ni. :) Memang manis strawberry kat sana. Campur dengan coklat memang super enak.

    ReplyDelete
    Replies
    1. strawberry coklat & coklat is a wajib makan di CH, kan...

      Delete
  15. I miss cameron, will visit this cafe if I've got a chance to go again, I love the weather up there.

    ReplyDelete
  16. Sedapnya waffle strawberi n chocolate tue.. anak2 AM mesti suka sgt menu camni.. Insyaallah, ada kesempatan AM nak bawa anak2 ke sana nnti..

    ReplyDelete
  17. Wow banyaknya gambar! Hehe.. Alhamdulillah baca trafik ok. Memang nak travel kat Cameron Highlands time cuti ni kena rancang betul2, kalau tak memang stuck kat trafik je la. Makanan tu pun nampak sedap jugak tu. Best tengok bunga2 warna warni, especially bunga2 yang susah nak tumbuh kat bawah ni sebab faktor cuaca.

    ReplyDelete
  18. Menariknya tempat ni.. Kalau LZ pergi satu tempat ni pun dah cukup memandangkan tempat lain di CH pernah pergi.. Semua ada, boleh santai sambil menikmati pemandangan sekeliling.. eeeei best..

    Thank you for sharing Aida..

    ReplyDelete
  19. Pandai sis cari tempat makan sarapan ebsti di tanah tinggi ni kan. Makan sambil menikmati view yang cantik di sekeliling

    ReplyDelete
    Replies
    1. puas jugak la google :)
      sanggup turun ke sini utk breakfast hi hi hi...

      Delete
  20. Cameron highland memang banyak tempat best, jalan jalan tak makan nanti tak de tenaga. Sarapan pagi kan penting

    ReplyDelete
  21. Bila maznee pergi ke cameron highlang, maznee akan cari tempat makan orang islam dulu sebab di yakini halal. tak kiralah sebab mencari yang halal itu fardhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul. yg penting, diri sendiri yakin.
      yakin halal.
      yakin bersih. kalau tak bersih, jatuh tak halal jugak, kan?
      lastly, yakin sedap :) barulah berbaloi membayar.

      Delete
  22. Bestnya dapat jalan-jalan CH, lama dah tak pergi. Ingat bebila ada rezeki nak ke sini lagi lah..

    ReplyDelete
  23. Puas hati makan sedap macam tu.. Teringin pula nak rasa kopi strawberry tuh.. Waffle tu pun menarik..

    ReplyDelete
  24. Wah sedap sampai order kali kedua yer. Kena terjah juga ni...

    ReplyDelete
  25. cantik dan nampak menu macam sedap semuanya..
    in shaa Allah kalau ke ch lagi blh singgah sini pulak nnti.
    last year pergi sbb celebrate besday rania kt sana..
    cumanya dr jerteh, terengganu ni jauh yak mat.huhu..
    sama ada nk ikut grik atau lojing..
    grik jalannya pepahamlah..
    sy pon masih trauma sbb xcident laat year..
    ikut lojing jauuuuhhhh sangat tp jlnnya lebar cuma sunyi dan jauh dr kampung..

    ReplyDelete
  26. Zedapnya kak aida..nk nangis tgk rasa nak gi sekarang uwaaaaaa :(

    ReplyDelete

Blogging...
Blogwalking...
Thank You For Coming :)