Wednesday, September 26, 2018

Sukan PASTI Pintar Soleh 2018 | Happening !

assalamualaikum 😊

selamat pagi semua... a fresh Wednesday morning.
moga hari ni pe pun yg kita buat, diberkati Allah hendaknya.
hari ni, saya bersama Syuhada & Izzat seharian di rumah.
Syuhada. cuti skola sempena UPSR.
Izzat? dia cuti sebab Syuhada cuti 😅.
hmmmm... sebab tu lah pepagi ni dah kena update blog.
selepas ni, dah tak boleh berkepit dgn blog. nak masak. nak homeschool UPKK dgn Syuhada.
nak suap Izzat makan. Izzat nak susu. Izzat nak kencing. Izzat nak berak hu hu hu...

nak tempek kenangan dlm blog tentang hari sukan Izzat di tahun akhir PASTI.
next year Izzat dah naik darjah 1 in shaa Allah.

23 September 2018 (Ahad)
7.00 pagi - 12 tghari

Sukaneka PASTI Pintar Soleh 2018 | Happening !

Sukaneka PASTI Pintar Soleh 2018 | Happening !

sekejap saje masa berlalu.
Izzat dah pun hampir tamat pra-sekolah. aduhai. baby boy Ibu dah besar.
kalau nak diikutkan, Ahad tu saya & mr.asben dah ada hal lain. hal penting. aktiviti wajib join.
namun, demi anak-anak, kami cancel kan program kami, dahulukan Izzat.
Izzat dah 3-4 hari sebelum tu excited dgn hari sukan PASTI dia. takkan la kami nak kecewakan dia.

Sukaneka PASTI Pintar Soleh 2018 | Happening !

Sukaneka PASTI Pintar Soleh 2018 | Happening !

Sukaneka PASTI Pintar Soleh 2018 | Happening !

Sukaneka PASTI Pintar Soleh 2018 | Happening !

Sukaneka PASTI Pintar Soleh 2018 | Happening !

Sukaneka PASTI Pintar Soleh 2018 | Happening !

Sukaneka PASTI Pintar Soleh 2018 | Happening !
persediaan utk perbarisan rumah sukan.
bertabahlah cikgu-cikgu menyusun anak-anak murid usia 4 - 6 thn 😅.
ada yg menangis. ada yg berlari. ada yg nak makan... sabo jer lah ha ha ha...

Sukaneka PASTI Pintar Soleh 2018 | Happening !

Sukaneka PASTI Pintar Soleh 2018 | Happening !
Izzat rumak purple thn ni 💜

Sukaneka PASTI Pintar Soleh 2018 | Happening !
berkumpul di tgh padang.
nyanyian lagu patriotik dan lagu PASTI.
ikrar PASTI. hingga la aktiviti senaman.
lama juga anak-anak ni semua berdiri tgh padang yg panas 😅. kagum!

Sukaneka PASTI Pintar Soleh 2018 | Happening !
basah kepala Izzat. 
terus minta milo lepas habis perbarisan ha ha ha ha haus naw!

Sukaneka PASTI Pintar Soleh 2018 | Happening !
warming up!

Sukaneka PASTI Pintar Soleh 2018 | Happening !
Izzat mengetuai pasukan lelaki.
tarik bola dgn gelung jer pun hi hi hi hi...

Sukaneka PASTI Pintar Soleh 2018 | Happening !

Sukaneka PASTI Pintar Soleh 2018 | Happening !
baru satu acara masuk, dah terduduk kepenatan!

Sukaneka PASTI Pintar Soleh 2018 | Happening !
tak lama duduknya anak-anak ni.
few minutes after, terus berlari seluruh padang.

Sukaneka PASTI Pintar Soleh 2018 | Happening !

Sukaneka PASTI Pintar Soleh 2018 | Happening !

Sukaneka PASTI Pintar Soleh 2018 | Happening !

Sukaneka PASTI Pintar Soleh 2018 | Happening !

Sukaneka PASTI Pintar Soleh 2018 | Happening !
cuaca alhamdulillah sgt cantik, panas terik. sesuai lah utk acara sukan.
anak-anak meriah berlari ke sana ke mari dgn kawan-kawan.
ibu bapa setiap rumah sukan membawa makanan, konsep potluck. meriah. mesra.

Sukaneka PASTI Pintar Soleh 2018 | Happening !
next acara utk Izzat adalah tarik tali 😀 excited sungguh anak-anak.

Sukaneka PASTI Pintar Soleh 2018 | Happening !

Sukaneka PASTI Pintar Soleh 2018 | Happening !
lebih kurang jam 11 pagi, semua acara telah selamat dipertandingkan.
anak-anak pun dah penat semuanya.
cuaca pun dah mendung masa tu, secepatnya pihak PASTI arahkan utk sessi penutup dan penyampaian hadiah.

anak-anak semua duduk kembali di tgh padang...

Sukaneka PASTI Pintar Soleh 2018 | Happening !

Sukaneka PASTI Pintar Soleh 2018 | Happening !
ibu 24 jam berkepit dgn monopod lah kan hi hi hi hi...

takde gamba medal atau sessi amik hadiah utk Izzat thn ni.
rumah purple tak menang apa pun 😅. tapi pengalaman tu yg penting.
nasib baiklah Izzat pun tak bertanya tentang hadiah. alhamdulillah... if not, payah jugak, kan.
anak-anak PASTI ramai. makanya, anak-anak tak dpt join lebih dari 2 acara sukan yg dipertandingkan.
kalau kalah, kalah la. Izzat pun join satu acara saje, tarik bola dgn gelung tu.
takde back up utk menang acara yg lain. tarik tali tu pun acara suka-suka saje.

selamat sudah sessi terakhir sukan tadika yg Ibu Ayah hadir.
lepas ni semua da masuk sessi bersekolah rendah / menengah saje.
kenangan-kenangan manis yg takkan dpt dilupakan bila anak-anak kita ni kecik-kecik kan.
bakal merindui semua tu.

😌😌😌

9 comments:

  1. cerianya izzat.. sekejap jer kan dah nak masuk darjah 1 izzat

    ReplyDelete
  2. bestnya...teringat zaman sekolah tadika sukan..:)

    ReplyDelete
  3. Alhamdulillah tahniah Izzat dah nak darjah 1 dah. amboi seronokya cuti duduk rumah sempena upsr tuuu.

    ReplyDelete
  4. nasib izzat tak tanya hahaha happy je izzat join semua acara.

    ReplyDelete
  5. ibu bz capture moment tu kena ada monopod hehe...tkpe izat tk menang ..janji die happy dpt bersukan ngan kwn2..ank buah tadika PASTI juga..sama la weekend aritu sukan...tema die juara..suka btul dpt adiah

    ReplyDelete
  6. Gembira tengok telatah anak2 kecil.

    Done follow back. Tq...

    ReplyDelete
  7. Menang kalah tu adat yang penting semangat kesukanan tu.
    Wah! memang happening nampaknya tu

    ReplyDelete
  8. Seronok anak-anak bersukan.. tahun depat dah darjah 1 ye Izzat..

    ReplyDelete
  9. meriah.. seronok tgk budak2 bermain camni :)

    ReplyDelete

Blogging...
Blogwalking...
Thank You For Coming :)