Monday, October 08, 2018

Ulangtahun Perkahwinan Ke-52 Tahun | Moga Kekal Hingga Ke Jannah

assalamualaikum 😀
salam sejahtera korang readers kesayanganku...
mlm ni kak Nurin ada rumah. esok pepagi nak bwk dia ke spital, apoinmen gigi.
lusa, lepas subuh baru anta kak Nurin balik asrama. dpt la 2 mlm lagi dia dok umah. ibu like 👍.
ari ni memang mau citer pasal makan-makan jer.
nak la baling belakang, sabtu mlm ahad yg baru lepas, kami adik-beradik plan buat makan-makan.
sempena birthday Abah (27.8.18) dan Emak (10.10.2018).
dan juga sempena tarikh ulangtahun perkahwinan Abah Emak ke-52 pada 30.10.2018 nanti. in shaa Allah...
haruslah update dlm blog. kenangan di hari depan. bacaan ketika bosan.

mengenangkan keselesaan cucu-cucu utk bermain, melompat, berguling, gelak ketawa bergumbira...
mengenangkan keselesaan perut bila dpt makanan sedap...
mengenangkan tak nak bazir makanan bila ada aje lauk-pauk yg tak habis...
kami masak sendiri aje. makan kat rumah...
next time, cuti sekolah baru nak plan makan kat restoran plak kot.
bbq ke... stimbot ke...

Ulangtahun Perkahwinan Ke-52 Tahun | Moga Kekal Hingga Ke Jannah
atok bersama cucunda yg kecil-kecil potong pulut kuning...

Ulangtahun Perkahwinan Ke-52 Tahun | Moga Kekal Hingga Ke Jannah
pulut kuning. homemade by Mak Long 😍

Ulangtahun Perkahwinan Ke-52 Tahun | Moga Kekal Hingga Ke Jannah
ikan siakap kukus (versi pedas)

Ulangtahun Perkahwinan Ke-52 Tahun | Moga Kekal Hingga Ke Jannah
ikan siakap kukus (tak pedas)

Ulangtahun Perkahwinan Ke-52 Tahun | Moga Kekal Hingga Ke Jannah
rendang daging utk dimakan bersama pulut kuning....

Ulangtahun Perkahwinan Ke-52 Tahun | Moga Kekal Hingga Ke Jannah
 kailan ikan masin yg ohsem 😍

Ulangtahun Perkahwinan Ke-52 Tahun | Moga Kekal Hingga Ke Jannah
masak lemak pucuk ubi dgn ikan talang masin 👍

Ulangtahun Perkahwinan Ke-52 Tahun | Moga Kekal Hingga Ke Jannah
ikan siakap tiga rasa...

Ulangtahun Perkahwinan Ke-52 Tahun | Moga Kekal Hingga Ke Jannah

Ulangtahun Perkahwinan Ke-52 Tahun | Moga Kekal Hingga Ke Jannah
abah... emak...
4 anak pompuan. 4 menantu lelaki.
diselitkan cucu-cucu. lagi 3 cucu tak sempat masuk gambo 😆.

Ulangtahun Perkahwinan Ke-52 Tahun | Moga Kekal Hingga Ke Jannah
as always... kami 4 beradik punyer plan.
ranking kelahiran dari kiri : 3,1,2,4 (tanpa ambil kira adik-beradik lelaki lagi 4 org 😅)

Ulangtahun Perkahwinan Ke-52 Tahun | Moga Kekal Hingga Ke Jannah

Ulangtahun Perkahwinan Ke-52 Tahun | Moga Kekal Hingga Ke Jannah

Ulangtahun Perkahwinan Ke-52 Tahun | Moga Kekal Hingga Ke Jannah

Ulangtahun Perkahwinan Ke-52 Tahun | Moga Kekal Hingga Ke Jannah

dah berbulan lamanya kami 4 beradik tak makan-makan camni, sejak Aidilftiri ari tu.
komitmen masing-masing dgn kerja. 
moreover, anak-anak kami ada 2 org yg baru jer lepas UPKK last week. tuisyen. kelas tambahan hujung minggu.

the best moment is bila adik-beradik berkumpul.
sementara Abah Emak masih ada. kami la mesti buat havoc keliling Abah Emak.
dgn cucu-cucu yg tak reti dok diam seminit, over havoc lah ha ha ha ha ha 😆...

Ulangtahun Perkahwinan Ke-52 Tahun | Moga Kekal Hingga Ke Jannah

"Mahkota orang tua adalah anak cucunyadankehormatan anak-anak adalah nenek moyang mereka."

jumpa kata-kata hikmah tersebut di google.com.
nice. mendalam. bermakna maksudnya. i like...

😌 😍

30 comments:

  1. Waalaikumusalam.

    Alhamdulillah. Masak sendiri, dan makan di rumah bersama keluarga lebih meriah, jimat, dan yang penting selesa. Lauk pauk pun sedap tu.

    Selamat ulang tahun perkahwinan buat Emak dan Abah . Sakinah mawaddah warahmah

    ReplyDelete
  2. paling menyerlah kat ctu..ijat..hihi

    ReplyDelete
  3. Sedapnya menu-menu yang dimasak..
    Selamat ulang tahun perkahwinan buat Abah dan emak Aida..

    ReplyDelete
  4. Alhamdulillah..smeoga hubungan terus kekal dan bahagia hingga ke syurga. Aaminn

    ReplyDelete
  5. Alhamdulillah moga berbahagia bersama. Sedapnya lauk pauk yang ada:)

    ReplyDelete
  6. Alhamdulillah.. meriah.. semoga diberi kesihatan yg berterusan..

    ReplyDelete
  7. Wow, meriah menu. Yum yum... Be happy together till Jannah. InshaAllah

    ReplyDelete
  8. Alhamdulillah, semoga kekal bahagia selamanya. In Shaa Allah, aamin. Sedap tengok lauk pauk semua tu

    ReplyDelete
  9. Happy Anniversary...
    Those meals look so nice...Yummy...

    ReplyDelete
  10. waa banyaknyaa lauk pauk, semuanya nampak sedap2 belaka hehe! Anyway, happy anniversary unt your parents yea, moga kekal berbahagia bersama till Jannah hehe 😁

    ReplyDelete
  11. Alhamdulillah. Semoga berkekalan selamanya. Seronok dapat berkumpul adik beradik macam ni. Rindu nak riuh rendah rumah tengok sedara mara berkumpul.

    ReplyDelete
  12. Sama macam SA la..kalau ada sambutan birthday anak- anak buah selalunya memang masak sendiri..berkumpul ramai- ramai adik beradik memang seronok..sebab sesekali berjumpa kan..next gathering bulan 12 nanti..nak buat majlis doa selamat untuk mak...

    ReplyDelete
  13. such a great celebrations! happy anniversary... 52 years is indeed very long time.. many more years together ahead..

    ReplyDelete
  14. Alhamdulillah dah bertahan sehingga 52 tahun tu yang orang sekarang ni susah nak kekalkan mungkin apa rahsia orang dulu kahwin kekal lamakan. Saya doa semoga terus kekal sehingga akhir nyawa...

    ReplyDelete
  15. Selamat hari lahir utk atuk.Muda lagi tu 52 baru hehehe.Semoga panjang umur dan sentiasa dmurahkan rejeki :)

    ReplyDelete
  16. Momen yang paling manis bila berkumpul bersama sama keluarga. Sangat bahagia rasa kan? Marsha pun rindu nak berkumpul adik beradik beramai ramai.

    ReplyDelete
  17. Meriahnya bila semua dapat berkumpul kan kak aida. Keluarga kinah pun berkumpul macam ni bila raya je la. Time lain memang tak dapat. Eehh birthday mak kak aida sama tarikh dengan kinah. Apa-apa pun selamat ulangtahun kepada mak dan abah kak aida. Semoga dimurahkan rezeki dan diberi kesihatan yang baik.

    ReplyDelete
  18. Selamat ulangtahun buat mak dan ayah ya. Moga dipanjangkan umur dan sentiasa dikelilingi dengan insan2 yang tersayang,
    Seronok sangat dapat sambut hari ulangtahun keluarga. Sis mak n ayah dah tak ada..so happy tgok uoll

    ReplyDelete
  19. Makan bersam family merupakan moment terindah kan .Sekarang masing2 busy nak berkumpul balik memang susah sebab timing tak kena. Tapi kalau ada peluang baik luangkan masa bersama sebelum terlambat .

    ReplyDelete
  20. Bestnya moment mcm nie ye kak. Berkumpul ramai2 sesama adik beradik utk celebrate ulang tahun perkahwinan ibu n ayah. Masak sama2. Yes, lagi menjimatkn drpd mkn kat luar. Dan lebih puas hati. Ucapkan salam saya pd kedua org tua akak yer. Semoga mereka kekal hingga k syurga dan sentiasa diberikan kesihatan yg baik.

    ReplyDelete
  21. Seronoknya dapat raikan ulangtahun bersama beramai ramai macam ni. Mak ayah pun seronok kan.teringinnya nak merasa macam ni. Saat indah bersama keluarga. Bestnyaa menu..

    ReplyDelete
  22. Ya Allah bestnya teringat arwah atok dan arwah nenek. arwah nenek pergi dahulu tapi arwah atok tak pernah fikir nak berkahwin lain sehingga lah akhir hayat... rasa bertuah dapat bersama arwah atok waktu malam sebelum paginya arwah atok menghembuskan nafas yang terakhir... Al fatihah buat mereka... bila tengok post post ni cuba lah tengok kalau bukan mereka tak mungkin bertambah ramai sepupu sepapat... bestnya tengok Happy Family like this... rindu pula dekat semua saudara mara kita... :(

    ReplyDelete
  23. Happy anniversary pakcik makcik.. semoga kekal hingga ke Jannah. Liez pun suka klau celebrate apa2 kat rumah.. terpulang nak beli ke masak tapi lebih suka sambut dgn adik beradik je..

    ReplyDelete
  24. Masak sendiri lagi best boleh berkumpul , selamat ulang tahun buat.. Alhamdulillah

    ReplyDelete
  25. Happy anniversary aunty & uncle..lots of love and bahagia selalu.

    ReplyDelete
  26. meriah dengan keluarga semua berkumpul kan. Sambut macam ni pun dah best..lagi riuh..hehee..selamat ulantahun kak.semoga bahagia selalu

    ReplyDelete
  27. seronok betul keluarga macam ni. Meraikan hari hari penting keluarga, makan makan dan berkumpul bersama.

    ReplyDelete
  28. Comelynya pulut kuning tu. Menu pun best-best. Terliur tengok. Berdangdut dah perut nI, lapar, hehehe

    ReplyDelete

Blogging...
Blogwalking...
Thank You For Coming :)