Friday, April 26, 2019

Beli Online Lebih Murah | Susu Untuk Izzat Darling

assalamualaikum 😊

pagi jumaat nan indah.
sejuk Bkt Katil. hujan lebat dari kul 8 pagi tadi lebih kurang.

mencuba sedaya upaya utk update blog dgn kerap.
setelah berminggu tak aktif blog ni. terasa rugi bila byk kisah yg takde.
terasa rugi bila tak tempek gambar dan cerita tentang keluarga...
rinduuuu utk bercerita 😍.

Beli Online Lebih Murah | Susu Untuk Izzat Darling

semua sedia maklum, Izzat minum Isomil Plus sejak lama dulu.
and masih minum hingga hari ni. Julai 2019 ni in shaa Allah Izzat berumur genap 7 thn.
saya masih tidak memberhentikan susu ni utk Izzat minum 😌.
benda yg baik, kan...

namun, harganya kian meningkat 😞.
sebulan 4-5 tin. setin now sukar nak cari harga lesser than RM70. aduhai...
demi anak, beli jer lah. tak dibelikan, duit habis juga kan...
but still hunting for harga yg lebih affordable.

Beli Online Lebih Murah | Susu Untuk Izzat Darling

ntah camne tergerak sekali lagi nak survey online. lazada. shopee...
😍😍😍😍😍😍😍 murah di lazada !!!!
setin hanya RM68.99. kalau pembelian more than RM150, bakal dpt voucher RM15.
berganda-ganda lah murahnya!!!
apa lagi, beli teruslah 3 tin. kira punyer kira, setin jatuh harga hanya RM63+. alhamdulillah 😎.

Beli Online Lebih Murah | Susu Untuk Izzat Darling
elok pack penghantarannya 👍.

Beli Online Lebih Murah | Susu Untuk Izzat Darling
 dpt pulak selambak voucher dominos pizza.
valid until 31.5.19. boleh la bagi-bagi dgn jiran nanti.
byk sgt tu, boleh kongsi...

Beli Online Lebih Murah | Susu Untuk Izzat Darling
rezeki Izzat darling...

lama sebenarnya tak klik klik online shopping. insaf sekejap! ha ha ha ha...
dek kerana susu Izzat, ibu kembali klik klik lazada.
tapi, kali ni hanya menahan diri beli susu Izzat. ada juga tertawan dgn offer beberapa benda yg lain.
later...
later...
later 😄😄😄...
dah nak raya ni, duit kena berkepuk-kepuk skit. mcm2 nak spend duit nanti hu hu hu...

esok lusa baru nak declare income tax.
dpt ke tak refund ni ekk. berkira-punyer berkira, masih lagi kena byr income tax hu hu hu hu...
sgt sikit lah pelepasan yg kita dpt dari LHDN ni ekk.
sepatutnya, diperluaskanlah skit utk pembelian brg2 harian. sebab kita dah byr SST kan.
tu berpunca dari pendapatan jugak kan. kpd kerajaan juga kan 😅😅😅.
jenis cukai tak sama, tapi tu lah... meringankan beban rakyat la...
dah plan utk thn ni, up kan savings ke SSPN dan KWSP.
zakat dah pastilah byr jugak kan. ni lagi utama 😉.
ber hu hu hu hu hu lah ye Aida utk settle income tax tiap tahun...

Beli Online Lebih Murah | Susu Untuk Izzat Darling
tu hah... lebat lagi hujan kat luar.
da hampir jam 11 pagi ni. best nyer kalau dpt berselubung atas katil 💤💤💤 😃😃😅.
tapi tu lah, mata tak ngantuk plak. terasa buang masa plak berselubung ha ha ha ha ha...
nak kemas buku-buku masuk kotak jap lagi.
angkut ke rumah baru esok or lusa.

👋👋  bye 😉

12 comments:

  1. best jgk shopping online nih, siap dpt voucher dominos lg tuh.,... banyak laktu
    offer pun jd murah banyak kurang jugak tuh,

    kalau time cuti2 hujan dr pg sampai ke petang, syok duk umah tp kalau time hari keje... aduhai nngis rasa

    ReplyDelete
  2. murah susu tu, pandai Aida berjimat.

    Bab LHDN tu, tak byk ke examption Aida dpt..

    ReplyDelete
  3. Alhamdulillah rezeki Izzat.
    Sejuk sikit rasanya bila hujan ni..syukur.

    ReplyDelete
  4. fuhhh nasib baik jumpa dekat lazada! Jimat banyak siap dapat hadiah lagi. Lepasni dah tahu dah mana nak cari. Kak Aida pun dah tak payah risau :D

    ReplyDelete
  5. hai awak...ari tu kita pi melaka tau...jenuh scroll blog awak nak cari tempat makan sekitar river cruise tapi tak dan jumpa entri, da makan..hahahahaha

    tiber komen benda lain.. :p

    ReplyDelete
  6. online selalunya lebih murah dan berbaloi.. Pada Sha lah.. Tapi dah lama tak shopping di Lazada..

    ReplyDelete
  7. sy brg anak ,pampers semua beli online. murah, senang

    ReplyDelete
  8. sama macam boss saya.. kalau susu dan pampers mesti beli kat lazada.. sebab dia kata, situ harga murah dan tak payah susah susah nak keluar tolak troli... tunggu org dtg hantar je...

    ReplyDelete
  9. Alhamdulillah..jumpa yang murah.

    ReplyDelete
  10. saya pula jarang membeli online sebab takut terbabas hahaha

    ReplyDelete

Blogging...
Blogwalking...
Thank You For Coming :)

WAJIB MILIKI, KLIK SEKARANG UTK PILIH & BELI | SAYA KONSULTAN NARINAR MALAYSIA


Followers AdianiezDotCom | Thank you so much. Please leave a comment, I will follow u back.