Wednesday, April 24, 2019

Holiday | Syurga Pantai Pasir Putih & Laut Biru - Phuket

assalamualaikum 😍

wah πŸ˜ŒπŸ˜„πŸ˜„ agak lama blog ni tak ber'update'. rinduuuuuu...
apa kan daya, masa dan peluang amat mencemburui saya.
mengelakkan diri seketika dari blogging sebab menyiapkan keje hakiki.

yes, rinduuuuuu...
menaip di blog, releks releks. bermonolog tentang apa apa yg terasa di hati, kan πŸ˜‚.
again, apa kan daya.
now, dah pun melepasi mid semester, this is my final semester. in shaa Allah.
subjek this semester agak berat! mcm bila pergi lecture tu, otak ni lembab nak digest info delivered by lecturer.
therefore, ada free time, terpaksa lah 'menggali' sendiri utk kefahaman.
lagi 3 minggu is dateline tu research paper, submit! hu hu hu hu hu....
boleh ke settle nih??! πŸ˜“

hu hu hu stress la jugak memikirkannya...
namun, sesukar camne pun, wajib settle kan. wajib laksanakan dgn sempurna.
itu yg sorang-sorang diam-diam terfikir...
kalau la boleh holiday jejauh... releks kan minda... tgk tempat org. wah 😍...
then, menaip assignment di tepi pantai.
dgr deruan ombak. angin bertiup sepoi-sepoi bahasa menampar pipi 😎.
then, order plak air kelapa muda. slrrpp slrrpp menyedut nyer basahkan tekak.
aduhai, nikmat mana lah yg saya nak dustakan...

skrol fb timeline.
jamu mata dgn lihat pemandangan yg indah kat posting tentang travel.
klik klik few relevant pages. aduhai... bestnya holiday!
Phuket!!!
teringin nyer nak travel ke Phuket.

Holiday | Syurga Pantai Pasir Putih & Laut Biru - Phuket

tak payah la nak gi jauh-jauh, sebelah Malaysia jer kan. Thailand 😍.
Phuket adalah sebuah pulai terbesar di Thailand. pernah ada filem hollywood shooting kat sini ye.
jgn tak tau - James Bond Island lagi nama nyer. sape yg tak tau filem James Bond, kan.
size Phuket ni kalau tak silap, lebih kurang besar Singapore.

saya tak pernah sampai Phuket.
tapi sgt tau lah yg Phuket ni is so marbeles dari sharing kawan-kawan yg dah ke sana.
aduhai... indahnya. seronoknya.
lautan yg luas saujana mata memandang. airnya yg jernih... snorkelling.
bermesra dgn alam lautan 😍😍😍.

Holiday | Syurga Pantai Pasir Putih & Laut Biru - Phuket

Holiday | Syurga Pantai Pasir Putih & Laut Biru - Phuket

Holiday | Syurga Pantai Pasir Putih & Laut Biru - Phuket
bayangkanlah situasi πŸ‘†πŸ‘†πŸ‘†.
dok atas batu, just relekskan semua deria yg ada.
senyap sebentar. tutup mata...

saya search lah kat google cheap hotel booking Phuket. sgt perlu utk dptkan hotel yg best.
kalau boleh, sgt best dan berkualiti tapi murah lah kan. harga yg berbaloi tapi mampu milik πŸ˜€.
saya sgt particular bab hotel. maklumlah, Ibu kpd anak 3 kan.
selesa utk anak-anak adalah menjadi keutamaan saya.
then, search plak pasal find the best Phuket hotels kat google tu hah...
hmmmmm 😳😳😳 not bad harga nyer tau korang. cantik plak view hotel nyer.
swimming pool. wifi. breakfast provided.

tak pernah-pernah ke Phuket, nampak nyer ke Phuket la saya and famili nanti.
lama dah plan sebenarnya nak jelajah wilayah lain di Thailand. Hatyai dah 2 kali gi. Tu jer lah pon yg saya da jejaki.
Krabi. Bangkok. Phuket. ni semua antara wajib kita jejak, kan 😎.
tgk negara org... budaya. makanan. upacara keagamaan.
makanan Thailand is marveles lah. tomyam nyer sgt sgt perfect. teh tarik nyer ya Allah, sedap giler!
boleh shoppin souvenirs utk family & friends di Malaysia.
byk juga uptown downtown market di Phuket bila saya google search.
saya ni memang kaki pasar malam ha ha haha ha... seronok daripada shopping dlm mall.
panas... takde air-cond! tapi happening πŸ˜€πŸ˜€πŸ˜€!!!

amacam?
tertarik nak Phuket jugak?
πŸ‘†πŸ‘†πŸ‘† link hotel dah ada, pe lagi. jom kita klik klik πŸ˜€.

8 comments:

  1. cantiknye view...tk pernah smp phuket lagi

    ReplyDelete
  2. phuket mmg cantik pantainya... ramai kwn2 dh jln2 sana... niat pun ada tingin nk pegi tp bila lah tertunai... apa pun moga di permudahkan ye kak, permudahakn utk setelkan study akak tu...

    ReplyDelete
  3. Hai. Jaja pun samaaa berangan nk ke phuket😒😒

    Jemput singgah entry jaja http://jajakaktus.blogspot.com/2019/04/phuket-hotels-yang-awesome.html?m=0

    ReplyDelete
  4. Itulah rindu dengan celoteh aida tapi kita faham hihi...

    Lepas habis final exam bolehlah terus ke phuket aida

    ReplyDelete
  5. nak jejak jugak ke krabi dengan hatyai tapi belum ada rezeki lagi

    ReplyDelete
  6. subhanaAllah.. Cantiknya pemandangan..

    ReplyDelete
  7. subhanallah...memang cantik tu, saya tak pernah sampai ke thailand lagi

    ReplyDelete

Blogging...
Blogwalking...
Thank You For Coming :)